Čauko profíci.Aký objektív by ste mi poradili na toto telo?Fotím prevažne prírodu 80%, ženy 15% ostatné 5%.Chcel by som aj nočnú fotografiu, západy slnka, východy slnka a príchody žien.
A aký máte názor na Canon EF-S 17-55 f2.8?Mám ho v hľadáčiku
jeden z najlepsich zakladakov na crop aky existuje ... co sa tyka rychlosti ostrenia, tak tam sa Tamron nechyta ani nahodou, hlavne v horsich podmienkach. Jedine, co mi na nom vadi, ze je dost nachylny na prasiatka ... a nech sa canon nehneva, ale za tu cenu by k nemu fakt mohol davat slnecnu clonu.
Širokáč nekupuj...je na hovno jak na krajinu tak na ženy....s ohniskami od dest do dvadsať nafotíš tak maximálne tvár allá , (vidím sa vo vianočnej ozdobe , alebo naše Mařena na Karlštejne,) je tam sice aj Karlštejn aj Mařena , ale to vie iba ,ten kto to fotil a iba do vtedy ,pokial si pamätá..... Na krajinu Tamron..mal som fotil som spokojný som,(bol)....na ksichty niečo od päťdesiat do stopäťdesiat , (využiješ aj na pekne prekreslenú krajinu)...pevné alebo zoom, podľa toho či sa cítiš..... Všetko máš podrobnejšie tu vo fotoškole ale aj indze......
A aký máte názor na Canon EF-S 17-55 f2.8?Mám ho v hľadáčiku
Ja mam presne tuto kombinaciu, 50D a Canon EF-S 17-55 f2.8 uz ca. 2 roky. K objektivu mam aj slnecnu clonu a UV filter, takze nepoznam problem s \"prasiatkami\". Je to vyborne zakladne sklo, rychle a ostre. Ma samozrejme aj nevyhody - pomerne velka hmotnost, vysoka cena a nekompatibilita s full frame (to skor niekedy do buducna).
Fotím s Kanónom 50D, ale profík nie som. Takže moje nesmelé skúsenosti: Odporúčal by som Ti aj špeciálny objektív na odchod žien, ale nie veľmi ťažký, lebo by si mohol byť obvinený za ublíženie na zdraví. Neviem, či Ti moja rada pomôže, pozri si môj profil, mám tam fototechniku čo používam, nesťažujem si. Pozri si fotky ľudí, čo fotia to, čo Ty a uvidíš aké sklá pozužívajú. Píšeš: 80 % príroda...pozerám, že si zo Svitu - takže pod \"príroda\" mám chápať hory, voľnejšia krajina, alebo kvetiny, mrkva, rozmnožujúce sa medvede ? Pokiaľ si horský typ, tak by som išiel do nejakého 70-200, ak si zatiaľ finančne limitovaný, ten Tamron 17-50 je dobrá voľba, ale tiež som o tej novšej verzii so stabilizátorom čítal negatívne kritiky. Naopak, staršia verzia bez stabilizátora je vychválená. Ťažko univerzálne odpovedať na univerzálnu otázku
na zeny je vhodny Canon EF-S 18-135/3.5-5.6 IS. ak fotis nejake zeny do veku 25 rokov, tak treba pouzit zasadne Canon EF 70-200/2,8L II IS USM. ta priroda to ti je osemetna vec. krajinky, trvale travnate porasty, luky a pasienky sa mozu fotit len s Canon EF 16-35/2,8 L USM II. ak ides fotit krajinku, kde je aj voda tak staci aj ten spomenuty tamron....
canon 18-55 IS + 70-200 F2,8 L / F4 IS a pevnu 50F1,8. Ak nemusíš šetriť kup si to najrahšie v týchto rozsahoch príchody žien nefoť zo zadu sú často krajšie.
Čauko profíci.Aký objektív by ste mi poradili na toto telo?Fotím prevažne prírodu 80%, ženy 15% ostatné 5%.Chcel by som aj nočnú fotografiu, západy slnka, východy slnka a príchody žien.
vacsina preferuje odchody zien pocas vychodu slnka a nie naopak
s tamronom 17-50 VC mam na 50D neprijemnu skusenost s nefunkcnymi krizovymi AF bodmi ktore sa tvarili ako linetype - tak som ho vratil
Ja mám tiež 50D a používam naň 17-40/4L, 70-200/4L, 100/2,8 a Zeiss Planar 50/1,4 zatiať to stačí, ale určite by som časom vymenil clonu 4 za 2,8. Na východy slnka a príchody žien sa nepoužíva objektív.
Aké sklo na EOS 50D?
alebo este lepšie ak fotíš prevažne krajinu tak Tokina 11-16 skvelé sklo!
Na krajinu Tamron..mal som fotil som spokojný som,(bol)....na ksichty niečo od päťdesiat do stopäťdesiat , (využiješ aj na pekne prekreslenú krajinu)...pevné alebo zoom, podľa toho či sa cítiš.....
Všetko máš podrobnejšie tu vo fotoškole ale aj indze......
Píšeš: 80 % príroda...pozerám, že si zo Svitu - takže pod \"príroda\" mám chápať hory, voľnejšia krajina, alebo kvetiny, mrkva, rozmnožujúce sa medvede ? Pokiaľ si horský typ, tak by som išiel do nejakého 70-200, ak si zatiaľ finančne limitovaný, ten Tamron 17-50 je dobrá voľba, ale tiež som o tej novšej verzii so stabilizátorom čítal negatívne kritiky. Naopak, staršia verzia bez stabilizátora je vychválená. Ťažko univerzálne odpovedať na univerzálnu otázku
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa