ešte nikdy som nezaložil na tomto fóre nejaké vlákno, nikdy som nemal dostatočne silnú ideu. Ale dlhú dobu ma máta otázka, ktorá ma napadla v "študovni" držiac v ruke práznu kartónovú rolku z papiera...
Ona totiž svojim priemerom pasuje do bajonetu.
A tak ma napadla hriešna myšlienka. Tak ako sa dá zrobiť digi pinhola z krytky na bajonetovú dieru, keby som do tej diery strčil tú kartónovú rolku, a na druhý koniec dal tú krytku, predĺžilo by to ohnisko na pinhole a vznikla by tele pinhola?!
A čo keby som do seba zasunul dve ( tri ) tie kartónové rolky tak aby sa dali navzájom do seba zasúvať - hore, dolu ( ako pri párení ), vznikla by zoom pinhola?
tele + zoom pinhola
Ona totiž svojim priemerom pasuje do bajonetu.
A tak ma napadla hriešna myšlienka. Tak ako sa dá zrobiť digi pinhola z krytky na bajonetovú dieru, keby som do tej diery strčil tú kartónovú rolku, a na druhý koniec dal tú krytku, predĺžilo by to ohnisko na pinhole a vznikla by tele pinhola?!
A čo keby som do seba zasunul dve ( tri ) tie kartónové rolky tak aby sa dali navzájom do seba zasúvať - hore, dolu ( ako pri párení ), vznikla by zoom pinhola?
ale rovnako nebol zakryty ani pri prvych troch zaberoch ... a cas bol rovnaky
... supol som pinholu (0.3mm) na D7000 a nasledne na Kenko medzikruzok 12, 20 a 36mm ... cas 5''
... zoomuje to
Dakujem za test.
0.3 dierka by mala byt 50mm od snimaca pre optimalny vysledok.
Dierku si si vyrobyl? Alebo kupil?
Dakujem za test.
0.3 dierka by mala byt 50mm od snimaca pre optimalny vysledok.
Dierku si si vyrobyl? Alebo kupil?
ja sam a vlastnopastne dokazem vyrabat len problemy ...
ja sam a vlastnopastne dokazem vyrabat len problemy ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa