Ja som dlho prechádzal týmito bojmi... a ako študent si moc nenavyberám... a určite je kopec snaživcov ako ja za málo peňazí veľa muziky, ono to na wild až tak nefunguje... treba sa zmieriť s dvoma vecami: 1.Nikdy nebude spokojnosť pokiaľ do toho fakt človek neinvestuje riadne peniaze (odolnosť,rýchlosť AF,ostrosť,stan,statív...) 2.Investícia veľa času a správne miesto...
Po splnení týchto podmienok bude spokojnosť... Aj keď sa splní iba jedna z týchto podmienok môže to s určitými kompromismi ísť... Ale ani so super technikou toho veľa v "záhrade" veľa nenafotíte, a ak máte čas niekam vybehnúť tak sa podarí aj so Sigmami veľmi pekne vyhrať... Len treba trpezlivosť, poznať zver(výskyt,čas...) A kopec ľudí čo ma veľa mpx a fajn tele nikdy nevytlačia väčšiu fotografiu ako A4-A3 na čo stačí 10-12mpx a lacnejšie tele ako tis. eur... A ak nie sú peniaze tak sa človek stále hľadá vo všelijakých alternatívach a bojuje s kompromismi... je to tak...
..ale nehnevá skutočne .......reakcia bola výhradne na duvesov komentár, ktorý píše o niečom úplne inom a odvoláva sa Tvoju pravdu.....s tým čo si napísal teraz nejde vo všeobecnosti nesúhlasiť......len ide o to vytriedenie hrušiek a jabĺk...nech ich nehádže nik do jedného vreca....
....ide tu o konkrétne alternatívy...tak sa treba na ne pozrieť triezvo...bez zaslepenia a zbytočnej demagógie......bez očakávania super výsledku, ale z druhej strany na niečo, čo za povšimnutie ozaj stojí.....keď vezmeme do úvahy budget a výkon....
ja robim v tomto pripade kompromisi lebo si drahsi objektiv nemozem dovolit a nikon ani velmi lepsi zoom v tomto rozsahu a cene nema , ma 80-400 ale on nema ani rychly AF ani nejaku super ostrost a kresbu , ale cakam , mozno sa podari a sigma,tamron alebo nikon vyrobia nieco cenovo dostupne a opticky lepsie v tomto rozsahu
ja robim v tomto pripade kompromisi lebo si drahsi objektiv nemozem dovolit a nikon ani velmi lepsi zoom v tomto rozsahu a cene nema , ma 80-400 ale on nema ani rychly AF ani nejaku super ostrost a kresbu , ale cakam , mozno sa podari a sigma,tamron alebo nikon vyrobia nieco cenovo dostupne a opticky lepsie v tomto rozsahu
sorry ,na novom ephote nemozem poslat link na svoju fotku ,vidim to iba ja .Pozri na album Saltee island posledne 2 fotky.Zo sigmou mam este fotky v albume Tou of Ireland .Zo sigmou 120-300 mam fotky v albume Kone od rieky Lee
pozrel som si obry je to objektiv ale ked pozeramna fotky od viac ludi tak som sa rozhodol pre sigmu 120-400 ale este kym dosporim 200 eur tak mozno bude este nejaky novy objektiv
Ahoj,jedna otazocka chcem kupit Sigma APO 150-500mm F5-6.3 DG OS HSM alebo 120-400 , mam Nikon D700,o drahej veci neuvazujem kedze to potrebujem mozno 10 krat do roka,mam problem s chodenim .
Ahoj,jedna otazocka chcem kupit Sigma APO 150-500mm F5-6.3 DG OS HSM alebo 120-400 , mam Nikon D700,o drahej veci neuvazujem kedze to potrebujem mozno 10 krat do roka,mam problem s chodenim .
tak to mastak sigma 120-400 ma lepsiu kresbu atd. ale sigma 150-500 ma sice horsiu kresbu , no ale nie o vela a ma vacsi rozsah, uz len zavisi naco to chces pouzivat
kamarat ma 150-500ku a foti tym wildlife, najvacsia nevyhoda je, ze zvierata (hlavne tie plache, lebo srnky sa u nas daju fotit aj z balkona) vychadzaju na otvorene priestranstva hlavne vecer, alebo skoro rano ked to svetlo nie je idealne. Preto musi fotit s vysokym sumom, dlhym casom a ked k tomu priratas to ze ten objektiv nema zrovna najkrajsiu kresbu (na 500ke ohnisku napr.) tak tie fotky za vela nestoja. Casto krat nepomoze ani stativ. Ked poznas lesy v ktorych fotis, vies kde a kadial ti ta zver pojde a vies kde sa postavit tak ti vystaci aj 300ka. Samozrejme sa mozem mylit lebo nie som zrovna odbornik
Trocha oprasim temu, mal som Sigmu 170-500 asi pol roka. Z ruky to bolo bez stativu peklo aj za dobreho svetla. Snad aj mozno trochu preto, lebo som mal verziu bez stabilizatora. Tiez som posadnuty wildlife a vtáctvom, preto teraz hladam nejake dobre sklo v rámci dobrých € možností... tú 500ku som predal...pre mna to bola zbytocna kúpa vtedy.
pri týchto objektívoch to máš úplne jedno...osobné skúsenosti nemám a dúfam, že ani nebudem
úbohý príspevok. Nemáte s tými objektívmi žiadne skúsenosti a predsa sa vyjadrujete k otázke? Nezdá sa Vám že je to z Vašej strany strašne úbohé? Skúste sa zamyslieť.....
Pred par mesiacmi som riesil to iste co ty. Po dlhom studovani recenzii a fotiek som sa rozhodol ze radsej nie. Dospel som k tomu, ze by som urcite nebol na 100% spokojny. Stale by ma stvalo ze to neje ono, a je aj lepsi objektiv v tomto rozsahu (v ramci normy a financnych moznosti). Takze zatial je u mna favorit Canon 100-400. Samozrejme drahsi, ale aj lepsi. Pre mna lepsie dosetrit, ako keby som kupil sigmu a po kratkej dobe by som riesil jej predaj. To je len moj nazor. Mozno ti pomoze pri rozhodovani.
120-400 som mal možnosť pár krát držať v ruke. Mal som ju síce na Canone ale to na veci myslím veľa nemení, Spomínaný kus ktorý som skúšal neostril dobre(frontfocus), keď si priclonil na cca F7,1, už to bolo celkom vpohode, ale F7,1 neni na wildlife bohviečo. Poznám ale chalanov čo sú s ním nadmieru spokojný, ostrí dobre, kreslí dobre, stabilizácia funguje, To je to staré známe, že parametre závisia od konkrétneho kusu. Bohužiaľ ich je ale málo (ak vôbec nejaký) na predajniach, takže si to človek nemôže odskúšať. Ja som tiež pokukoval po tom skle, ale radšej som došetril na C400F5,6 a som s ním bezvýhradne spokojný.
120-400 som mal možnosť pár krát držať v ruke. Mal som ju síce na Canone ale to na veci myslím veľa nemení, Spomínaný kus ktorý som skúšal neostril dobre(frontfocus), keď si priclonil na cca F7,1, už to bolo celkom vpohode, ale F7,1 neni na wildlife bohviečo. Poznám ale chalanov čo sú s ním nadmieru spokojný, ostrí dobre, kreslí dobre, stabilizácia funguje, To je to staré známe, že parametre závisia od konkrétneho kusu. Bohužiaľ ich je ale málo (ak vôbec nejaký) na predajniach, takže si to človek nemôže odskúšať. Ja som tiež pokukoval po tom skle, ale radšej som došetril na C400F5,6 a som s ním bezvýhradne spokojný.
...ale sám vieš, že pevné sklo je už o niečom inom............na dané objektívy sa nepýta ten, kto má na kúpu iných...lepších (čo znamená väčšinou drahších)....
Moja skusenost so Sigmou 150-500 nebola vobec dobra... Na niektorych ohniskach bol frontfocus, na niektorych naopak backfocus... Reklamoval som ju, po 30 dnoch bez vyjadrenia mi vratili peniaze...
...ale sám vieš, že pevné sklo je už o niečom inom............na dané objektívy sa nepýta ten, kto má na kúpu iných...lepších (čo znamená väčšinou drahších)....
Áno, viem, že pevne sklá sú aj cenovo aj kvalitatívne inde, Tým som chcel dotyčného usmerniť daným smerom, viem, že Nikon má veľmi dobrú pevnú 300vku, ktorá v spojení s TC môže byť riešením tohto problému.
...i keď si myslím, že ďalšie príspevky už zakladateľovi témy nepomôžu vzhľadom na dátum jej založenia......a ďalšie subjektívne názory a skúsenosti sa v mnohom rozchádzajú....nehovoriac o komentároch ktoré sú absolútne irrelevantné kôli tomu, že sa tu vyjadrujú k téme aj ľudia ktorí tieto objektívy v živote nevideli pridávam tento link (aj keď taktiež obsahujúci subjektívny názor) nech to tu je trochu vyváženejšie
Sigma 120-400 vs. Sigma 150-500
1.Nikdy nebude spokojnosť pokiaľ do toho fakt človek neinvestuje riadne peniaze (odolnosť,rýchlosť AF,ostrosť,stan,statív...)
2.Investícia veľa času a správne miesto...
Po splnení týchto podmienok bude spokojnosť...
Aj keď sa splní iba jedna z týchto podmienok môže to s určitými kompromismi ísť...
Ale ani so super technikou toho veľa v "záhrade" veľa nenafotíte, a ak máte čas niekam vybehnúť tak sa podarí aj so Sigmami veľmi pekne vyhrať... Len treba trpezlivosť, poznať zver(výskyt,čas...)
A kopec ľudí čo ma veľa mpx a fajn tele nikdy nevytlačia väčšiu fotografiu ako A4-A3 na čo stačí 10-12mpx a lacnejšie tele ako tis. eur...
A ak nie sú peniaze tak sa človek stále hľadá vo všelijakých alternatívach a bojuje s kompromismi... je to tak...
Life is fight
....ide tu o konkrétne alternatívy...tak sa treba na ne pozrieť triezvo...bez zaslepenia a zbytočnej demagógie......bez očakávania super výsledku, ale z druhej strany na niečo, čo za povšimnutie ozaj stojí.....keď vezmeme do úvahy budget a výkon....
mam Nikon D700,o drahej veci neuvazujem kedze to potrebujem mozno 10 krat do roka,mam problem s chodenim .
mam Nikon D700,o drahej veci neuvazujem kedze to potrebujem mozno 10 krat do roka,mam problem s chodenim .
Ked poznas lesy v ktorych fotis, vies kde a kadial ti ta zver pojde a vies kde sa postavit tak ti vystaci aj 300ka.
Samozrejme sa mozem mylit lebo nie som zrovna odbornik
Tiez som posadnuty wildlife a vtáctvom, preto teraz hladam nejake dobre sklo v rámci dobrých € možností... tú 500ku som predal...pre mna to bola zbytocna kúpa vtedy.
http://darwinwiggett.wordpress.com/2010/02/23/lens-review-the-sigma-120-400-4-5-5-6-apo-hsm-telephoto-zoom/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa