Je to stredne pokročilý fotograf a ja začiatočník, nemusí ma brať vážne Je jedno, či to je Sigma. Sám vieš (máš 120-400) aký je to objektív...myslím, že je lepší než 150-500, no aj tak to nie je dobré sklo a to ešte nehovorím o 150-500...Tieto objektívy dobre nekreslia a nemajú dobrú svetelnosť. No ktovie, čo chce zadávateľ témy fotiť, mohol aspoň spomenúť, možno by sme tu takto nediskutovali. No ak to za slnečného dňa šupne na statív a z balkóna bude fotiť lastovičky na kábly, je to OK
Mozeme skusit aj extrem: sigmu 200-500mm F2.8 APO EX DG
dakujem za koment , ja nerozlisujem ,zaciatocnik -pokrocily alebo profesional. Ja som telesne postihnuta osoba, pre mna je iba mesto ,park dajaka vrana ,vracik a tak iba za slnecneho dna. Do lesa sa ja nikdy nedostanem pre svoje zdravie, ale aj tak vam dakujem
ja som spokojný mám sigmu 150-500 , keď chceš pozri si u mňa v galérii , zima a ostražitosť , zamyslená 2 , neotravuj hneď z rána , to sú veci fotené tou sigmou
úbohý príspevok. Nemáte s tými objektívmi žiadne skúsenosti a predsa sa vyjadrujete k otázke? Nezdá sa Vám že je to z Vašej strany strašne úbohé? Skúste sa zamyslieť.....
Prišiel som sem asi po pol roku a hneď hľa, hneď človek mudrlant, presne taký kvôli akým som sem prestal chodiť. Neviem prečo Vás môj príspevok tak nahneval, asi preto, že ste sa sám "popálil" na daných sklách alebo značke...Pokiaľ máte nejaký problém napíšte mi do správy a slovo "úbohé" si prosím odpustite, lebo ho použijem ja v spojení s vami alebo vašou fotografiou...
...i keď si myslím, že ďalšie príspevky už zakladateľovi témy nepomôžu vzhľadom na dátum jej založenia......a ďalšie subjektívne názory a skúsenosti sa v mnohom rozchádzajú....nehovoriac o komentároch ktoré sú absolútne irrelevantné kôli tomu, že sa tu vyjadrujú k téme aj ľudia ktorí tieto objektívy v živote nevideli pridávam tento link (aj keď taktiež obsahujúci subjektívny názor) nech to tu je trochu vyváženejšie
No podla tejto stranky si vedia sigma velmi dobre, prelozit si to neviem, pretoze moja anglicky jazyk je na bode mrazu, ale ked budem mat niekedy nutkanie kupit si nieco dlhsie nez 300mm tak sigmu urcite zahrniem do vyberu.
Mal som tento objektív. Nebol som s ním ani trosku spokojný. neostril poriadne, pomali ostril a ostrost na fotkach chýbal. Bol som najstastnejším clovekom, ked som sa ho zbavil Vyberal som podla recencii z vseliakych stranok, kde vychvalovali, nepocuval som co mi radili ludia, ktory to vlastnili. Vobec neodporučam.
Mal som tento objektív. Nebol som s ním ani trosku spokojný. neostril poriadne, pomali ostril a ostrost na fotkach chýbal. Bol som najstastnejším clovekom, ked som sa ho zbavil Vyberal som podla recencii z vseliakych stranok, kde vychvalovali, nepocuval som co mi radili ludia, ktory to vlastnili. Vobec neodporučam.
Prišiel som sem asi po pol roku a hneď hľa, hneď človek mudrlant, presne taký kvôli akým som sem prestal chodiť. Neviem prečo Vás môj príspevok tak nahneval, asi preto, že ste sa sám "popálil" na daných sklách alebo značke...Pokiaľ máte nejaký problém napíšte mi do správy a slovo "úbohé" si prosím odpustite, lebo ho použijem ja v spojení s vami alebo vašou fotografiou...
Ale, ale, pánko sa vyhráža. No to je tiež dosť úbohé. Dobre že ste sem 1/2 roka nechodil.
Nevyhrážam sa Vám, dúfam, že nemáte ten pocit. Nechodil, lebo je to tu plné zúfalých päťdesiatnikov ako ste Vy, ktorý nevedia fotiť a potrebujú sa radiť o každej veci s niekym iným, pretože nevedia čo chcú a nemajú vlastný úsudok, je mi Vás vzhľadom na Váš vek ľúto, mali by ste už mať rozum, prepáčte.
Ale, ale, pánko sa vyhráža. No to je tiež dosť úbohé. Dobre že ste sem 1/2 roka nechodil.
Nevyhrážam sa Vám, dúfam, že nemáte ten pocit. Nechodil, lebo je to tu plné zúfalých päťdesiatnikov ako ste Vy, ktorý nevedia fotiť a potrebujú sa radiť o každej veci s niekym iným, pretože nevedia čo chcú a nemajú vlastný úsudok, je mi Vás vzhľadom na Váš vek ľúto, mali by ste už mať rozum, prepáčte.
Uvažujem o kúpe 150-500 spolu s pentaxK5 IIs, doteraz mám canon 450D a 50-250EF-S a na niektoré veci už nestíha. Často fotím nočné zábery, potrebujem vysoké ISO bez šumu, 1600 na mojom canone je už nepoužiteľné. Fotím aj planéty aj mesiac na plný zoom, Jupiter s mesiačikmi odfotím aj na 250mm a tam sú časy do sekundy pri ISO100-200. Z hviezd už mávam čiaročky, preto pentax a GPS jednotku. Sem tam aj nejakých vtákov na drôtoch a v poli. A hodne fotím na plný zoom z vrcholov kopcov. Neverím, že to bude horšie ako to čo mám. A takmer polovicu fotím na MF a liveviev. Dám tu nejaké nočné zábery.
Uvažujem o kúpe 150-500 spolu s pentaxK5 IIs, doteraz mám canon 450D a 50-250EF-S a na niektoré veci už nestíha. Často fotím nočné zábery, potrebujem vysoké ISO bez šumu, 1600 na mojom canone je už nepoužiteľné. Fotím aj planéty aj mesiac na plný zoom, Jupiter s mesiačikmi odfotím aj na 250mm a tam sú časy do sekundy pri ISO100-200. Z hviezd už mávam čiaročky, preto pentax a GPS jednotku. Sem tam aj nejakých vtákov na drôtoch a v poli. A hodne fotím na plný zoom z vrcholov kopcov. Neverím, že to bude horšie ako to čo mám. A takmer polovicu fotím na MF a liveviev. Dám tu nejaké nočné zábery.
Sigma 120-400 vs. Sigma 150-500
Ja som telesne postihnuta osoba, pre mna je iba mesto ,park dajaka vrana ,vracik a tak iba za slnecneho dna. Do lesa sa ja nikdy nedostanem pre svoje zdravie, ale aj tak vam dakujem
dakujem za link
dakujem pozriem
Pekne,pozrel som to a je to parada
http://darwinwiggett.wordpress.com/2010/02/23/lens-review-the-sigma-120-400-4-5-5-6-apo-hsm-telephoto-zoom/
Vyberal som podla recencii z vseliakych stranok, kde vychvalovali, nepocuval som co mi radili ludia, ktory to vlastnili.
Vobec neodporučam.
Vyberal som podla recencii z vseliakych stranok, kde vychvalovali, nepocuval som co mi radili ludia, ktory to vlastnili.
Vobec neodporučam.
Vobec neodporučam.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa