chcel by som sa opýtať, zvažujem kúpu tamronu 17-50mm F 2.8 ale zaskočil ma parameter VD alebo VC, neviem presne čo to znamená, čítal som ale že to má niečo z makrom, t.j. že ten VD je na macro snímky skôr predurčený. Viete mi poradiť ?
chcel by som sa opýtať, zvažujem kúpu tamronu 17-50mm F 2.8 ale zaskočil ma parameter VD alebo VC, neviem presne čo to znamená, čítal som ale že to má niečo z makrom, t.j. že ten VD je na macro snímky skôr predurčený. Viete mi poradiť ?
VD nepoznam, len LD (Low Disersion) VC je Vibration Compensation
no však to je jasné že sa všetko dá, ja by som to chcel prioritne na fotenie portrétov , prípadne aj krajinky. Viete o niečom lepšom s podobnými vlastnosťamia v rovnakej cenovej kategórií ?
no však to je jasné že sa všetko dá, ja by som to chcel prioritne na fotenie portrétov , prípadne aj krajinky. Viete o niečom lepšom s podobnými vlastnosťamia v rovnakej cenovej kategórií ?
ak chces kupovat sklo prioritne na fotenie portretov a potom niake tie krajinky... tak si kup 50mm 1.8 a krajinky fot na setaku ktory predpokladam mas... krajinky budes fotit aj tak asi s mensou clonov 3.5+
casom nasetris na ten tamron 17-50 pripadne nieco lepsie. Alebo priamo kup 50mm 1.4 a za vadsie casove obdobie nasetris na ten tamron .
ALE urcite by som bral na tvojom mieste tu 50 na portrety najprv!
ak chces kupovat sklo prioritne na fotenie portretov a potom niake tie krajinky... tak si kup 50mm 1.8 a krajinky fot na setaku ktory predpokladam mas... krajinky budes fotit aj tak asi s mensou clonov 3.5+
casom nasetris na ten tamron 17-50 pripadne nieco lepsie. Alebo priamo kup 50mm 1.4 a za vadsie casove obdobie nasetris na ten tamron .
50 mm F1.8 už vlastním... ale fotím napr kluby v zlom svetle a tam seťák je katastrofa a pri tej 50 tke s APS-C by som musel stáť pri DJ-ovi
Tamron 17-50 VD vs VC
VC je Vibration Compensation
pozri sem
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/vyber-fotoaparatu/svet-skratiek/
a inac Tamron 17-50 (z VC aj bez VC) na machrovanie prilis nie je
a načo je teda prioritne určený ten z tých lacnejších konkrétne:
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod/1336454/pre-canon/tamron-af-sp-17-50mm-f-2-8-xr-di-ii-ld-asp-if-pro-canon/?kampan=257#utm_source=heureka.sk&utm_medium=srovnavac
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod/1336454/pre-canon/tamron-af-sp-17-50mm-f-2-8-xr-di-ii-ld-asp-if-pro-canon/?kampan=257#utm_source=heureka.sk&utm_medium=srovnavac
na co je primarne urceny?
skusim tipovat ... na fotenie?
a co sa s nim da fotit?
vsetko co sa zmesti do uhla zaberu pri rozsahu ohniskovej vzdialenosti 17-50mm
je to najpopularnejsi 3rd paty svetelny zakladny objektv
ale ja sa tomu nerozumiem, ja som len zaciatokcnik, na pokrocilych sa tu nechytam
na co je primarne urceny?
skusim tipovat ... na fotenie?
a co sa s nim da fotit?
vsetko co sa zmesti do uhla zaberu pri rozsahu ohniskovej vzdialenosti 17-50mm
je to najpopularnejsi 3rd paty svetelny zakladny objektv
inak to VC je teda podobne ako u canonov býva IS ak som to dobre pochopil ?
inak to VC je teda podobne ako u canonov býva IS ak som to dobre pochopil ?
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/vyber-fotoaparatu/svet-skratiek/
tak si kup 50mm 1.8 a krajinky fot na setaku ktory predpokladam mas... krajinky budes fotit aj tak asi s mensou clonov 3.5+
casom nasetris na ten tamron 17-50 pripadne nieco lepsie. Alebo priamo kup 50mm 1.4 a za vadsie casove obdobie nasetris na ten tamron
tak si kup 50mm 1.8 a krajinky fot na setaku ktory predpokladam mas... krajinky budes fotit aj tak asi s mensou clonov 3.5+
casom nasetris na ten tamron 17-50 pripadne nieco lepsie. Alebo priamo kup 50mm 1.4 a za vadsie casove obdobie nasetris na ten tamron
TAK POTOM BUDES S TAMRONOM SPOKOJNY A V TVOJOM PRIPADE, BUDES SPOKOJNEJSI ASI SO STABILIZACIOU
sry za caps
určite najprv nejaký svetelnejší zoom ako písal snap a potom by som možno eśte kúpil 35 mm f 2.0 od canonu alebo čosi také
určite najprv nejaký svetelnejší zoom ako písal snap a potom by som možno eśte kúpil 35 mm f 2.0 od canonu alebo čosi také
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa