chcel by som sa opýtať, zvažujem kúpu tamronu 17-50mm F 2.8 ale zaskočil ma parameter VD alebo VC, neviem presne čo to znamená, čítal som ale že to má niečo z makrom, t.j. že ten VD je na macro snímky skôr predurčený. Viete mi poradiť ?
ak chces kupovat sklo prioritne na fotenie portretov a potom niake tie krajinky... tak si kup 50mm 1.8 a krajinky fot na setaku ktory predpokladam mas... krajinky budes fotit aj tak asi s mensou clonov 3.5+
casom nasetris na ten tamron 17-50 pripadne nieco lepsie. Alebo priamo kup 50mm 1.4 a za vadsie casove obdobie nasetris na ten tamron .
ALE urcite by som bral na tvojom mieste tu 50 na portrety najprv!
na niake krajinky by som objektiv nekupoval. Na nejake mozno ano
ešte by som sa chcel opýtať ohľadom tohoto skla, keď budem zoomovať otáča sa ten pohyblivý člen či je to stále v rovine... myslím konkrétne ohľadom toho že keby som mal tú flower slnečnú clonu aby som to nemusel otáčať jak chuj
ešte by som sa chcel opýtať ohľadom tohoto skla, keď budem zoomovať otáča sa ten pohyblivý člen či je to stále v rovine... myslím konkrétne ohľadom toho že keby som mal tú flower slnečnú clonu aby som to nemusel otáčať jak chuj
"flower" slnecna clona je len pri objektivoch, ktorym sa predny clen neotaca.
"flower" slnecna clona je len pri objektivoch, ktorym sa predny clen neotaca.
no ono pri tomto to zrovna od kúpy neuvádzajú že to tam je, preto sa pýtam či konkrétne na tomto skle sa to na konci otáča ... ale zatiaľ som sa neodpátral v jednom videu sa to otáča... v druhom nie pri VC modeloch ani pri jednom a pri klasike na každom druhom... ja som z toho jeleň
no ono pri tomto to zrovna od kúpy neuvádzajú že to tam je, preto sa pýtam či konkrétne na tomto skle sa to na konci otáča ... ale zatiaľ som sa neodpátral v jednom videu sa to otáča... v druhom nie pri VC modeloch ani pri jednom a pri klasike na každom druhom... ja som z toho jeleň
Neries. Ak tam taka clona je, neotaca ca, ak nie je moze/nemusi.
Tamron 17-50 VD vs VC
chcel by som sa opýtať, zvažujem kúpu tamronu 17-50mm F 2.8 ale zaskočil ma parameter VD alebo VC, neviem presne čo to znamená, čítal som ale že to má niečo z makrom, t.j. že ten VD je na macro snímky skôr predurčený. Viete mi poradiť ?
tak si kup 50mm 1.8 a krajinky fot na setaku ktory predpokladam mas... krajinky budes fotit aj tak asi s mensou clonov 3.5+
casom nasetris na ten tamron 17-50 pripadne nieco lepsie. Alebo priamo kup 50mm 1.4 a za vadsie casove obdobie nasetris na ten tamron
ALE urcite by som bral na tvojom mieste tu 50 na portrety najprv!
sry za doublepost
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa