ja som pri kupe CPL filtra kupil Hoya Pro1 Digital a som spokojny. Cenovo vysiel najlepsie na talkive.sk.
Práve sa chystám kúpiť Hoya Pro1 Digital 77mm a skutočne na talkive.sk je za výhodnejšiu cenu ako inde v sk obchodoch a dokonca lacnejší ako Kenko Pro1D. Je to naozaj origo Hoya Pro1 Digital a máš ho slim?
Práve sa chystám kúpiť Hoya Pro1 Digital 77mm a skutočne na talkive.sk je za výhodnejšiu cenu ako inde v sk obchodoch a dokonca lacnejší ako Kenko Pro1D. Je to naozaj origo Hoya Pro1 Digital a máš ho slim?
ano, je original a aj slim , doplnam, ze je 67mm. nedavno som kupoval UV filter a tiez hoya pro1. talklive ho nemal na sklade, tak som kupoval ze ebay.co.uk. prisiel za cca 4 dni, original. cena rovnaka ako v talklive.sk.
Hlavne sa priprav na trapenie s otacanim filtra, kedze sa ti otaca predna obruba. Pri kazdom preostreni sa ti pootoci filter. Ale tu pomoze len vymena objektivu.
Idem si aj ja kupit filter a mam tiez taky setovy objektiv a nerozumiem tomu celkom co si napisal ze pri kazdom preostreni sa mi pootoci filter?mam tomu tak rozumiet ze ta priruba ked sa par x pootoci pri zaostrovani tak sa nejakym sposobom trie o filter a teoreticky je mozne ze filter sa moze uvolnit a spadnut?ako je to mozne ked sa tam nasrobuje?aspon si myslim ze sa tam srobuje
Idem si aj ja kupit filter a mam tiez taky setovy objektiv a nerozumiem tomu celkom co si napisal ze pri kazdom preostreni sa mi pootoci filter?mam tomu tak rozumiet ze ta priruba ked sa par x pootoci pri zaostrovani tak sa nejakym sposobom trie o filter a teoreticky je mozne ze filter sa moze uvolnit a spadnut?ako je to mozne ked sa tam nasrobuje?aspon si myslim ze sa tam srobuje
Kúp si knihy, zas knihy a študuj a ešte viac študuj a keď doštuduješ a budeš guru v teoretickom fotení a foto. technike, tak zas študuj.
ale lebo sa mám stráášne veľa učiť a v tom teple sa mi nechce ani sedieť, tak tak si nájdi na youtube "polarize filter" a pozeraj nato ako puk a hneď ti bude jasné vo co go.
Kúp si knihy, zas knihy a študuj a ešte viac študuj a keď doštuduješ a budeš guru v teoretickom fotení a foto. technike, tak zas študuj.
ale lebo sa mám stráášne veľa učiť a v tom teple sa mi nechce ani sedieť, tak tak si nájdi na youtube "polarize filter" a pozeraj nato ako puk a hneď ti bude jasné vo co go.
vies co, dik za radu, budem studovat a ked si to nastudujem za par mesiacov tak potom si ho kupim....asi tak si si to predstavoval????mne sa tiez nechce sediet pri tomto teple a studovat knihy ako mi "radis"!!!!naozaj si mi velmi pomohol a vidim ze niekedy to tu nieje o radach ale o tom kto viac vie a vystatovani sa kto a kolko ma znalosti a informacii...ale o pomoci ani h...o cest vynimkam calani...co si myslis ze co som nejaky analfabet???ked som sedel JA 1x za pocitacom tak tebe este tieklo mlieko po brade, tak mi nerozpravaj a nepis o tom co mam robit resp. zadavat do youtube a ani do googla...!!!ja viem presne co mam robit!!!chcel som len o tom diskutovat, urycvhlit a oslovit nejakych normalnych ludi ktory maju zaujem toto forum vyuzivat na to na co je tak ako ja!!!Este raz dakujem!!!
aha, dik.sorry ale aj ma presla diskusia o tomto koli takym motakom ako je JanTchi!!!dneska tu sedim uz 4 hodiny a citam vseliake clanky na forach, vselico zaujimave som sa dozvedel tak som chcel aj ja dat nejaky prispevok lebo mam zaujem o hore uvedene....citam,citam a 70% je takych podobnych odpovedi ako napisal JanTchi, tak ma to napalilo...
otaca sa ti cely predny clen aj z filtrom. po kazdom preostreni si budes musiet na novo nastavit ucinok polarizacie. ale nic tragicke. da sa stym fungovat
aha, dik.sorry ale aj ma presla diskusia o tomto koli takym motakom ako je JanTchi!!!dneska tu sedim uz 4 hodiny a citam vseliake clanky na forach, vselico zaujimave som sa dozvedel tak som chcel aj ja dat nejaky prispevok lebo mam zaujem o hore uvedene....citam,citam a 70% je takych podobnych odpovedi ako napisal JanTchi, tak ma to napalilo...
pozry ludia su taky aj onaky. ak chces napis spravu ja ti poradim teda ak budem vediet
vies co, dik za radu, budem studovat a ked si to nastudujem za par mesiacov tak potom si ho kupim....asi tak si si to predstavoval????mne sa tiez nechce sediet pri tomto teple a studovat knihy ako mi "radis"!!!!naozaj si mi velmi pomohol a vidim ze niekedy to tu nieje o radach ale o tom kto viac vie a vystatovani sa kto a kolko ma znalosti a informacii...ale o pomoci ani h...o cest vynimkam calani...co si myslis ze co som nejaky analfabet???ked som sedel JA 1x za pocitacom tak tebe este tieklo mlieko po brade, tak mi nerozpravaj a nepis o tom co mam robit resp. zadavat do youtube a ani do googla...!!!ja viem presne co mam robit!!!chcel som len o tom diskutovat, urycvhlit a oslovit nejakych normalnych ludi ktory maju zaujem toto forum vyuzivat na to na co je tak ako ja!!!Este raz dakujem!!!
Keď vieš presne čo máš robiť tak tu nerozťahuj ramena a hybaj si zistiť prečo sa ti neodšrobuje filter od objektívu
Keď vieš presne čo máš robiť tak tu nerozťahuj ramena a hybaj si zistiť prečo sa ti neodšrobuje filter od objektívu
Este raz si precitaj co som pisal lebo asi nevies dobre citat a potom ked chces odpis...Vidim ze mas podobne-naucne odpovede aj v inej sekcii ako v tejto tvoje odpovede su akurat tak vhodne na pokec alebo na fcb s kaaaamošami
Preostruj na rozne vzdialenosti a pozri sa, co robi predna cast objektivu. Vzdy sa o nieco pootoci. Ak by si urobil na obrube znacku, vzdy by sa presunula inam. To znamena, ze cokolvek pripevnis na predny clen objektivu, bude sa otacat pri zaostrovani. No a polarizak by sa otacat nemal, ked uz ho raz nastavis. Pri kazdom vyraznejsom preostreni sa polarizak pootoci a uz nebude mat taky ucinok, ako si nastavil. Preto to pootocenie budes musiet korigovat. Niekedy to nemusi byt vacsi rozdiel a mozes sa na to vykaslat. Inokedy bude rozdiel vacsi a korekciu urobit musis. Keby si mal objektiv, kde sa predna cast neotaca, nastavis polarizak a pmozes preostrovat od pol metra do nekonecna a nic sa nezmeni.
Este raz si precitaj co som pisal lebo asi nevies dobre citat a potom ked chces odpis...Vidim ze mas podobne-naucne odpovede aj v inej sekcii ako v tejto tvoje odpovede su akurat tak vhodne na pokec alebo na fcb s kaaaamošami
Síce neviem kto si, čo si a prečo sa tak hrdinsky navážaš (dúfam že si taký ostrý z toho tepla, alebo ťa povozím na aute a aspoň porežeme nejaké zákruty), ale ja ti teda pekne odpoviem na celú tvoju reakciu: -Neviem z akej generácie si ty, ale ja a aj väčšina ľudí tu je z generácie čo si niečo naštudovala pred tým ako si kúpili techniku, a študovali aj potom, dokonca študovali aj svoje fotografie a prijímali kritiku vo veľkom (príklad: celé to je na orech). a Naučila sa všetko. Väčšina z nás tu skôr či neskôr prelúskala celú fotoškolu, fotoroman.cz, dalších xyz stránok a ak je čas tak aj nejaké to video na youtube pozrie. A aj knihy sú, kde je to všetko podrobne vysvetlené. Takže, áno... až 4 hodiny si tu strávil, gratulujem a dúfam že ešte viac času stráviš štúdium -Nie nemyslím si že si analfabet a to kedy som ťahal káčerov a cucal mlieko nevypovedá nič o tom čo vieš ty a čo viem ja. -Ak chceš diskutovať, tak iným spôsobom -a áno mám naučené odpovede, dokonca rozmýšľam že si naprogramujem niečo, čo užívateľom za nich zadá do vyhľadávača výraz a krásne na podnose im dá všetky odpovede -a lebo by sa teraz diskusia zmenila v porovnávanie si dĺžky údov a neviem čo, tak ti odpoviem aj na tvoju otázku: kruhový polarizačný filter je zložený z dvoch kruhových častí (tie sú spojené, ale dajú sa otáčať). Našrobuješ ho na objektív a potom otáčaš do požadovanej pozície. Tvoj setový objektív sa pri ostrení pretáča, takže znemožňuje efekt CPL. -poviem ti tajomsto: NEMÁM žiadny polarizačný filter a ani som nikdy nemal... všetko toto som si naštudoval a naučil sa. -zabudol som na niečo?
CPL filter. Aky?
Ci tento
Polarizačný filter Hoya CPL Pro1 Digital 58mm
alebo
Tiffen 58mm cirkulárny polarizačný CPL filter
Co by ste mi odporucili. Alebo iny?
Dakujem
http://www.fotografovani.cz/art/fotech_df/rom_trouble5.html
Oplatí sa?
Oplatí sa?
Oplatí sa?
Niekedy to nemusi byt vacsi rozdiel a mozes sa na to vykaslat. Inokedy bude rozdiel vacsi a korekciu urobit musis.
Keby si mal objektiv, kde sa predna cast neotaca, nastavis polarizak a pmozes preostrovat od pol metra do nekonecna a nic sa nezmeni.
-Neviem z akej generácie si ty, ale ja a aj väčšina ľudí tu je z generácie čo si niečo naštudovala pred tým ako si kúpili techniku, a študovali aj potom, dokonca študovali aj svoje fotografie a prijímali kritiku vo veľkom (príklad: celé to je na orech). a Naučila sa všetko. Väčšina z nás tu skôr či neskôr prelúskala celú fotoškolu, fotoroman.cz, dalších xyz stránok a ak je čas tak aj nejaké to video na youtube pozrie. A aj knihy sú, kde je to všetko podrobne vysvetlené. Takže, áno... až 4 hodiny si tu strávil, gratulujem a dúfam že ešte viac času stráviš štúdium
-Nie nemyslím si že si analfabet a to kedy som ťahal káčerov a cucal mlieko nevypovedá nič o tom čo vieš ty a čo viem ja.
-Ak chceš diskutovať, tak iným spôsobom
-a áno mám naučené odpovede, dokonca rozmýšľam že si naprogramujem niečo, čo užívateľom za nich zadá do vyhľadávača výraz a krásne na podnose im dá všetky odpovede
-a lebo by sa teraz diskusia zmenila v porovnávanie si dĺžky údov a neviem čo, tak ti odpoviem aj na tvoju otázku: kruhový polarizačný filter je zložený z dvoch kruhových častí (tie sú spojené, ale dajú sa otáčať). Našrobuješ ho na objektív a potom otáčaš do požadovanej pozície. Tvoj setový objektív sa pri ostrení pretáča, takže znemožňuje efekt CPL.
-poviem ti tajomsto: NEMÁM žiadny polarizačný filter a ani som nikdy nemal... všetko toto som si naštudoval a naučil sa.
-zabudol som na niečo?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa