Chcem by som do zbierky teleobjektív v rozhsahu zhruba 50-200 resp 70-200 so sveteľnostou 2.8 ale nechcem utratiť 1500 - 2000€ len tak na začiatok za Nikon VRI - II. Sú vôbec iné možnosti? Je to reálne kúpiť taký objektív?
Ja mám Sigma 70-200 mm F 2,8 II EX DG MACRO HSM a spokojnosť veľká. Neviem to síce porovnať s inými 2.8 svetelnými tele, ale fotil som s ňou na plnú dieru, pri 200mm a ISO 1000 s nikon D5000 a fotky sú krásne ostré, jedna je tu: www.ephoto.sk/moje-ephoto/fotografie/193406/pozer/ . Objektív nemá stabilizáciu, ale pri tých 200mm udržím tak do 1/100s polovicu fotiek, ešte som s ním neskúšal fotiť napr. koncert alebo nejakú inú tmavú akciu, v podstate to mám hlavne na detaily krajiny. Rýchlosť ostrenia som skúšal zatiaľ len v Zoo a tam pri tých lenivých zo zimného spánku sa prebúdzajúcich zvieratách to bolo v pohode . Ja som objektív nový kúpil za 17000 Kc, co je nejakých 700 EUR a za tú cenu mi to príde úplne skvelé. Tamron 70-200 2.8 je druhá alternatíva, ale ten nemá samostatné ostrenie, ktoré ja ku D5000 potrebujem.
Na Nikon 70-200 VRII je 2000€ asi malo. A Sigma 70-200 co som mal bola od 150 hore od f2,8 do f4 makka a dost nekontrastna. Ja sa pohravam s myslienkou ze strelim svoj Nikkor 70-200 f2,8 VR I. Prvy majitel, vek asi 18 mes, kupovany v UK. Chcem nieco pevne a este svetelnejsie. Ak chces, napis spravu.
Na Nikon 70-200 VRII je 2000€ asi malo. A Sigma 70-200 co som mal bola od 150 hore od f2,8 do f4 makka a dost nekontrastna. Ja sa pohravam s myslienkou ze strelim svoj Nikkor 70-200 f2,8 VR I. Prvy majitel, vek asi 18 mes, kupovany v UK. Chcem nieco pevne a este svetelnejsie. Ak chces, napis spravu.
VR II nová sa dá kúpiť kolem 1950€, aspoň z môjho zdroja Sigmu poznám, viem aké má muchy tzn., že viem, že keď pôjdem do nej tak viem, že za pol roka pôjde preč... Myslím, že na takýto tele to chce asi tu stabilizáciu?!
VR I je o.k., ale chcem to na FF a tam príliš neexceluje, až VRII sa poučila a funguje krásne na FF....
No 70-200VRII sa da s mensim rizikom zohnat aj do 2000 ecok, a kedze moc neverim sigme ani tamronu....niekto ho tusim predava aj tu s filtrami aj zarucakom myslim okolo 400 euro....ja osobne zhanam nikkor 80-200 AF-S...a co by si rad fotil?
Apropo...na to dedicstvo ci majetok..proste to delo telo,co mas,asi by som tam nedaval ziadne menej kvlaitne skla...to je ako na BMW dat pneumatiky znacky maximus
Nova Sigma 70-200 2.8 OS HSM je vraj vyborna ... ale aj dost draha ... radsej potom asi skusit zohnat bazarovy 70-200 2.8 VR II ... 80-200 2.8 od nikkora co som videl nieje lepsie sklo ako Sigma 70-200 2.8 II HSM ... Ale to uz necham na inych ...
VR II nová sa dá kúpiť kolem 1950€, aspoň z môjho zdroja Sigmu poznám, viem aké má muchy tzn., že viem, že keď pôjdem do nej tak viem, že za pol roka pôjde preč... Myslím, že na takýto tele to chce asi tu stabilizáciu?!
VR I je o.k., ale chcem to na FF a tam príliš neexceluje, až VRII sa poučila a funguje krásne na FF....
Ja pouzivam starsiu verziu na D700, ale mam to iba na portrety, takze mi nevadi ani vyssia vinetacia ani mensia ostrost v rohoch. Ak kupis Sigmu, tak ju budes mat fakt tak na pol roka, ako ja Nie je zla, ale neni najlepsia...
Ja pouzivam starsiu verziu na D700, ale mam to iba na portrety, takze mi nevadi ani vyssia vinetacia ani mensia ostrost v rohoch. Ak kupis Sigmu, tak ju budes mat fakt tak na pol roka, ako ja Nie je zla, ale neni najlepsia...
..keby bola najlepšia...nestála by zlomok ceny z nikkora.......vždy to bude iba alternatíva nad ktorou uvažuje ten, kto na toho nikkora nemá......
Nova Sigma 70-200 2.8 OS HSM je vraj vyborna ... ale aj dost draha ... radsej potom asi skusit zohnat bazarovy 70-200 2.8 VR II ... 80-200 2.8 od nikkora co som videl nieje lepsie sklo ako Sigma 70-200 2.8 II HSM ... Ale to uz necham na inych ...
No tu novu Sigmu idem ocekovat ako stojí papierovo Cena kolem 1400€ je už vcelku prijateľná...
..keby bola najlepšia...nestála by zlomok ceny z nikkora.......vždy to bude iba alternatíva nad ktorou uvažuje ten, kto na toho nikkora nemá......
tu nejde o to či na to človek má alebo nemá, ale o to koľko je ochotný investovať v začiatkoch... Ani ty si určite nekúpil svoj prvý foťák za 2000€ či?
Toto sa mi paci, ze na FF "prilis neexceluje", tak tvrdis , ze nechces zaplatit vela prachov a zaroven chces nekompromisnu kvalitu... Tak je treba si stanovit co vlastne ocakavas od toho skla. Na FF perfektne funguje i stary 80-200/4, i 80-200/2.8 i 70-200/2.8 ci VR1 ci VR2...vsetko opticky super skla. Osobne uzivam 80-200/2.8,ale dvojprstenec-je rychlejsi v ostreni o dost oproti jednoprstencu, na FF D700 a nevidim problem. Samozrejme, chcelo by to najnovsiu 70-200/2.8 Vr2, ale nekradnem a kupis ho od 700eur. Aj ta nova Sigma je relativne zaujimava, ale ja som si stanovil podmienku iba Nikon skla a radsej menej, ako plna brasna kompromisov, tak preto starsie sklo, na to co s nim fotim je uplne v pohode, prakticky s nim robim asi 60-70% a velmi mi vyhovuje. Nove skla su zaujimave hlavne rychlostou ostrenia a stabilizaciou, samozrejme aj opticky su vyvinute pre digi, ale tie starsie su uplne ok, nech si kazdy spekuluje kolko chce...
tu nejde o to či na to človek má alebo nemá, ale o to koľko je ochotný investovať v začiatkoch... Ani ty si určite nekúpil svoj prvý foťák za 2000€ či?
...no....ja som práve opačného názoru.......nie vždy až tak záleží na technike...ono sa to zdá byť už frázou, alebo akýmsi klišé....no ani nikkor sám nevyhľadá zaujímavejšie motívy ani lepšie svetlo...je ale fajn mať ďalší článok z celku na ktorý sa dá vždy spoľahnúť: )
V com konkretne VR I na FF neexceluje? Skusal si, alebo si pocul?
ps : mam aj VR I aj VR II. VR I pouzivam na F5 a to je ak sa nemylim asi tiez FF ...
...máš D700....a si v začiatkoch................chcel by som tak začínať: )
Teleobjektív
Ja sa pohravam s myslienkou ze strelim svoj Nikkor 70-200 f2,8 VR I. Prvy majitel, vek asi 18 mes, kupovany v UK. Chcem nieco pevne a este svetelnejsie. Ak chces, napis spravu.
Ja sa pohravam s myslienkou ze strelim svoj Nikkor 70-200 f2,8 VR I. Prvy majitel, vek asi 18 mes, kupovany v UK. Chcem nieco pevne a este svetelnejsie. Ak chces, napis spravu.
Myslím, že na takýto tele to chce asi tu stabilizáciu?!
Tak je treba si stanovit co vlastne ocakavas od toho skla. Na FF perfektne funguje i stary 80-200/4, i 80-200/2.8 i 70-200/2.8 ci VR1 ci VR2...vsetko opticky super skla.
Osobne uzivam 80-200/2.8,ale dvojprstenec-je rychlejsi v ostreni o dost oproti jednoprstencu, na FF D700 a nevidim problem. Samozrejme, chcelo by to najnovsiu 70-200/2.8 Vr2, ale nekradnem a kupis ho od 700eur.
Aj ta nova Sigma je relativne zaujimava, ale ja som si stanovil podmienku iba Nikon skla a radsej menej, ako plna brasna kompromisov, tak preto starsie sklo, na to co s nim fotim je uplne v pohode, prakticky s nim robim asi 60-70% a velmi mi vyhovuje.
Nove skla su zaujimave hlavne rychlostou ostrenia a stabilizaciou, samozrejme aj opticky su vyvinute pre digi, ale tie starsie su uplne ok, nech si kazdy spekuluje kolko chce...
ps : mam aj VR I aj VR II. VR I pouzivam na F5 a to je ak sa nemylim asi tiez FF ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa