Mýliš sa, v konečnom dôsledku to činí cca 2000mm, aby ti vyplnil väčšinu políčka.
kua rit ale nevaham ked budem doma skusim 500vku a 2x TC kamos ma uz na to minule ukecaval ale nebol cas...augusst to isti. Apropo rad by som siel do viedne fotit motyle, uz som si vybavil povolenie aby som tam mohol pouzit blesky konecne by sme sa mohli stretnut pri tejto prilezitosti ak nebudes mat iny plan
Podla toho, aky ho chces mat, ak taketo nieco {foto}, ekvivalent Nikkor 70-300VRII staci..., aj z ruky...
keby si sa spoliehal iba na foto z ruky,tak by si pri vcerajsom zatmeni neobstal..mne to ked som doloval mesiac z oblakov nad horizontom hadzalo casy aj 4",pri ise 1600,alebo 800..samozrejme na jasny mesiac staci iso 100 a foto z ruky v pohode aj na 300mm ohnisku
keby si sa spoliehal iba na foto z ruky,tak by si pri vcerajsom zatmeni neobstal..mne to ked som doloval mesiac z oblakov nad horizontom hadzalo casy aj 4",pri ise 1600,alebo 800..samozrejme na jasny mesiac staci iso 100 a foto z ruky v pohode aj na 300mm ohnisku
no spoliehat sa musis v prvom rade ty, ty ho chces fotit. nenapisal si za akych podmienok ho chces fotit. tak si kup ekvivalent EF 1200mm f/5.6 L USM
Neni jednoduchsie si tie fotky stiahnut? Na mesiaci sa nic nedeje uz miliony rokov. Vsetko co odfotis je uz vyfotene milion krat. Kup si radsej hvezdrarsky dalekohlad s riadnym priemerom, priblizenim aspon 100-2000x a bude ta to stat zlomok kvalitneho objektivu. S nim urobis take fotky detailov, ze budes zasnut. Ale ak ozaj trvas na objektive, tak ti odporucim (dnes uz druhy krat!) Canon EF 1200mm f/5.6 L USM. Ja viem ze mas Sony, to ale nevadi, kludne si priplat par stoviek na telo Canon, pretoze ten objektiv ta vyjde na 95 000€.
Pozeram na tvoju "orange moon" a naozaj netusim co s cim a na co potrebujes. Myslim, ze som ti dal adekvatny ekvivalent, aby to dopadlo lepsie, nez "orange moon". bez urazky.
Neni jednoduchsie si tie fotky stiahnut? Na mesiaci sa nic nedeje uz miliony rokov. Vsetko co odfotis je uz vyfotene milion krat. Kup si radsej hvezdrarsky dalekohlad s riadnym priemerom, priblizenim aspon 100-2000x a bude ta to stat zlomok kvalitneho objektivu. S nim urobis take fotky detailov, ze budes zasnut. Ale ak ozaj trvas na objektive, tak ti odporucim (dnes uz druhy krat!) Canon EF 1200mm f/5.6 L USM. Ja viem ze mas Sony, to ale nevadi, kludne si priplat par stoviek na telo Canon, pretoze ten objektiv ta vyjde na 95 000€.
Objektív na fotenie MESIACA
Sony alpha 330 ????
http://en.wikipedia.org/wiki/Minolta_AF_500mm_Reflex_lens
Ale ak ozaj trvas na objektive, tak ti odporucim (dnes uz druhy krat!) Canon EF 1200mm f/5.6 L USM. Ja viem ze mas Sony, to ale nevadi, kludne si priplat par stoviek na telo Canon, pretoze ten objektiv ta vyjde na 95 000€.
Ale ak ozaj trvas na objektive, tak ti odporucim (dnes uz druhy krat!) Canon EF 1200mm f/5.6 L USM. Ja viem ze mas Sony, to ale nevadi, kludne si priplat par stoviek na telo Canon, pretoze ten objektiv ta vyjde na 95 000€.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa