Fórum » Objektívy a filtre

Širokouhlý objektív

SpOok
2011-06-23 02:06:39+02
Zdravim, uvazujem nad kupou sirokacu na moju d90, svoj vyber som zuzil iba na Tokinu 12-24 f4 a Tokinu 11-16 f/2.8 , ale neviem, comu mam dat prednost. Moj druhy objektiv je v rozsahu 28-75. Sirokac by bol vyuzity urcite aj v interieri, takze by mi clona 2,8 pri objektive 11-16 urcite bodla, avsak ten rozsah je dost maly, a ostavala by mi dost velka medzera v rozsahu medzi mojim druhym objektivom, kdezto pri 12-24 celkom pekne nadvazuje. Comu by ste dali prednost, popr. je rozdiel pri tychto objektivoch v kresbe?

coudyxx
2011-06-23 04:54:04+02
zalezi naco to chces, na krajinku by ti mala f4 stacit ale za horsieho pocasia zo stativom, pokial chces fotit s ruky zobral by som 11-16 f2.8 a chybajuci rozsah dozumujes nohami ....
cosa tyka kresby ti neporadim
ak mas canon skus pozret EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM (770eur) a mas to pokryte skoro cele len ta clona ...

Kaiman81
2011-06-23 05:21:17+02
táto téma tu je rozoberaná X krát....

Gino
2011-06-23 06:43:44+02
Pozri sa aj po Nikon AF-S 10-24 mm f/3,5-4,5G DX ED,
originál objektív, najlepší rozsah, rýchlejšie ostrenie ako na oboch tokinách.
Svetelnosť ťa na širokouhlom objektíve obmedzovať nebude.

VonXxX
2011-06-23 06:50:23+02
kup 12-24 nikorrrrrr
nebudes to nikdy lutovat.....
inak to nedava zmysel.
ked na to nemas, setri..

Marek Janicko
2011-06-23 08:06:33+02
Ja mam Tokinu 11-16 na D90tke.
Musis to brat tak, ze je to efektovy objektiv, ktory ti ma obzvlastnit netradicne fotky, resp. ma ti pomoct fotit v zuzenych priestoroch.
Co sa tyka spokojnosti neviem si ho vynachvalit, fotim s nim i svadby a dava fotkam uplne inu atmosferu.

No z vlastnej skusenosti ti poviem, ze na cele AFko kaslem. Stve ma jeho pomalost. Radsej mrknem na to co idem fotit, nastavim manual, hodim f/4 a nad snimkami len ochkam. s AFkom nemas sancu fotit dynamicku scenu.

Co sa tyka rozsahu, vyhovuje mi. Ved ho mam, ze potrebujem zachytit zuzeny priestor, resp. co najviac. Ale zaver je taky, ze ked vidim kolko stoji Nikon 12-24, tak som sa rozhodol, ze Tokinu predam cez leto a kupim si Nikona. Aspon pekne zapadne ku 24-70tke.

Cako
ocenenie redakciou 2011-06-23 08:13:06+02
príspevok od: SpOok
Zdravim, uvazujem nad kupou sirokacu na moju d90, svoj vyber som zuzil iba na Tokinu 12-24 f4 a Tokinu 11-16 f/2.8 , ale neviem, comu mam dat prednost. Moj druhy objektiv je v rozsahu 28-75. Sirokac by bol vyuzity urcite aj v interieri, takze by mi clona 2,8 pri objektive 11-16 urcite bodla, avsak ten rozsah je dost maly, a ostavala by mi dost velka medzera v rozsahu medzi mojim druhym objektivom, kdezto pri 12-24 celkom pekne nadvazuje. Comu by ste dali prednost, popr. je rozdiel pri tychto objektivoch v kresbe?
ja myslim, aspon podla toho co som sledoval obrazky recenzie atd... (lebo tiez si chcem kupit nejaky z nich) ze 11-16 ma o nieco lepsiu kresbu. Ale tiez sa sam neviem rozhodnut co... ja rozmyslam inak aj zas o bazarovom canone 10-22...

SpOok
2011-06-23 12:44:26+02
príspevok od: Marek Janicko
Ja mam Tokinu 11-16 na D90tke.
Musis to brat tak, ze je to efektovy objektiv, ktory ti ma obzvlastnit netradicne fotky, resp. ma ti pomoct fotit v zuzenych priestoroch.
Co sa tyka spokojnosti neviem si ho vynachvalit, fotim s nim i svadby a dava fotkam uplne inu atmosferu.

No z vlastnej skusenosti ti poviem, ze na cele AFko kaslem. Stve ma jeho pomalost. Radsej mrknem na to co idem fotit, nastavim manual, hodim f/4 a nad snimkami len ochkam. s AFkom nemas sancu fotit dynamicku scenu.

Co sa tyka rozsahu, vyhovuje mi. Ved ho mam, ze potrebujem zachytit zuzeny priestor, resp. co najviac. Ale zaver je taky, ze ked vidim kolko stoji Nikon 12-24, tak som sa rozhodol, ze Tokinu predam cez leto a kupim si Nikona. Aspon pekne zapadne ku 24-70tke.
Teraz neviem, ci si ma utvrdil v tej 11-16, alebo od nej odlakal . To AFko by ma aj dost stvalo, ze je take pomale, ale hlavne koli comu som rozmyslal nad tymto objektivom je jeho clona 2,8. Nebude ti ta clona chybat, ked si kupis Nikona 12-24 f/4, hlavne pri tych svadbach? Inak by mohla byt ta Tokina 12-24 f/4 II (druha verzia) o nieco rychlejsia ako 11-16, alebo sa mylim?

SpOok
2011-06-30 23:06:34+02
Takze som sa rozhodol pre Tokinu 12-24 f/4, ktoru uz mam doma, avsak nastal mensi problem: Objektiv ma velmi viditelny front focus a dost mi to vadi. Co teraz, nemam s tym ziadne skusenosti, a neviem, ci ho je mozne vratit , alebo dat do servisu (kupovany na shop.ephoto.sk, dnes prisiel), mozete mi poradit??

Daniel.U
2011-06-30 23:29:23+02
Takze som sa rozhodol pre Tokinu 12-24 f/4, ktoru uz mam doma, avsak nastal mensi problem: Objektiv ma velmi viditelny front focus a dost mi to vadi. Co teraz, nemam s tym ziadne skusenosti, a neviem, ci ho je mozne vratit , alebo dat do servisu (kupovany na shop.ephoto.sk, dnes prisiel), mozete mi poradit??
vyrobok kupovany cez internet mozes vrati. A preto ti radili NIkkor aby si toto nemusel riesit

dmedia
2011-07-01 00:00:24+02
Z tych dvoch je lepsia co sa tyka kvality 11-16/2.8, ma urcite navrch 12-24/4. Ked chces kvalitu kup si Nikon 12-24/4, ostre a rychle sklo, od ruky kupis okolo 600Eur, mozno i menej. 14-24/2.8 asi zbytocne by bolo drahe k D90, aj ked je to spickove sklo. Mal somvsetky spominane, nakoniec ostal N12-24/4 k D300, origo je origo.

Marek Janicko
2011-07-01 07:31:05+02
Teraz neviem, ci si ma utvrdil v tej 11-16, alebo od nej odlakal . To AFko by ma aj dost stvalo, ze je take pomale, ale hlavne koli comu som rozmyslal nad tymto objektivom je jeho clona 2,8. Nebude ti ta clona chybat, ked si kupis Nikona 12-24 f/4, hlavne pri tych svadbach? Inak by mohla byt ta Tokina 12-24 f/4 II (druha verzia) o nieco rychlejsia ako 11-16, alebo sa mylim?
Vsetko ma svoje + a -. Tiez by som si povedal pred kupou, ze objektiv bez AFka nechcem, ale nutnost dotlacila a poviem ti, ze strielat s tym pri clone F/4 a podla metriky nastavit DOFko nieje az taky problem. Na svadbe ma to dotlacilo prvy krat a 90% fotiek co som tak spravil vyslo perfektne.

Takze tu je druha odpoved zaroven, ze F/4 mi nevadilo. Ved i tak pri tancujucich ludoch v blbych podmienkach doblisknes jemne scenu. A dost casto fotim tancujucich ludi i mimo svadby a zatial ci pri 11-16 alebo 50mm a f/2.8 je doba tretina az viac odpad.
Uvidime, ako sa bude spravat 24-70, kedze ma prekvapila rychlost ostrenia. Dnes to prvy krat odskusam.

Cako
ocenenie redakciou 2011-07-01 09:51:25+02
mna by zaujimalo, ci kazdy objektiv od tokiny ma ten zly focus aj na canone. Ja planujem zas tu 11-16 no dufam ze to robit nebude...Ci to len zas aby som na original setril?

mato.draho
2011-07-01 10:11:22+02
príspevok od: Cako
mna by zaujimalo, ci kazdy objektiv od tokiny ma ten zly focus aj na canone. Ja planujem zas tu 11-16 no dufam ze to robit nebude...Ci to len zas aby som na original setril?
Svoju 10-22ku som strelil za 490€ aj s origoš clonou a UV-čkom, všetko 100% stav. V bazároch ich síce nie je veľmi vidieť, ale pri troche šťastia nejakú možno nájdeš a myslím si, že budeš spokojný. Je to veľmi vydarené sklo s výborným rozsahom.

Cako
ocenenie redakciou 2011-07-01 10:21:44+02
príspevok od: mato.draho
Svoju 10-22ku som strelil za 490€ aj s origoš clonou a UV-čkom, všetko 100% stav. V bazároch ich síce nie je veľmi vidieť, ale pri troche šťastia nejakú možno nájdeš a myslím si, že budeš spokojný. Je to veľmi vydarené sklo s výborným rozsahom.
ja viem, videl som tvoj inzerat ak to teda bol on... no ved, v bazare uz ich nie je... ale pokial teda dosetrim tak hadam budu

Matak
2011-07-01 11:25:46+02
príspevok od: Cako
Ahoj, ja mam Tokinu 11-16 na canon a som s nou uplne spokojna. Ma peknu kresbu a AF je pomerne rychle. Ma vsetko ... od FF pri 11 po BF pri 16 ale je to malo viditelne, v podstate len ked to merias s pomocou tabulky (a su to milimetre) Pri tak sirokom skle je to bezvyznamne ... ak budes niekedy v BA, tak sa ozvi a mozes si ju vyskusat ak chces ...

Cako
ocenenie redakciou 2011-07-01 11:29:20+02
príspevok od: Matak
Ahoj, ja mam Tokinu 11-16 na canon a som s nou uplne spokojna. Ma peknu kresbu a AF je pomerne rychle. Ma vsetko ... od FF pri 11 po BF pri 16 ale je to malo viditelne, v podstate len ked to merias s pomocou tabulky (a su to milimetre) Pri tak sirokom skle je to bezvyznamne ... ak budes niekedy v BA, tak sa ozvi a mozes si ju vyskusat ak chces ...
Dakujem no ved o rychlost ostrenia mi ani tak nejde... skor o spolahlivost, no hadam ten FF a BF nie je tak strasny... ved uvidim, kolko bude penazi.
Ok, no neviem kedy sa tam dostanem, ale ak hej tak napisem

SpOok
2011-07-01 17:02:19+02
Spytam sa inak, platim nieco v servise potom, ked chcem, aby mi ten objektiv zostelovali ?? (neviem, ci sa to riesi v ramci zaruky) alebo este lepsia otazka, budu vedet zostelovat Tokinu? Treba k tomu doviest aj telo? za aky cas mi to vedia spravit? mozno to je zopar blbych otazok, ale zatial som taky problem nemal, a budem vdacny za rady

viking81
2011-07-01 18:39:13+02
Spytam sa inak, platim nieco v servise potom, ked chcem, aby mi ten objektiv zostelovali ?? (neviem, ci sa to riesi v ramci zaruky) alebo este lepsia otazka, budu vedet zostelovat Tokinu? Treba k tomu doviest aj telo? za aky cas mi to vedia spravit? mozno to je zopar blbych otazok, ale zatial som taky problem nemal, a budem vdacny za rady
je to zdarma v ramci zaruky a ladi sa dokopy telo s objektivom...aspon myslim...nemam ani ja s tym skusenost...ak sa mylim..opravte ma

Marek Janicko
2011-07-01 18:55:09+02
Chlopaci, ak by niekto chcel tak onedlho budem mat na predaj Tokinu 11-16, kedze budem menit skor, ako som si myslel za Nikon 12-24.
Kto ma vazny zaujem nech sa mi ozve v poste.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()