Zdarec borci..Chcel by som sa vas popitat na vyber filtru..Fotim dost casto pri mory a v krajine..A fotim bez filtra a tie foto niesu bohvie co...Niekedy je tu dost opar nad morom alebo aj krajinou..A chcel by som neaky Polarizak..Ci by tie problemy ako tak odstranil?..Mam Canon 1000D zakl.Objektiv..Kamos my poradil filter ale len UV co som si zistil az po objednani ze my tie problemy neodstrani cize mozem kupovat zase ten polarizak..Len neviem aky..Mam toho nacitane ale rad si neham poradit od profikov..Tu som nasiel naj ceny len neviem ktory http://www.talkive.sk/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=2774&Itemid=1
Na základnom objektíve sa otáča predný člen a práca s polarizákom bude veľmi otravná... No ak už, tak circular, nie linear (ten má problém s automatickým zaostrovaním...) Tiež sa chystám kúpiť polarizačný filter (okrem iných), najskôr asi Cokin
A tento by my nestacil? http://www.talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=33036&category_id=2774&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
urcite by som nekupoval drahy filter na hentaky susnavy objektiv. Jedneho dna kupi druhy objektiv a po tom co s filtrom za kopu penez ked nebude pasovat na iny zavit? Vobec by som sa nad tym neodbavoval
Ved potrebujem presne poradit ze ktory na moj zakladny objektiv..Kedze sa tomu este rozumie ako koza trave..Nie ze kupim blbost ktora my bude na nic...Vsetko musim objednavat cez net na SK bo ja som mimo krajiny a dovazaju my to kamaradi..A nechcem dat za filter 80€ a bude my na nic..Preto chcem vediet o neakom lacnejsom na moj objektiv..Ktory my tam pasne...Urcite nezostanme u zakladneho objektivu.Ale na zaciatok my to zatedy staci..A tu som pri mory tak by sa my to dost zislo..A obchod na tieto veci som tu este nenasiel..A ked aj tak to budu nekrestanske peniaze..
Ved potrebujem presne poradit ze ktory na moj zakladny objektiv..Kedze sa tomu este rozumie ako koza trave..Nie ze kupim blbost ktora my bude na nic...Vsetko musim objednavat cez net na SK bo ja som mimo krajiny a dovazaju my to kamaradi..A nechcem dat za filter 80€ a bude my na nic..Preto chcem vediet o neakom lacnejsom na moj objektiv..Ktory my tam pasne...Urcite nezostanme u zakladneho objektivu.Ale na zaciatok my to zatedy staci..A tu som pri mory tak by sa my to dost zislo..A obchod na tieto veci som tu este nenasiel..A ked aj tak to budu nekrestanske peniaze..
ved kup normalny cirkularny polarizak na tvoj priemer zavitu. To je vsetko. Lisia sa akurat kvalitativne, potom este hrubkou obruby, ale ty nemas supersirokac.
Určite by som sa neriadil radou Daniel.U. Kúpiš blbý(lacný) filter a nastanú ti iné problémy(napr. odlesky, poprípade hrubšia obručka ti môže zapríčiniť vinetávciu). Určite nie lineárny filter. Buď sa teraz na filter vykašli a kúp si ho až po upgradovaní objektívu, alebo si uváž aká bude pravdepodobne ďalšia voľba objektívu a podľa jeho závitu(predpokladám, že bude vôčší ako pri setovom) si kúp filter s náležitým priemerom a na setový si dokúp redukciu na ktorý filter nasadíš. Ináč jednoznačná rada ani odpoveď neexistuje. Môj názor - radšej žiadny filter. ako lacný filter. Ináč odporúčam fotoškolu. www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/fotograficke-filtre/ poradí ti lepšie ako tvoj dotyčný kamarát
Kedze spadas do kategorie ludi, ktory nechceli vyhodit velke peniaze za zrkadlovku tak ti je i zbytocne uvazovat nad drahymi filtrami na profi skla. Kup si Hoyu Green series.
Na obcasne fotenie ti to bohate staci. Pripadne ked chces co najmenej utratit, kup si filter od Hamy za par supkov.
Na zaver. Mne raz povedal kolega: "kup si co najvacsi filter, najvyssej kvality, aky mozes teoreticky pouzit." Neposluchol som a buduci tyzden idem uz kupovat 3ti polarizacny filter (58,72 a 77mm). Apropo 58micku ti mozem predat
Určite by som sa neriadil radou Daniel.U. Kúpiš blbý(lacný) filter a nastanú ti iné problémy(napr. odlesky, poprípade hrubšia obručka ti môže zapríčiniť vinetávciu). Určite nie lineárny filter. Buď sa teraz na filter vykašli a kúp si ho až po upgradovaní objektívu, alebo si uváž aká bude pravdepodobne ďalšia voľba objektívu a podľa jeho závitu(predpokladám, že bude vôčší ako pri setovom) si kúp filter s náležitým priemerom a na setový si dokúp redukciu na ktorý filter nasadíš. Ináč jednoznačná rada ani odpoveď neexistuje. Môj názor - radšej žiadny filter. ako lacný filter. Ináč odporúčam fotoškolu. www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/fotograficke-filtre/ poradí ti lepšie ako tvoj dotyčný kamarát
este, ze tvoja rada je nad zlato. Objektiv, o ktory sa jedna nieje hodny ani to co si tu zoderes klavesnicu pri pisani tvojich rad. Prosim ta ake odlesky a aka vinetacia? Na hentake sklo nech si prilozi slnecne brile s polarizacnym filtrom aj tych bude skoda. Ja som mu povedal, ze ked vymeni objektiv, tento filter moze zahodit a to mu hovoris aj ty. A linearny neviem ci vobec zozenes, tak tazko ho omylom kupi.
Aky filter??
shop.ephoto.sk/katalog/filtre/polarizacne.html
Tiež sa chystám kúpiť polarizačný filter (okrem iných), najskôr asi Cokin
Hoya Filter CIR-PL HD
Hoya Filter CIR-PL Pro1 Digital
Ale ako hovori Marosh, pozor na otacaci predny clen na setovych objektivoch, lebo pootocenim objektivu zas musis pootocit aj polarizak.
Ináč odporúčam fotoškolu.
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/fotograficke-filtre/
poradí ti lepšie ako tvoj dotyčný kamarát
http://img.alibaba.com/photo/219144294/HOYA_CPL_Filter_62mm_Green_for_Canon_Nikon_Sony_Pentax_Olympus_HC_62.jpg
Na obcasne fotenie ti to bohate staci. Pripadne ked chces co najmenej utratit, kup si filter od Hamy za par supkov.
Na zaver.
Mne raz povedal kolega: "kup si co najvacsi filter, najvyssej kvality, aky mozes teoreticky pouzit." Neposluchol som a buduci tyzden idem uz kupovat 3ti polarizacny filter (58,72 a 77mm). Apropo 58micku ti mozem predat
Myslím že na 18-55 sa tento tvoj predpoklad naplní, nech kúpiš akýkoľvek... naozaj vieš do čoho ideš? Za každým zaostrením budeš musieť otočiť filter
Ináč odporúčam fotoškolu.
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/fotograficke-filtre/
poradí ti lepšie ako tvoj dotyčný kamarát
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie