ohniskovo mi relativne vyhovuju oba, skor by som potreboval vediet ktory z nych je natom lepsie co sa tyka ostrosti, kontrastu a podania farieb (presnost ostrenia tiez pomoze) chcem to na portret, a take zatial amatreske fashion fotenie (ext+interier).
-a ako je tamron natom s kusovou variabilitou, je to kus od kusa ine sklo alebo je natom podstatne lepsie ako sigma?
ohniskovo mi relativne vyhovuju oba, skor by som potreboval vediet ktory z nych je natom lepsie co sa tyka ostrosti, kontrastu a podania farieb (presnost ostrenia tiez pomoze) chcem to na portret, a take zatial amatreske fashion fotenie (ext+interier).
-a ako je tamron natom s kusovou variabilitou, je to kus od kusa ine sklo alebo je natom podstatne lepsie ako sigma?
Diky
Ze su na tom s ohniskami relativne rovnako by som vzhladom k zameraniu (portret, fashion) nevtvrdil ... vhodnejsia mi pride (na APS-C) 24-75/2.8
netvrdim ze su zhodne, ale premna relativne oba su vyuzitelne. Ide mi skor o sirsi koniec kde mi relativne postaci aj taka 28-hore a pokial by bola 17-hore je to tiez ok (siroky koniec vyuzijem v interiery kde mam momentalne problem vtesnat sa s pevnou 50tkou) ale ano vseobecne by bola vhodnejsia (opravujem hore som uviedol 24-75- ma byt 28-75) 28-75/2.8 -cize ohniska neriesm len to co som pisal vyssie -to ze tamrom nema problemi ako sigma potesilo
asi radšej s-ale záleží aj od ceny - každopadne kup nový kus, pri ohnisku 17-50 však IS nie je nutnosť podľa mňa skor príjemné plus v niektorých situáciách. Ja plánujem kupit C 17-55 IS na moje 60D -( rád sním fotím report radšej ako s 5D II) ale ten C skor kvoli AF ako IS. A ešte jedna vecn eviem ako rýchlo ostrí tamron s VC, ten starší bez VC ostril hodne pomaly hlavne v slabom svetle a protisvetle.
asi radšej s-ale záleží aj od ceny - každopadne kup nový kus, pri ohnisku 17-50 však IS nie je nutnosť podľa mňa skor príjemné plus v niektorých situáciách. Ja plánujem kupit C 17-55 IS na moje 60D -( rád sním fotím report radšej ako s 5D II) ale ten C skor kvoli AF ako IS. A ešte jedna vecn eviem ako rýchlo ostrí tamron s VC, ten starší bez VC ostril hodne pomaly hlavne v slabom svetle a protisvetle.
tiez som pocul ze bez VC je kapanek opticky lepsi ta asi to skoncim pri 17-50/2,8 bez VC len skoda toho popaleno servomotorceka.. ale dako to rozchodim
tiez som pocul ze bez VC je kapanek opticky lepsi ta asi to skoncim pri 17-50/2,8 bez VC len skoda toho popaleno servomotorceka.. ale dako to rozchodim
na ake telo to chces dat? na mojej D80 je 17-50 leniva, mal som v ruke 17-50 nasadenu na canone 40D a podstatne rychlejsie ostril ... neviem ci je to rozdiel v tomto objektive pre nikon/canon, alebo rozdielne rychlo ostri rovnaky objektiv na D80 a D300
a inak VC a bez-VC ostria rovnako rychlo svojim vstavanym motorom, takze v rychlosti rozdiel neni
na Canon 50D zatial mam skusenosti len s ultrazvukovym motorom tak netusim ako rychlo bude ostrit ten klasicky, ale v pohode hlavne nech ma kvalitny vystup a bude vsetko ok
tamron ma aj sirokac 10-24, ktory sice recenzenti nechvalia, ale ja som s nim spokojny. k nemu som si teraz dokupil 28-75 a pravdupovediac pride mi to logickejsia kombinacia ako 10-24+17-50 (ked si ale vezmes daky iny sirokac s mensim rozsahom tak budes ok). kazdopadne ty musis vediet co ti viac vyhovuje. ja dost casto vyuzivam rozsah od 35 do 75, takze preto som si zvolil tuto kombinaciu.
Ten s vc tiez bzzzkal, kym sa mu v slabom svetle, protisvetle chcelo zaostrit, ten bez vc som neskusala, ale vc na tom s vc som si nevedela vynachvalit, lebo sa da v poho udrzat 1/10 sekundy
Mat 17 mm ohnisko mi pride zaklad, da sa s nim aj kreativne vyhrat, napriklad pacia sa mi nanom fotene streetky, portrety, aj par street portretov zaujimavych lludi som tak cvakla a mam rada to skreslenie perspektivy, ked je napriklad ruka v popredi disproporcna, velka a pozadie kvoli 2,8 clone rozostrene. Plus ak vezmes tamrona 17-50 vc, tak s tu stabilizaciou v poho udrzis 1/10 sekundy a mozes to kreativne vyuzit, ked napriklad sedis v podniku vecer s kamosmi a nemusis bliskat, das 1600 iso, 2,8 clonu. alebo v interieri pri obycajnom oyvackovom svetle zo stropnej lampy a zaujimavo tak posobia hlavne momentkve portrety, ked sa niekto niekam na chvilu zapozera a niekto zanim hybe a je maznuty.
Tamron 17-50/2.8 vs 24-75/2.8
Diky
Diky
Tamron podobne problemy ako Sigma nema.
-cize ohniska neriesm len to co som pisal vyssie
-to ze tamrom nema problemi ako sigma potesilo
http://www.youtube.com/watch?v=T4oZFvF6kVs
a inak VC a bez-VC ostria rovnako rychlo svojim vstavanym motorom, takze v rychlosti rozdiel neni
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa