Záleží od toho čo chceš fotiť. Zo severu Talianska sa dá odbehnúť do Benátok, Verony (pamiatky a tak), tam využiješ skôr 17-50. Na pobreží (krajinarska foto) zas 70-200 a niekedy aj to je malo. Najlepšie je mať oba. Ja som v máji prešiel celý Izrael a 80% mám fotené so 17-50, tele som vytiahol iba v zoo a v okolí mŕtveho mora. Pokial je to tak ako píšeš, že máš k telu iba pevnú 50 je asi lepšie kupit najprv zakldák 17-50 kt. aj v budúcnosti využiješ určite častejšie ako ten tele.
Záleží od toho čo chceš fotiť. Zo severu Talianska sa dá odbehnúť do Benátok, Verony (pamiatky a tak), tam využiješ skôr 17-50. Na pobreží (krajinarska foto) zas 70-200 a niekedy aj to je malo. Najlepšie je mať oba. Ja som v máji prešiel celý Izrael a 80% mám fotené so 17-50, tele som vytiahol iba v zoo a v okolí mŕtveho mora. Pokial je to tak ako píšeš, že máš k telu iba pevnú 50 je asi lepšie kupit najprv zakldák 17-50 kt. aj v budúcnosti využiješ určite častejšie ako ten tele.
neuved. som si, že je to FF takže tak ako piše viking81 24-70/f2.8 je asi to naj v tejto situacii
to je myslím teraz nepodstatné, ide mi skôr o rozsah ohniska a svetelnosť...
To mysils vazne ??? Napises tu konkretny model objektivu Tamron 17-50/2,8 ktory je DX a to vylucuje pouzite na FX tele - conan 7 ma spravnu poznamku a ty napises ze to nieje podstatne ? Si vobec fotograf? Kolko mas rokou? Ako casto citas o foto technike?Moj nazor na teba: " Paaaaaaaanee Booooooze"
Fakt nerozumiem udas tu dva KONKRETNE modely objektivov s poziadavkou KTORY?? a pritom je jeden absolutne nevhodny k tvojmu telu a potom tu napises ze to nieje podstatnee Prajem vela uspechov pri ddalsom foteni
Aaaa... ano tamron 17-50/2,8 ti odporucam k tvojmu D700
nechapem ako niekto s d700 moze byt tak neskuseny ... proste ked uz mam takyto fotak tak uz kriste pane musim o tom nieco vediet ... a aj to ze aky chcem objektiv !!!!!!! ano do atelieru je najlepsie 70-200, rovno 500mm si tam zober
To mysils vazne ??? Napises tu konkretny model objektivu Tamron 17-50/2,8 ktory je DX a to vylucuje pouzite na FX tele - conan 7 ma spravnu poznamku a ty napises ze to nieje podstatne ? Si vobec fotograf? Kolko mas rokou? Ako casto citas o foto technike?Moj nazor na teba: " Paaaaaaaanee Booooooze"
Fakt nerozumiem udas tu dva KONKRETNE modely objektivov s poziadavkou KTORY?? a pritom je jeden absolutne nevhodny k tvojmu telu a potom tu napises ze to nieje podstatnee Prajem vela uspechov pri ddalsom foteni
u nikonov to je trochu inak. použitie nevylučuje. len sa obraz oreže na 6mpx (alebo 4mpx, neviem), neni ako v canone že aps-c objektív fyzicky nenasadíš na FF telo. použiť sa dá, ale je to úplne sci-fi. ale chvála bohu to je nepodstatné tak sa tým nezaoberajme.
robí si prdel......o D700 niekde čítal a vraví si , nebude od veci založiť tému....povedz čo za Trótla by už len potreboval poradiť, že čo si má vziať na dovolenku...? V mojom okolí sa ani medzi novokvaskami, nenájde podobný kýbel gytu.....
Dovolenka - objektív
Ktorý na dovolenku (Grécko, Taliansko,...) skôr kúpiť?
17-50/2.8 abo 70-200/2.8 na D700?
K D700 mám len 50/1.4g.
Vďaka za tipy!
Nie, ale teraz vážne... závisí od toho, čo rád fotíš, na dovolenku skôr asi teleobjektív, ale to je len moja preferencia
- nie som krajinkár, skôr fotím radšej ľudí a život okolo...ale zase krásna príroda láka po dobrých foto scenérií...
- zaujíma ma to ohnisko, ktoré ľudia na takýchto miestach najviac používajú (samozrejme preferencie ľudí sú rôzne)
Dovolenka sa da sfotit myslim aj fishajom aj ultratele no budu uplne inak vyzerat.
Fakt nerozumiem udas tu dva KONKRETNE modely objektivov s poziadavkou KTORY?? a pritom je jeden absolutne nevhodny k tvojmu telu a potom tu napises ze to nieje podstatnee
Aaaa... ano tamron 17-50/2,8 ti odporucam
Fakt nerozumiem udas tu dva KONKRETNE modely objektivov s poziadavkou KTORY?? a pritom je jeden absolutne nevhodny k tvojmu telu a potom tu napises ze to nieje podstatnee
použiť sa dá, ale je to úplne sci-fi. ale chvála bohu to je nepodstatné tak sa tým nezaoberajme.
V mojom okolí sa ani medzi novokvaskami, nenájde podobný kýbel gytu.....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa