ja by som uvazoval tak ze keby chcem fotit krajinu aj tak potrebujem stativ a kopec filtrov aby to bolo o niecom,takze na ludi a nevsedne fotky s krasnou DOF urcite 70-200 alebo este lepsie 85/1.4g a moznost je aj 135/2 DC (105DC) ale to uz je cisto porttretna vec ale hodil by sa ti aj do studia,ale keby si mam vybrat len jeden objektiv tak berem prave 50mm
robí si prdel......o D700 niekde čítal a vraví si , nebude od veci založiť tému....povedz čo za Trótla by už len potreboval poradiť, že čo si má vziať na dovolenku...? V mojom okolí sa ani medzi novokvaskami, nenájde podobný kýbel gytu.....
sfotene 28-300VR a na dovolenke v krajine kde sa grecky dohovoris ... takze k teme
ps : ale riskoval som koli tebe zivot ked som Uturnoval na highwajke
ďakujem vám všetkým za "užitočné" rady, s pomedzi nepreberného množstva spamu od ľudí trpiacimi viacerými bežnými slovenskými komplexami, sa tu nakoniec našlo pár užitočných info...a výsledok? 70-200 objednaný. Ako sa hovorí: "všetko zlé je na niečo dobré".
Apropo "ephotáci": kedy už dospejete? vďaka vaším komentárom-názorom je ephoto tam kde je (verte mi, že vrchol to veru nie je, eé)
ďakujem vám všetkým za "užitočné" rady, s pomedzi nepreberného množstva spamu od ľudí trpiacimi viacerými bežnými slovenskými komplexami, sa tu nakoniec našlo pár užitočných info...a výsledok? 70-200 objednaný. Ako sa hovorí: "všetko zlé je na niečo dobré".
Apropo "ephotáci": kedy už dospejete? vďaka vaším komentárom-názorom je ephoto tam kde je (verte mi, že vrchol to veru nie je, eé)
HF. Peace !
no tak vazne ti odpoviem z casu ked som bol na dovolenke a mal som pri sebe akurat pentax k200d a setaky 18-55 a 55-300 a stacili absolutne. co sa ti moze zist je urcite polarizak a ND filter. kazdopadne si myslim ze na FF fotak je ten smejdovy UZ 28-300 najlepsie co moze byt.
HF. Peace !
Takže na dovolenku pôjdeš s padinou a sedemdesiat dvesto...gratulujem , to si pofotíš...
HF. Peace !
priateľu, užitočnú radu na takúto otázku je dať ťažko. vyzerá to akoby si, alebo nikdy nebol na dovolenke s foťákom, alebo nemáš potuchy čo za aparátik si si kúpil. ale podľa rozhodnutia, že 70-200 je už objednaný finančná stránka nehrá roľu a po sklamaní po príchode z dovolenky park rozšíriš o pár nových skiel. a s tými už možno vystačíš aj v tom ateliéry.
Pozrel som štatistiku a na posledných troch dovolenkách som 80% fotil širokáčom, cca 5% fisheye a zbytok tele.
Poslednú dovolenku som nafotil Samsungom EX1 a zodpovedne tvrdím, že je to rovnaké ako s Nikkorom 24-70... ...Ten rozsah cca sedí + 1,8 clona mi kompenzuje šum na vyššom ISO.... Fotil som iba manuálne , takže vysledné fotografie sú presne podla mojich predstáv...... Velkosť snímačov samozrejme nezrovnávam....a bokeh sa dá ako tak dosiahnuť pri portrétovom ohnisku 70 / 1,8 aj na 1/ 1,7" snímači.....
Dovolenka - objektív
Ktorý na dovolenku (Grécko, Taliansko,...) skôr kúpiť?
17-50/2.8 abo 70-200/2.8 na D700?
K D700 mám len 50/1.4g.
Vďaka za tipy!
V mojom okolí sa ani medzi novokvaskami, nenájde podobný kýbel gytu.....
HF. Peace !
asi vtedy, ked sa tu nebude kazdy den zakladat minimalne 5 rovnach vlakien na temu "ake slko, aku zrkadlovku..." ...sam tej urovni napomahas...
HF. Peace !
HF. Peace !
HF. Peace !
Fotil som iba manuálne , takže vysledné fotografie sú presne podla mojich predstáv......
Velkosť snímačov samozrejme nezrovnávam....a bokeh sa dá ako tak dosiahnuť pri portrétovom ohnisku 70 / 1,8 aj na 1/ 1,7" snímači.....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa