Fórum » Objektívy a filtre

Hrozi nieco bajonetu?

ywen
2011-07-22 21:11:54+02
Dobry den, chcel by som sa opytat ci niekto ma skusenosti s " nosnostou " bajonetu na zrkadlovke. V uvodzovkach povedane nosnost myslene ze ked mam napr. na nikone D90 tke 70-200/2,8 a nosim to vysiace na pleci s beznym popruhom pripojenym na telo ci moze hmotnost takehoto objektivu poskodit pri takomto noseni bajonet pripadne kedze je zrejme bajonet zalisovany do plastu tela ci v extremnom pripade nehrozi aj napr pri nahlom zodvihnuti zostavy len za telo vytrhnutie bajonetu.Snazim sa to samozrejme pridrziavat za objektiv ale stane sa... Predsa len ten objektiv skoro1,5 kila. D90 este nema horcikove telo tak ci su taketo obavy opodstatnene. Jasne pri foteni je opora davana hlavne objektivu ale stane sa ze par krat ho dvihnem za telo fotaku a s blbym pocitom.Je to dimenzovane aj na taketo tazsie objektivy? Dakujem

Marcel Rebro
2011-07-22 21:17:55+02
príspevok od: ywen
Dobry den, chcel by som sa opytat ci niekto ma skusenosti s " nosnostou " bajonetu na zrkadlovke. V uvodzovkach povedane nosnost myslene ze ked mam napr. na nikone D90 tke 70-200/2,8 a nosim to vysiace na pleci s beznym popruhom pripojenym na telo ci moze hmotnost takehoto objektivu poskodit pri takomto noseni bajonet pripadne kedze je zrejme bajonet zalisovany do plastu tela ci v extremnom pripade nehrozi aj napr pri nahlom zodvihnuti zostavy len za telo vytrhnutie bajonetu.Snazim sa to samozrejme pridrziavat za objektiv ale stane sa... Predsa len ten objektiv skoro1,5 kila. D90 este nema horcikove telo tak ci su taketo obavy opodstatnene. Jasne pri foteni je opora davana hlavne objektivu ale stane sa ze par krat ho dvihnem za telo fotaku a s blbym pocitom.Je to dimenzovane aj na taketo tazsie objektivy? Dakujem
ziaden problem. vacsi problem ak by si (napr) na D300 + BG dal 50-300VR, vyzumoval a nosil za koniec objektivu (ako bydzogan)

Marcel Rebro
2011-07-22 21:18:11+02
55-300

Python
2011-07-22 21:22:18+02
Nemaj boja to musí vydržať. Ja mám na D80 80-200mm a bežne ho dvíham za telo. Tie foťáky sú dostatočne kvalitné na to, aby to občas vydržali.

wlad
2011-07-22 21:26:47+02
príspevok od: Python
Nemaj boja to musí vydržať. Ja mám na D80 80-200mm a bežne ho dvíham za telo. Tie foťáky sú dostatočne kvalitné na to, aby to občas vydržali.
Len dotycny nehovori o obcasnom chyteni, ale o permanentnej zatazi. Radsej by som na jeho mieste poslal email Nikonu. Pritomnost stativovej objimky mozno napoveda, ze zatazeny by mal byt skor objektiv, ako telo.

Marcel Rebro
2011-07-22 21:28:40+02
príspevok od: wlad
Len dotycny nehovori o obcasnom chyteni, ale o permanentnej zatazi. Radsej by som na jeho mieste poslal email Nikonu. Pritomnost stativovej objimky mozno napoveda, ze zatazeny by mal byt skor objektiv, ako telo.
ale no ... co tak napisat Newtonvi?

Python
2011-07-22 21:32:23+02
Tak na statív kvôli stabilite mám aj ja statívovú doštičku na statívovej objímke. Ťažko povedať no ja to už dosť dlho takto používam a nestalo sa zatial nič. Nie je to však telo z horčíka tak stať sa môže hocičo. Za opýtanie u Nikonu nič nedá. Myslím, že mu napíšu, že to nedoporučujú.

garyfisher
2011-07-22 21:35:29+02
Stativova objimka je tam len preto, aby bol fotak lepsie vyvazeny na stative. Si myslim ze aj ked to bude nosit vysiac na popruhu nic sa nestane. Mne sa stane ze sem tam dvihnem takto aj podstatne tazsi objektiv

javelin
2011-07-22 21:37:33+02
za predpokladu že použiješ napr. Nikon D700 + BGs obidvoma aku , tak už je to jedno kde to
má objímku....

wlad
2011-07-22 21:38:55+02
príspevok od: Marcel Rebro
ale no ... co tak napisat Newtonvi?
co tak porozmyslat nad tym, ktory komponent bude viac namahany, kedze bude niest vacsiu vahu ?

Marcel Rebro
2011-07-22 21:41:24+02
co tak porozmyslat nad tym, ktory komponent bude viac namahany, kedze bude niest vacsiu vahu ?
co tak to vyskusat?

javelin
2011-07-22 21:42:27+02
Na D80 mám permanentne osadený 70-200 (Sigma) a nejako neriešim za čo to ťahám....
Nosím to cez plece , občas to dvihnem k oku uchopené len za BG....neboj ono to tam nie je len že zalisované...Sudrohovia Japonci to konštrukčne poriešili.......Nenahováram ťa aby si s ním zaobchádzala nejako brutálne....no bez obáv ho používaj ako doteraz.....

javelin
2011-07-22 21:43:46+02
Sorry asi budeš chlapec...nejako ma ten tvoj nick ťahal na babu...

garyfisher
2011-07-22 21:44:46+02
co tak to vyskusat?
Darujes telo ?

Marcel Rebro
2011-07-22 21:48:12+02
príspevok od: garyfisher
Darujes telo ?
darurujes oblicku? tiel nikon mam cez 40 (tvrdi sefredaktor - ja ich neratam)

garyfisher
2011-07-22 21:50:56+02
darurujes oblicku? tiel nikon mam cez 40 (tvrdi sefredaktor - ja ich neratam)
Mam uz zlatu janskeho plaketu, nemam problem ani s oblickou. Taka otazocka stale vsetky pouzivas? Inak ze waw...

Marcel Rebro
2011-07-22 21:52:24+02
príspevok od: garyfisher
Mam uz zlatu janskeho plaketu, nemam problem ani s oblickou. Taka otazocka stale vsetky pouzivas? Inak ze waw...
inak ze priebezne ano ... dokonca aj pod vodou

garyfisher
2011-07-22 21:55:59+02
inak ze priebezne ano ... dokonca aj pod vodou
naparadu. dalsie dve police mas snad aj objektivov

viking81
2011-07-22 21:59:17+02
a co tak sa zamysliet nad tym ze telo je sidce plastove ale konstrukcia je kovova..a ze ten bajonet je asi priskrutkovany do toho kovu...cize objektiv 70-200 tomu problem robit nemoze...

dmedia
2011-07-22 22:14:03+02
Skla do 70-200 nerobia problem,Nikony su s vynimkou lowendow velmi solidneho prevedenia a ten bajonet nevyrves vahou objektivu. Skor by som sa obaval o skrutky co drzia remen...

Pri vacsich sklach je jednoznacne doporucene "nosit" telo na objektive nie opacne...

Da to aj sedliacky rozum, ked si vezmes nejaku 500/4,5, alebo 50-500, tak sa ti lepsie ponesie za objektiv ako na pleci pri lubovolnej manipulacii.

Ked si prevesis takeho macka cez plece na chvilu, kym cvakas druhym telom nic sa nestane, ale pozor ked lepsie tuknes objektovom, alebo ti padne, vacsinou vyrves sruby a bajonet ostane na fotaku, sklo odpadne...

Preto u tychto vacsich skiel mas casto aj uchytenie na remen.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()