mne po nedavnych testoch na DX vysla 50/1.8 o kusok lepsia ako 85/1.8, sam som bol prekvapeny. Testoval som v rovnakom case na D300 a 85/1.8 na clonach 1.8-2.5 este mliecnejsia ako 50/1.8. Od F2.8 oba vyborne, ale 85 je 3x drahsia a vyzaduje vacsi odstup, teda tazsia komunukaciu s modelom na dialku. Na FF by to mohlo byt OK.
ale bokeh ako s 85tkou na 50tke nespravis... ci sa mylim?
mne po nedavnych testoch na DX vysla 50/1.8 o kusok lepsia ako 85/1.8, sam som bol prekvapeny. Testoval som v rovnakom case na D300 a 85/1.8 na clonach 1.8-2.5 este mliecnejsia ako 50/1.8. Od F2.8 oba vyborne, ale 85 je 3x drahsia a vyzaduje vacsi odstup, teda tazsia komunukaciu s modelom na dialku. Na FF by to mohlo byt OK.
mne ta 50siatka asi najviac vyhovuje,hlavne s financnej stranky a tiez asi kym zistim,co vlastne najviac budem casom potrebovat.Vdaka za radu.Tiez este chcem kupit blesk.Ale to tu uz nechcem miesat v tejto teme.Pekne svetlo!
mne ta 50siatka asi najviac vyhovuje,hlavne s financnej stranky a tiez asi kym zistim,co vlastne najviac budem casom potrebovat.Vdaka za radu.Tiez este chcem kupit blesk.Ale to tu uz nechcem miesat v tejto teme.Pekne svetlo!
vo vypredaji v ElectroWorlde mali SB600 za 216 EUR.
ja co som porovnaval len tak naoko z ruky ziadne brutal testovania ale rovnake nastavenia 50 f/1.4 a 85 f/1.8 tak mi to vychadzalo na rovnako.... cakal som od 85ky vacsie odpichnutie jak od 50tky :-/ nuz ten odstup s 85kou robi to iste co s 50tkou ked idem blizsie ... ale teraz vacsinou vyuzivam 85ku kedze rychlejsie ostri a mam vacsie priblizenie, co mam 85ku som 50tku pouzil len parkrat ked bolo nevyhnutne ... (teraz nepisem o portretoch)
ale bokeh ako s 85tkou na 50tke nespravis... ci sa mylim?
tiez som si myslel, ale uplne vazne, mylis sa. Na F1.8-F2.5 bola ta 85/1.8ka v rovine ostrosti viditelne maksia ako 50ka v tom rozsahu. Co sa tyka bokehu ziadne nedostatky na 50 vs 85. od F2.8 obe skla skvele, bokeh snad na nerozoznanie. Pritom bokeh na AFS 35/1.8G DX vyrazne zaostava, ostrost samozrejme nie.
na FF je 85/1.8 uplne v pohode ... a na rozdiel od 85/1.4G si ju odnesiem aj sam
dobry portretovy objektiv
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa