Potrebujem radu kedze po kupe D700 nezostane vela penazi potrebujem radu , na objektiv v rozmedzi cca 17-80mm , do 500€ pre zaciatok. Mam problem s rozlustenim ktore objektivy su vhodne pre FF do 500€
Nikkor 20mm f/2.8 AF Nikkor 24mm f/2.8 AF D Nikkor 35mm f/2 AF D Nikkor 50mm f/1.8 G AF-S Nikkor 85mm f/1.8 AF D
vsetko su to tiez cenovo dostupne skla
super dakujem fakt...ja som stravil presne tri dni na e-photo a proste to jasne rozdelenie som nenasiel...samozrejme ze sa vsade pise nefunguje pri DX ale ked je nazov objektivu sto slovny ako mam vediet ci to na FF pojde..
Juraj, vyprdni sa na D700. Kúp si radšej nejaké lepšie Dx telo, ktoré nebude v takom kontraste s tvojími skúsenostami a vedomostami. Ak kúpiš Dx, ešte ti zbude na slušný objektív. Vedz, že je dosť odveci kŕmiť D700 - Fx s nejakými starými a lacnými sklami. Stráca to význam kúpy takého drahého tela.
ale ved ja som nepisal o tom ze ho chcem krmit takymi sklami o akych pises. Len som napisal ze po kupe nezostane hned aj na nikkor za 1.500€.. na spoznavacie obdobie s D700potrebujem nieco co na tom bude fungovat...D700 potrebujem koli perfektnym vysledkom pri vysokych ISO...D300 je v tomto ovela pozadu..Slusny objektiv si zaobstaram o par mesiacov neskor..je na tom nieco zle???
super dakujem fakt...ja som stravil presne tri dni na e-photo a proste to jasne rozdelenie som nenasiel...samozrejme ze sa vsade pise nefunguje pri DX ale ked je nazov objektivu sto slovny ako mam vediet ci to na FF pojde..
este som zabudol na Nikkor 28mm f/2.8 AF-D
no nove objektivy Nikon maju oznacenie "FX" a tie idu na FF.. a starsie su obvykle FF kompatibilne vsetky az na tiez s oznacenim DX
hm, fakt nezvyknem pisat taketo "vycitave" prispevky, ale fakt je trochu na zamyslenie ci ti na nieco ta D700ka bude, ci vobec mas sancu aspon ciastocne vyuzit potencial takeho tela, ked sa nevies ani zakladne zorientovať vo vhodnych objektivoch... je to ako kupit si velke BMW a potom z pumpy telefonovat kamosovi s otazkou co do toho mas natankovat. -ale prakticka rada je: za 500,- € naozaj nekupis kvalitny zoom na pokrytie rozsahu ktory uvadzas. Radsej nasetri a kup si neskor nieco poriadne a zatial ak mas pouzi ak nemas kup nejake jedno dve zakladne pevne skla ohnisk 24,35,50,85 - podla toho co fotis najcastejsie.
nerozumiem tvojej odpovedi ...inak na takychto prispevkoch sa bavim odkedy chodim na e-photo. Ja som sa pytal na objektiv nie na telo. Nikto uceni zo stromu nespadol a ja touto temou zasa naberiem skusenosti...potrebujem D-700 a chcem ju peniaze niesu prob len na objektiv budem musiet este par mesiacov posetrit ale kde je prob ked si zaobstaram nieco dobre po pol roku a pre zaciatok budem pouzivat neaku lacnu alternativu????
nerozumiem tvojej odpovedi ...inak na takychto prispevkoch sa bavim odkedy chodim na e-photo. Ja som sa pytal na objektiv nie na telo. Nikto uceni zo stromu nespadol a ja touto temou zasa naberiem skusenosti...potrebujem D-700 a chcem ju peniaze niesu prob len na objektiv budem musiet este par mesiacov posetrit ale kde je prob ked si zaobstaram nieco dobre po pol roku a pre zaciatok budem pouzivat neaku lacnu alternativu????
nikde kup si tu 24-85 čo ti odporu ča mrco za tu cenu je to dobre.. a nič na tom nie je zlé treba niekde začať...
ked si mal D300 tak nemáš dáke pevné sklo aby ti to fakt kreslilo? ide o to že ta kresba a podanie na vysoom iso a v slabom svetle závisí aj od kvality a kontrastnosti objektívu.
odpoved to je adekvatna tvojej otazke ...
ale kukol som si tvoju galeriu a vybral jeden nahodny obrazok ... v EXIF mas uvedene:
Fotoaparát: Nikon D60 Objektív: Nikkor 50mm f/1.8 AF
Ten Nikkor je pomerne adekvatny na D700, tak naco vymyslas ked uz mas rozumny objektiv na "zoznamenie" ako pises ?
Potrebujem radu kedze po kupe D700 nezostane vela penazi potrebujem radu , na objektiv v rozmedzi cca 17-80mm , do 500€ pre zaciatok. Mam problem s rozlustenim ktore objektivy su vhodne pre FF do 500€
Ja osobne som to vyriešil 35 f/2 a 85 f/1.8. Má to svoje limity, no ak ti ostane iba 500 €, tak presne za tú cenu som ich zohnal oba bazárové. Neskôr ale bude aj tak asi najpohodlnejšie 24-70 a 70-200 + nejaký jeden pevný.
Ja osobne som to vyriešil 35 f/2 a 85 f/1.8. Má to svoje limity, no ak ti ostane iba 500 €, tak presne za tú cenu som ich zohnal oba bazárové. Neskôr ale bude aj tak asi najpohodlnejšie 24-70 a 70-200 + nejaký jeden pevný.
hm, tesim sa ze sa na mojom prispevku bavis. Tiez si trochu smiesny, lebo neviem co som Ti napisal o tele D700 take co by nesuviselo s temou. Ale pointa: ved kludne pouzivaj co chces, len som Ti chcel povedat ze kupovat si lacny zoom ako docasne riesenie nema k D700 velmi zmysel - aspon podla mna, Je lepsie docasne pouzivat pevne skla, ktore vyuzijes aj ked si neskor kupis poriadny zoom.
za zhruba 400Eur sa da zohnat Nikkor AF 24-85mm f/2.8-4 D IF, mam ho momentalne na D90 a spokojnost, recenzia: http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/237-nikkor-af-24-85mm-f28-4-d-if-review--test-report
za zhruba 400Eur sa da zohnat Nikkor AF 24-85mm f/2.8-4 D IF, mam ho momentalne na D90 a spokojnost, recenzia: http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/237-nikkor-af-24-85mm-f28-4-d-if-review--test-report
Hahahahaha, drahý Pane, no Vy ste strašný vtipkár. Že vraj máte problém s rozluštením... hahahaha. Ďakujem za príjemnú zábavu, hahahha.
Objektiv pre D700
NIKKOR 18-35mm/3.5-4.5 AFD
NIKKOR 24-85mm/3.5-4.5G AF-S
NIKKOR 24-50mm/3.3-4-5 AF
NIKKOR 28-85mm/3.5-4.5 AF
NIKKOR 28-70mm/3.5-4.5 AF
NIKKOR 28-80mm/3.5-5.6 AFD
NIKKOR 28-80mm/3.5-5.6G AF
NIKKOR 28-100mm/3.5-5.6G AF
NIKKOR 28-200mm/3.5-5.6G AF
NIKKOR 35-70mm/3.3-4.5 AF
NIKKOR 35-80mm/4-5.6 AFD
NIKKOR 35-80mm/4-5.6 AFD MKII
Nikkor 20mm f/2.8 AF
Nikkor 24mm f/2.8 AF D
Nikkor 35mm f/2 AF D
Nikkor 50mm f/1.8 G AF-S
Nikkor 85mm f/1.8 AF D
vsetko su to tiez cenovo dostupne skla
no nove objektivy Nikon maju oznacenie "FX" a tie idu na FF.. a starsie su obvykle FF kompatibilne vsetky az na tiez s oznacenim DX
-ale prakticka rada je: za 500,- € naozaj nekupis kvalitny zoom na pokrytie rozsahu ktory uvadzas. Radsej nasetri a kup si neskor nieco poriadne a zatial ak mas pouzi ak nemas kup nejake jedno dve zakladne pevne skla ohnisk 24,35,50,85 - podla toho co fotis najcastejsie.
ked si mal D300 tak nemáš dáke pevné sklo aby ti to fakt kreslilo? ide o to že ta kresba a podanie na vysoom iso a v slabom svetle závisí aj od kvality a kontrastnosti objektívu.
ale kukol som si tvoju galeriu a vybral jeden nahodny obrazok ... v EXIF mas uvedene:
Fotoaparát: Nikon D60
Objektív: Nikkor 50mm f/1.8 AF
Ten Nikkor je pomerne adekvatny na D700, tak naco vymyslas ked uz mas rozumny objektiv na "zoznamenie" ako pises ?
Ale pointa: ved kludne pouzivaj co chces, len som Ti chcel povedat ze kupovat si lacny zoom ako docasne riesenie nema k D700 velmi zmysel - aspon podla mna, Je lepsie docasne pouzivat pevne skla, ktore vyuzijes aj ked si neskor kupis poriadny zoom.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa