Už nejaký čas fotím so zrkadlovkou Nikon D3100 s 18 - 55mm a 55-300mm objektívmy a chcel by som poprosiť o radu pri kúpe nejakého lepšieho objektívu v podobnom rozsahu ako 18 - 55mm. Rozmýšlal som o objektíve tamron 17 - 50mm, ale na bazáre som našiel starší 18 - 70mm. Aký by ste my vy odporučili?
No tak asi 17 - 50 nieje zlá voľba podla tých fotiek....ale on má aj iný prístroj ale na to asi veľmi nezáleží...či ano? na recenziách su na tamron 17 - 50 dobré názory...
Tak teda mením výber na nikkor 16 - 85 vs tamron 17 - 50mm
No tak asi 17 - 50 nieje zlá voľba podla tých fotiek....ale on má aj iný prístroj ale na to asi veľmi nezáleží...či ano? na recenziách su na tamron 17 - 50 dobré názory...
iný prístroj? Canon 400D, low-endová zrkadlovka z roku 2006. D3100 niekoľko násobne prekonáva 400D vo takmer všetkých ohľadoch.
furt nejake prekonavanie..dam k sebe fotku zo 400D a D7000 a stavim sa o neviem co ze rozdiel nespoznas
presne o tom hovorím (skús si tú konverzáciu vyššie prečítať ešte raz), na tele by Chrisovi malo len pramálo záležať... technika je skôr jedna z posledných dôležitých vecí pri krajinkárstve (v dnešnej dobe)... omnoho dôležitejšie sú iné veci... miesto, čas, podmienky, schopnosti fotografa na placi a v pp atď...
presne o tom hovorím (skús si tú konverzáciu vyššie prečítať ešte raz), na tele by Chrisovi malo len pramálo záležať... technika je skôr jedna z posledných dôležitých vecí pri krajinkárstve (v dnešnej dobe)... omnoho dôležitejšie sú iné veci... miesto, čas, podmienky, schopnosti fotografa na placi a v pp atď...
ano,mas pravdu,zmysel som pochopil opacne..v dnesnej dobe uz na pristroji az tak nezalezi,ponukaju viac moznosti,ako dokaze vecsina uzivatelov vyuzit..rozdiel vo vystupe ovplivnuje skor objektiv a tie dolezitejsie veci co si spominal
Prave pred chvilou mi dorazil N 16-85 tak len take prve dojmy (som aj vlastnikom T17-50/2,8 bez VC): konstrukcia super, zoom ide primerane z tuha, ostrenie velmi rychle (oproti T), stabilizator vitane plus pri danej svetelnosti. Cez vikend zhodim T a preskusam 16-85. Inac som ho kupil za super 490 EUR aj s dopravou .
Kvalitný objektív k D3100 na krajinu
Už nejaký čas fotím so zrkadlovkou Nikon D3100 s 18 - 55mm a 55-300mm objektívmy a chcel by som poprosiť o radu pri kúpe nejakého lepšieho objektívu v podobnom rozsahu ako 18 - 55mm. Rozmýšlal som o objektíve tamron 17 - 50mm, ale na bazáre som našiel starší 18 - 70mm. Aký by ste my vy odporučili?
PS: Využil by som ho pri fotení krajiny
Ale 17-50 tamron nieje zlá voľba... tento chlapík fotí iba s ním: www.ephoto.sk/uzivatel/photoab/
Ale 17-50 tamron nieje zlá voľba... tento chlapík fotí iba s ním: www.ephoto.sk/uzivatel/photoab/
Prvé dva príspevky hovoria za všetko.
D3100 niekoľko násobne prekonáva 400D vo takmer všetkých ohľadoch.
D3100 niekoľko násobne prekonáva 400D vo takmer všetkých ohľadoch.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa