ahoj hladam sirokouhly objektiv na NIKON D60 mam setak nikor 18-55 VR a chcem nieco lepsie.co poviete na SIGMA 10-20 F 4-5,6 DC HSM len neviem co znamena DC HSM ci mi vsetko bude fungovat.hladam nieco okolo 500 euro.najde sa nieco ? dik
Bude ti všetko fungovať tak ako má. Skúšal som ho na D40, výsledok nebol zlý, ostrosť mi prišla málinko lepšia ako na seťáku, ale kúpu som odložil najmä kvôli svetlosti, aj keď pri takto krátkych ohniskách nie je až tak potrebná. Ale pozri tu na ephoto galériu, je tu pár podarených fotiek práve touto Sigmou.
ahoj hladam sirokouhly objektiv na NIKON D60 mam setak nikor 18-55 VR a chcem nieco lepsie.co poviete na SIGMA 10-20 F 4-5,6 DC HSM len neviem co znamena DC HSM ci mi vsetko bude fungovat.hladam nieco okolo 500 euro.najde sa nieco ? dik
ahoj, ta sigma bola dost uznavana a vela ludi ju kupovalo, ja som si ju tiez kupil ale novsiu verziu
sigma 10-20 f/3.5 ( po celom rozsahu)
hsm by malo byt ze to ma motorcek v tele cize ti bude ostrit aj na tvojom fotaku, ktory myslim ze motor v tele nema
ale budes si musiet dat pozor na back a front focus, ja som si ho zakupil ked som mal nikon d5000 a mal som tam dost velky backfocus, a nevyreklamovali mi ho, takze som bol celkom vytoceny, ale kupil som si potom nikon d7000 a tam som si doladil backfocus a uz je to vsetko v poriadku
ahoj, ta sigma bola dost uznavana a vela ludi ju kupovalo, ja som si ju tiez kupil ale novsiu verziu
hsm by malo byt ze to ma motorcek v tele cize ti bude ostrit aj na tvojom fotaku, ktory myslim ze motor v tele nema
ale budes si musiet dat pozor na back a front focus, ja som si ho zakupil ked som mal nikon d5000 a mal som tam dost velky backfocus, a nevyreklamovali mi ho, takze som bol celkom vytoceny, ale kupil som si potom nikon d7000 a tam som si doladil backfocus a uz je to vsetko v poriadku
cital som viac recenzi dost bol problem nie kazdy vyrobeny objektiv sigma bol 100 percent funkcny.Niesom tak technicky zdatny aby som identifikoval problem a dokazal argumentovat chybu u predajcu . ale asi si ju aj tak kupim
lol to akoze nevyreklamovali? ved vec nebola v stave umoznujucom normalne uzivanie ..by ma zaujimali argumenty a kde si vlastne objektiv kupoval
lol to akoze nevyreklamovali? ved vec nebola v stave umoznujucom normalne uzivanie ..by ma zaujimali argumenty a kde si vlastne objektiv kupoval
kupoval som v kamennom obchode, ktory nebudem menovat nech mu nerobim zlu reklamu
no odoslali ju na preskumanie ci je to na reklamaciu a vratili ju s odovodnenim ze ju skusali na 2 telach a ostrila v poriadku ... a vratili mi ju presne za 30 dni, cize som ani nemohol chcet peniaze naspat .... pritom ja som ju skusal na d5000, dalsej d5000, d90 aj d300s a vsade rovnaky backfocus... bol som dost vytoceny ale nastastie s novym fotakom sa to vyriesilo ... :-/
kupoval som v kamennom obchode, ktory nebudem menovat nech mu nerobim zlu reklamu
no odoslali ju na preskumanie ci je to na reklamaciu a vratili ju s odovodnenim ze ju skusali na 2 telach a ostrila v poriadku ... a vratili mi ju presne za 30 dni, cize som ani nemohol chcet peniaze naspat .... pritom ja som ju skusal na d5000, dalsej d5000, d90 aj d300s a vsade rovnaky backfocus... bol som dost vytoceny ale nastastie s novym fotakom sa to vyriesilo ... :-/
POkial ta sigma ma povod v slovenskom distributorovi Dynax, tak ti ju nastavia gratis, alebo s vyraznou zlavou v Ruzomberku firam BOFT myslim pre nich robi servis, pozri stranky Dynaxu...
To ti mali aj na predajni povedat a nastavuje sa to u nich na konkretnom tele fotoaparatu, teda tvoj fotak+objektiv. Podobne je to aj u Pentaxu. Po nastaveni su uplne ine vysledky.
POkial ta sigma ma povod v slovenskom distributorovi Dynax, tak ti ju nastavia gratis, alebo s vyraznou zlavou v Ruzomberku firam BOFT myslim pre nich robi servis, pozri stranky Dynaxu...
To ti mali aj na predajni povedat a nastavuje sa to u nich na konkretnom tele fotoaparatu, teda tvoj fotak+objektiv. Podobne je to aj u Pentaxu. Po nastaveni su uplne ine vysledky.
dakujem za info, keby som mal dakedy este problem tak budem vediet ale nastastie je v d7000ke af fine tunning a tam som si to vyriesil a uz je ostry aj na f3.5 jak na 10mm tak na 20mm, co predtym nebola sanca pouzivat tuto clonu z coho som bol sklamany....
nie filter,ale objektiv img src="https://img.ephoto.sk/images/theme_default/emoticons/smile.png" alt="" /> ))
ta tokina 11-16 je asi najlepsia optickou kvalitou z alternativnych vyrobcov....a to s tym ostrenim si prever...ci nerobia verziu s motorcekom aj pre nikon
Ja som vazne uvazoval nad tokinou 12-24 f4. Podla recenzii vyborny objektiv, kresba v rohoch za danu cenu uzastna. A myslim tu na eshope ju mali najlacnejsie. Nova verzia uz ma aj ostriaci motorcek. Nakoniec rozhodla cena a za 480e som kupil novu sigmu 10-20 f4-5,6. Ostrost v rohoch nieje ziletkova,ale okolo f8 je v pohode pouzitelna. Ak by si velmi chcel,mozem poslat nejake foto vo fullres. Proti tokine hovori vyssia cena (tusim to bolo okolo 560e) a 2mm dlhsie najkratsie ohnisko. Vyzera to malo,ale pri tychto sirocinach je to dost viditelny rozdiel. Sigmu 8-16 nedavno testovali tusim na digiarena.cz . Vysla celkom ok,ale ja by som ju nebral,nedaju sa na nu namontovat filtre. S nikkorom 12-24 chybu nespravis, ale keby som bol rozhodnuty,ze 12mm staci,tak asi osobne by som bral tokinu. Ad. tokina 11-16 ... vycitali jej,ze sa neda pouzit ako bezne ohnisko ( pri 24mm x1.5= 36mm... bezne reportazne ohnisko). A cena je zasa o kus vyssia ako 12-24. PS: DC a HSM ... dc je len pre cropove tela,takze pohoda. A HSM je nieco ako USM,alebo SWM. Utrazvukove ostrenie. Sigma ostri rychlo a pomocou okienka na objektive sa da pekne zaostrit aj v tme alebo naslepo.
ta tokina 11-16 je asi najlepsia optickou kvalitou z alternativnych vyrobcov....a to s tym ostrenim si prever...ci nerobia verziu s motorcekom aj pre nikon
nerobia, D60 nema motor v tele cize tokina 1116 iba manual focus. (inac skvele sklo, sam som hrdym majitelom
pripajam sa ku klubu spokojnych (velmi) majitelov tokiny 11-16, kresba super, clona 2.8 aj na kreativne zabery . akurat ze v tejto teme je to dost nepodstatne, pretoze nebude autoostrit na d60 a to by mohlo vadit.
jasne ze si bol vytoceny, odbili ta uplnou pikovinou.. ked si ju skusal na tolkych telach, a prejavoval sa rovnako, urcite zadrhel bol v objektive. S novym fotakom sa nic nevyriesilo, iba zakrylo.. Chyba vsak ostala a moze byt napr. na skodu ked objektiv budes predavat.. Ja som nedavno kupil Sigmu 85 f1.4, hned po par foto som si nevsimol ziadne problemy v ostreni, no ked som siel robit jednu akciu pre kamarata s priatelkou a spravil asi 300 zaberov tak sa mi jednoznacne prejavil front focus. Ked som sa to snazil vyriesit fine tuningom tak na kratku vzdialenostt (1-2 m) som to nastavil presne ale pri dlhsich zaostrenych vzdialenostiach (6-10 m) mi z toho vznikal strasny backfocus a naopak ked som to nastavil na dlhsiu vzdialenost, tak na blizko to bolo zle. Preto sa cudujem ze ty to mas ok ked navyse mas aj zoom. Serinkal som sa s tym tyzden a nakoniec som to poslal v ramci zaruky do firmy Booft - ktora je zmluvnym partnerom dovozcu Dynax a bezplatne mi to nastavili. Bohuzial to napriek tomu nie je dostacujuco korektne, stale ostal frontfocus (i ked o dost mensi) . Takze dnes po komunikacii som im to poslal znovu, su o nich vseobecne dobre referencie, nepochybujem ze si s tym daju rady. Pytal som sa aj ci uz bol pripad kokretne Sigmi 85 1.4 ze sa nepodarilo nastavit, a povedali mi ze nie.. Objektiv si v kazdom pripade chcem nechat, je to pecka. Co je zaostrene, je super!!
PS. aj moj objektiv bol skusany na dalsich telach (D90,D7000) a spraval sa na chlp rovnako ako na mojom, to len na margo keby chcel niekto argumentovat ze chyba je v mojom fotaku. Okrem toho nemam " af problem" so ziadnym inym (ci tamron,nikon,tokina) objektivom.
NIKON D60 sirokouhly objektiv ?
A k skratkám:
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/vyber-fotoaparatu/svet-skratiek/
Proti tokine hovori vyssia cena (tusim to bolo okolo 560e) a 2mm dlhsie najkratsie ohnisko. Vyzera to malo,ale pri tychto sirocinach je to dost viditelny rozdiel.
Sigmu 8-16 nedavno testovali tusim na digiarena.cz . Vysla celkom ok,ale ja by som ju nebral,nedaju sa na nu namontovat filtre. S nikkorom 12-24 chybu nespravis, ale keby som bol rozhodnuty,ze 12mm staci,tak asi osobne by som bral tokinu.
Ad. tokina 11-16 ... vycitali jej,ze sa neda pouzit ako bezne ohnisko ( pri 24mm x1.5= 36mm... bezne reportazne ohnisko). A cena je zasa o kus vyssia ako 12-24.
PS: DC a HSM ... dc je len pre cropove tela,takze pohoda. A HSM je nieco ako USM,alebo SWM. Utrazvukove ostrenie. Sigma ostri rychlo a pomocou okienka na objektive sa da pekne zaostrit aj v tme alebo naslepo.
Ja som nedavno kupil Sigmu 85 f1.4, hned po par foto som si nevsimol ziadne problemy v ostreni, no ked som siel robit jednu akciu pre kamarata s priatelkou a spravil asi 300 zaberov tak sa mi jednoznacne prejavil front focus. Ked som sa to snazil vyriesit fine tuningom tak na kratku vzdialenostt (1-2 m) som to nastavil presne ale pri dlhsich zaostrenych vzdialenostiach (6-10 m) mi z toho vznikal strasny backfocus a naopak ked som to nastavil na dlhsiu vzdialenost, tak na blizko to bolo zle. Preto sa cudujem ze ty to mas ok ked navyse mas aj zoom.
Serinkal som sa s tym tyzden a nakoniec som to poslal v ramci zaruky do firmy Booft - ktora je zmluvnym partnerom dovozcu Dynax a bezplatne mi to nastavili. Bohuzial to napriek tomu nie je dostacujuco korektne, stale ostal frontfocus (i ked o dost mensi) . Takze dnes po komunikacii som im to poslal znovu, su o nich vseobecne dobre referencie, nepochybujem ze si s tym daju rady. Pytal som sa aj ci uz bol pripad kokretne Sigmi 85 1.4 ze sa nepodarilo nastavit, a povedali mi ze nie.. Objektiv si v kazdom pripade chcem nechat, je to pecka. Co je zaostrene, je super!!
PS. aj moj objektiv bol skusany na dalsich telach (D90,D7000) a spraval sa na chlp rovnako ako na mojom, to len na margo keby chcel niekto argumentovat ze chyba je v mojom fotaku. Okrem toho nemam " af problem" so ziadnym inym (ci tamron,nikon,tokina) objektivom.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa