Fórum » Objektívy a filtre

Prechodový filter.

fanfoto
fanfoto 2011-12-06 20:53:16+01
Ahojte,na fotenie krajinky používam šedý prechodový filter B+W grau 50% a potreboval by som oveľa tmavší,aký by ste mi odporučili ?

vladdo
2012-04-03 11:37:02+02
No veru nemam si to kde vyskusat, ale ten workshop BA vyzera zaujimavo.
Zatial si objednam stvorcovy Hitech, ako univerzalny by si odporucil ND2 alebo ND4(ten sa mi zda trosku moc tmavy)? S makkym alebo s tvrdym prechodom?

hombreee
2012-04-03 12:20:01+02
ND2 je strasne malo.

Ak chces pre zaciatok kupovat len jeden, tak podla mna ND8 s makkym prechodom.

Ale nech sa skusi k tomu vyjadrit viac ludi.

Martin Školiak
2012-04-03 13:04:11+02
príspevok od: vladdo
No veru nemam si to kde vyskusat, ale ten workshop BA vyzera zaujimavo.
Zatial si objednam stvorcovy Hitech, ako univerzalny by si odporucil ND2 alebo ND4(ten sa mi zda trosku moc tmavy)? S makkym alebo s tvrdym prechodom?
Po čase aj tak zistíš že potrebuješ aj ND4 aj ND8 aj mäkký aj tvrdý prechod. Takže tieto štyri filtre. Ja ich nosím šesť ale ND2 využívam minimálne.

Štefan Káčer
2012-04-03 13:35:21+02
príspevok od: Martin Školiak
Po čase aj tak zistíš že potrebuješ aj ND4 aj ND8 aj mäkký aj tvrdý prechod. Takže tieto štyri filtre. Ja ich nosím šesť ale ND2 využívam minimálne.
presne tak a este sede ND, ktore odporucam pri postupnom kupovani hned na zaciatku ... a potom budes menit Cokin za Hitech a potom za LEE a potom aj polarizacny a potom ... dalej som sa nedostal

hombreee
2012-04-03 15:19:53+02
príspevok od: Štefan Káčer
presne tak a este sede ND, ktore odporucam pri postupnom kupovani hned na zaciatku ... a potom budes menit Cokin za Hitech a potom za LEE a potom aj polarizacny a potom ... dalej som sa nedostal
Ked uz sme pri sedych ND, rozhodujem sa medzi Hoya 400 a LCW 500. Mate s niektorym z nich niekto skusenost?

Štefan Káčer
2012-04-03 16:30:18+02
príspevok od: hombreee
Ked uz sme pri sedych ND, rozhodujem sa medzi Hoya 400 a LCW 500. Mate s niektorym z nich niekto skusenost?
Nemam a ani neplanujem mat, som zastanca stvorcovych filtrov, mam objektivy roznych priemerov a staci mi jedna sada. Pohraval som sa s myslienkou toho lcw fadera, ale ani posledna verzia ma po precitani recenzii (zvacsa uspokojivych a chvaliacich) nepresvedcila a cenou uz bol na urovni LEE filtrov, ktore povazujem za lepsiu volbu. Tu variabilitu casu, ktoru npr ND500-5000 ma, si dokazem nahradit ... Aj ked tieto dva filtre vyzeraju dobre, casom budes chciet aj ine a to proste iba kruhovymi nejde, Ked uz urobim rozhodnutie ist do krajinarskych filtrov, tak preferujem jeden system ...

Štefan Káčer
2012-04-03 16:35:30+02
príspevok od: hombreee
a inak fotis velmi pekne a atraktivne miesta, napis jeziskovi, babke, mamke, manzelke, dcere ... a urcite sa ti to vrati ... raz vyskusas dobry system a uz nebudes chciet iny, iba lepsi

Martin Školiak
2012-04-03 18:52:07+02
príspevok od: Štefan Káčer
Nemam a ani neplanujem mat, som zastanca stvorcovych filtrov, mam objektivy roznych priemerov a staci mi jedna sada. Pohraval som sa s myslienkou toho lcw fadera, ale ani posledna verzia ma po precitani recenzii (zvacsa uspokojivych a chvaliacich) nepresvedcila a cenou uz bol na urovni LEE filtrov, ktore povazujem za lepsiu volbu. Tu variabilitu casu, ktoru npr ND500-5000 ma, si dokazem nahradit ... Aj ked tieto dva filtre vyzeraju dobre, casom budes chciet aj ine a to proste iba kruhovymi nejde, Ked uz urobim rozhodnutie ist do krajinarskych filtrov, tak preferujem jeden system ...
Ja som si nedavno zaobstaral do drziaka Lee ND 0.9 Pro Glass 100x100mm. Nie je zrovna lacny ale ked to pouzivam na vsetky priemery objektivov tak sa mi to aj tak oplatilo. Mozem odporucit, super kvalita.

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()