zdravim, chcem sa opytat aky filter je vhodnejsie kupit keby som fotil pri mori? UV je vraj potrebny pri mori koly zvysenemu uv ziareniu ale zase polarizak filtruej odlesky od vody, roby krajsiu zelen a oblohu. Je nejake riesenie co vyriesi oba problemy ? S tym aby som nemusel kupivat obidva filtre ? diky
Tvoje informacie pochadzaju z cias filmu. Digitalne snimace maju zabudovany UV a IR filter. Preto sa UV filter pouziva uz len ako ochrana objektivu pred znecistenim a poskriabanim. Na fotkach uvidis len ucinok polarizacneho filtra. Ist bez neho k moru je hlupost. Plny potencial lokality by si tak vyuzil asi na 60%.
zdravim, chcem sa opytat aky filter je vhodnejsie kupit keby som fotil pri mori? UV je vraj potrebny pri mori koly zvysenemu uv ziareniu ale zase polarizak filtruej odlesky od vody, roby krajsiu zelen a oblohu. Je nejake riesenie co vyriesi oba problemy ? S tym aby som nemusel kupivat obidva filtre ? diky
myslim ze UV ziarenie ta nemusi nejak tankovat, takze podla mna polarizak ak si ides vyberat medzi tymito dvoma. Polarizak a UV maju uplne ine ucinky.
Tvoje informacie pochadzaju z cias filmu. Digitalne snimace maju zabudovany UV a IR filter. Preto sa UV filter pouziva uz len ako ochrana objektivu pred znecistenim a poskriabanim. Na fotkach uvidis len ucinok polarizacneho filtra. Ist bez neho k moru je hlupost. Plny potencial lokality by si tak vyuzil asi na 60%.
Tak to som s informaciami pekne pozadu.. OK mam v tom jasno diky
Ked som uz tu tak ktory je podla vas dostacujuci co sa vykonu tyka aj v pomere k cene ?
Hoya PL Pro 1 Digital www.hoyafilter.sk/polarizacne-pro1-digital.html www.photonet.sk/shop/polarizacne-filtre-hoya-pro1d/polarizacny-filter-hoya-cpl-pro1-digital-67mm/p_12.html alebo Hoya PL HD www.hoyafilter.sk/polarizacne-hd.html www.photonet.sk/shop/polarizacny-filter-hoya-hd-cpl-67mm/p_3103.html
-PL Pro 1 digital je starisa verzia PL HD je aj lacnejsi cca o 30 Eur co je dost, ale pripustnost Pro 1 dig. je 97% a pripustnost HD je az 99.%
co myslite staci ten Pro 1 digital alebo ist az do HD ?
To by ma zaujímalo ako si vyrátal tie percentá PEACE, nedalo mi
tie su zverejnene na oficialnej slovneskej web stranke Hoya... Neviem ako by som to mohol realne vypocitat?..
HD ma lepsie antireflexne upravy...a tak isto je odolnejsi na poskriabanie a aj sa lahsie cisti tak si zvaz ci ti ten rozdiel stoji za to.....btw....skus sa pooberat este po kenko filtroch...je to to iste ako hoya len za mensi peniaz
HD ma lepsie antireflexne upravy...a tak isto je odolnejsi na poskriabanie a aj sa lahsie cisti tak si zvaz ci ti ten rozdiel stoji za to.....btw....skus sa pooberat este po kenko filtroch...je to to iste ako hoya len za mensi peniaz
KENKO vravis, to vobec nepoznam, ale ceny su polovicne ako u HOYA.. Mas s nimi skusenost, alebo su nane dobre ohlasy ? Hlavne potrebujem dve veci: aby polarizak robil to co ma.. a druha je aby mal dostatocne antireflexne vrstvy..
Jednoduchá rada. Ak máš setový objektív za 100 € určite ti bude stačiť aj bežný filter, či polarizačný, alebo UV. Ak však máš kvalitné sklá, tak si zaobstaraj aj kvalitné filtre, je úplne jedno či Hoya alebo B&W.
KENKO vravis, to vobec nepoznam, ale ceny su polovicne ako u HOYA.. Mas s nimi skusenost, alebo su nane dobre ohlasy ? Hlavne potrebujem dve veci: aby polarizak robil to co ma.. a druha je aby mal dostatocne antireflexne vrstvy..
ja mam hoya filtre iba...ale to som nevedel vtedy o kenko a prehladaj aj tuto forum...su tu velmi casto odporucane namiesto hoya filtrov...kedze je to len ina znacka toho isteho filtra
no neviem,b+w maju luxusnu akurat tak cenu,nedavno som googloval po dobrom ND filtri a na jednom fore presne porovnavali ND od nikonu a b+w,jeden tipek to tam meral presne nakym pristrojom aky maju chromaticny posun,b+w malo neco cez 1000k a nikon len 200k, jako jasne ze na digitale ti to moze byt suma,ale pre ludi ako ja co prasia veci na film je 1000k celkom slusny posun, takze neviem kde je ta kvalita
no neviem,b+w maju luxusnu akurat tak cenu,nedavno som googloval po dobrom ND filtri a na jednom fore presne porovnavali ND od nikonu a b+w,jeden tipek to tam meral presne nakym pristrojom aky maju chromaticny posun,b+w malo neco cez 1000k a nikon len 200k, jako jasne ze na digitale ti to moze byt suma,ale pre ludi ako ja co prasia veci na film je 1000k celkom slusny posun, takze neviem kde je ta kvalita
Kto sa tu bavil o prechodaku? Ja mozem s... To co kto nameral a podobne blvosti,pre mna je podstatnejsi vysledok a nie nejaka namrana hodnota...
BW je kvalita ale nechcem.. myslim ze Hoya PL HD je uplne super a ani Pro 1 Digital nejako vyrazne nezaostava (napr HD som uz mal ale na inom objektive a nebol priblem s nicim, ziadne reflexy nic..) teraz potrebujem opat polarozak len s vascim primerom a to lezie do ceny.. tak preto namiesto HD zvazujem Pro 1 digital (a este aj ten Kenko nevyzera zle a cenovo je to prijatelnejsie..)
polarizacny alebo uv filter
chcem sa opytat aky filter je vhodnejsie kupit keby som fotil pri mori? UV je vraj potrebny pri mori koly zvysenemu uv ziareniu ale zase polarizak filtruej odlesky od vody, roby krajsiu zelen a oblohu.
Je nejake riesenie co vyriesi oba problemy ? S tym aby som nemusel kupivat obidva filtre ?
diky
chcem sa opytat aky filter je vhodnejsie kupit keby som fotil pri mori? UV je vraj potrebny pri mori koly zvysenemu uv ziareniu ale zase polarizak filtruej odlesky od vody, roby krajsiu zelen a oblohu.
Je nejake riesenie co vyriesi oba problemy ? S tym aby som nemusel kupivat obidva filtre ?
diky
Hoya PL Pro 1 Digital
www.hoyafilter.sk/polarizacne-pro1-digital.html
www.photonet.sk/shop/polarizacne-filtre-hoya-pro1d/polarizacny-filter-hoya-cpl-pro1-digital-67mm/p_12.html
alebo
Hoya PL HD
www.hoyafilter.sk/polarizacne-hd.html
www.photonet.sk/shop/polarizacny-filter-hoya-hd-cpl-67mm/p_3103.html
-PL Pro 1 digital je starisa verzia PL HD je aj lacnejsi cca o 30 Eur co je dost, ale pripustnost Pro 1 dig. je 97% a pripustnost HD je az 99.%
co myslite staci ten Pro 1 digital alebo ist az do HD ?
PEACE, nedalo mi
PEACE, nedalo mi
PEACE, nedalo mi
Hlavne potrebujem dve veci: aby polarizak robil to co ma.. a druha je aby mal dostatocne antireflexne vrstvy..
Hlavne potrebujem dve veci: aby polarizak robil to co ma.. a druha je aby mal dostatocne antireflexne vrstvy..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa