Zdravím, začal som sa prednedávnom (4 mesiace dozadu cca) zaujímať o fotenie, kúpil som si 600D a 18-55 kit lens, teraz som chcel spraviť "upgrade" a kúpil som si Sigma 30mm f1.4, bokeh je krásny všetko no čítal som,že Sigma má často problém so BF/FF. Skúšal som fotiť kvapky vody na skle (niečo ako má iPhone 4 defaultné pozadie), objektív mi krásne zaostril na kvapku vody (síce to bol trochu menší problém ale podarilo sa) a odfotil som. Clona bola nastavená na 1.4 a kvapka vody nebola ostrá, pozadie tiež nie. Proste celá fotka nebola zaostrená/ostrá. Druhý pokus som skúsil na jednom kvietku, pekne som si rozložil statív, zaostril manuálne na kvet a odfotil, potom som dal automatické zaostrenie a odfotil, pozrel som sa a tá čo som manuálne zaostril bola krásna ostrá, no tá čo bola zaostrená s automatickým zaostrením nebola taká ostrá. Všetko to bolo fotené v manuálnom režime na tom istom ISO,Uzavierke,Clone a pod. Nevyznám sa až tak do toho tak by som sa vás chcel spýtať, či táto "závada" je BF/FF alebo niečo iné? Možem to vrátiť do 14 dní, dneska to mám prvý deň tak čím skorej bude odpoveď tým lepšie. Ďakujem
Ja mám D7000 a Sigmu ART 18-35. Moje skúsenosti sú dosť rozporuplné. Výborné farebné podanie a ostrá kresba už od F1.8, ale strašný AF. Pomocou USB Docu som sa nakoniec dostal k divokému nastaveniu. Všetky ohniská na Sigme +20 a jemné doladenie AF v aparáte na -17. Zdalo by sa (mne), že stačí nastaviť v aparáte +3 a v Sigme na 0, ale to neplatí. S týmto mojim nastavením to ostrí celkom dobre, paradoxne najlepšie na pravý zaostrovací bod. Asi to predsa pošlem do servisu ako záručnú opravu. Máte s tým niekto viacej skúseností?
Ja mám D7000 a Sigmu ART 18-35. Moje skúsenosti sú dosť rozporuplné. Výborné farebné podanie a ostrá kresba už od F1.8, ale strašný AF. Pomocou USB Docu som sa nakoniec dostal k divokému nastaveniu. Všetky ohniská na Sigme +20 a jemné doladenie AF v aparáte na -17. Zdalo by sa (mne), že stačí nastaviť v aparáte +3 a v Sigme na 0, ale to neplatí. S týmto mojim nastavením to ostrí celkom dobre, paradoxne najlepšie na pravý zaostrovací bod. Asi to predsa pošlem do servisu ako záručnú opravu. Máte s tým niekto viacej skúseností?
čítal som že + na foťáku robí to isté čo - na USB Docu. Nebude to tým?
ako v zásade áno,,, Ale nečítal som nič o tom či sú ekvelentné tie hodnoty či sa jednotka v USB docku tam rovná korekcii vo foťáku. Ale pozri - spýtaj sa priamo zainteresovaných (píše tam aj jeden nikonista) http://www.pentaxfriends.eu/viewtopic.php?f=4&t=4525&p=99739#p99739
Zdravím. Písal som tu v nedeľu ohľadne Sigmy 18-35 f1.8 art a USB docku na Nikon D7100. Po 12 hodinách trápenia som bol spokojný z výsledkami. Samozrejme kalibrácia prebiehala počas dňa keď je dostatok svetla. Ale ako náhle je večer a skúšam fotiť z bleskom Sb700 alebo bez tak si to robí čo chce. Ja to nechápem. Ostrí hlavne pred objekt na ktorý ostrim. Ale cez deň v poho. Dá sa to vlastne vyladit? Problémové sú len 55 a nekonečno... Tam je lotéria to nastaviť. Viete niekto poradiť ako správne nastaviť kalibráciu na nekonečno? Ďakujem za pripadne rady
Zdravím. Písal som tu v nedeľu ohľadne Sigmy 18-35 f1.8 art a USB docku na Nikon D7100. Po 12 hodinách trápenia som bol spokojný z výsledkami. Samozrejme kalibrácia prebiehala počas dňa keď je dostatok svetla. Ale ako náhle je večer a skúšam fotiť z bleskom Sb700 alebo bez tak si to robí čo chce. Ja to nechápem. Ostrí hlavne pred objekt na ktorý ostrim. Ale cez deň v poho. Dá sa to vlastne vyladit? Problémové sú len 55 a nekonečno... Tam je lotéria to nastaviť. Viete niekto poradiť ako správne nastaviť kalibráciu na nekonečno? Ďakujem za pripadne rady
Ak sa nemylim, a ak si dobre pamatam, uz to tu bolo par krat spominane, ze niektore kombinacie (fotak, objektiv a blesk), z nevysvetlitelnych dovodov, ostria inac, t.j. s nasadenym bleskom a bez neho.
A da sa to nejako nastaviť aby to bolo v poriadku?
Neviem, ale mam jednu skusenost, ktora zatial pomerne funguje. Ak mam fotak nastaveny na kontinualne zaostrovanie, tak vtedy blesk "nevysiela" luc na objekt, na ktory zaostrujem. A vtedy fotak zaostruje len na zaklade udajov o vzdialenosti cez objektiv. Ale ako hovorim, je to iba moj poznatok, ale funguje.
Ešte otázočka. Všetky objektivy 18-35 budú mať rovnaký FF a bf na konkrétne telo? Alebo co kus to sa môže líšiť?
Tazko povedat. Podla mna sa mozu lisit. Na D5300 mam Sigmu 18-35 ostru, ako britva, a netrebalo vobec nic robit. A to som s nou urobil uz par svadieb, a stuzkovych. V manuale, pri objektive sa aj pise, ze boli nastavovane na D5300. Teraz som kupil D7200, a na 18 a 20 je velmi velky FF, ale od 24 az do 35 je ostra, a v poriadku. Ale nebudem zbytocne experimentovat, ked mi ide na D5300, hoci len amaterskej zrkadlovke, dobre. USB Dock mam tiez kupeny, ale nebudem ju "prerabat" na D7200.
V utorok mi prišla Sigma zo servisu. Dal som ju v záruke zladiť s mojim Nikonom D7000, lebo ja som ani cez USB Doc nebol celkom spokojný (v lete som s nastavovaním strávil hodiny). Celá záručná akcia trvala 3 týždne. Objektív som poslal cez pobočku FaxCopy v Lučenci (kúpil som ho cez eshop FaxCopy). Objektív mi prišiel opäť do Lučenca. Tri dni som ho testoval a som maximálne spokojný - ostrenie, kresba, farby - nezbadal som zatiaľ žiadny problém. Záhadou pre mňa je, čo urobili v Prahe. V aparáte mám jemné doladenie AF vypnuté a keď som sa pozrel cez USB Doc na nastavenie objektívu - všetko je nastavené na 0! A funguje. Tak sa teraz vytešujem.
Ja mam canon 60d a tiez spominanu sigmu.Tiez som mal problem s ostrostou.V ramci zaruky som poslal objektiv aj s fotoaparatom do servisu a nadstavili to perfektne...Krasne farby ostrost.
V utorok mi prišla Sigma zo servisu. Dal som ju v záruke zladiť s mojim Nikonom D7000, lebo ja som ani cez USB Doc nebol celkom spokojný (v lete som s nastavovaním strávil hodiny). Celá záručná akcia trvala 3 týždne. Objektív som poslal cez pobočku FaxCopy v Lučenci (kúpil som ho cez eshop FaxCopy). Objektív mi prišiel opäť do Lučenca. Tri dni som ho testoval a som maximálne spokojný - ostrenie, kresba, farby - nezbadal som zatiaľ žiadny problém. Záhadou pre mňa je, čo urobili v Prahe. V aparáte mám jemné doladenie AF vypnuté a keď som sa pozrel cez USB Doc na nastavenie objektívu - všetko je nastavené na 0! A funguje. Tak sa teraz vytešujem.
Ja som ho dal predajcovi (FaxCopy), a oni ho poslali do Prahy - podľa výdajného dokladu do AWH servisu (www.awh.cz). Nie Nikon servis. Popis práce: Provedeno seřízení roviny ostření objektivu (BF/FF) dle metodiky a tolerančních hodnot firmy Sigma, kontrolní snímky." Stále ma prekvapuje ako to urobili. Moje "divoké" letné nastavenie bolo +20 na Sigme a -17 na Nikone. Vrátili mi ho s nastavením 0 na Sigme a vypnutý mikro adjust na tele. Pred tým to takto vôbec nefungovalo a teraz som spokojný
Tazko povedat. Podla mna sa mozu lisit. Na D5300 mam Sigmu 18-35 ostru, ako britva, a netrebalo vobec nic robit. A to som s nou urobil uz par svadieb, a stuzkovych. V manuale, pri objektive sa aj pise, ze boli nastavovane na D5300. Teraz som kupil D7200, a na 18 a 20 je velmi velky FF, ale od 24 az do 35 je ostra, a v poriadku. Ale nebudem zbytocne experimentovat, ked mi ide na D5300, hoci len amaterskej zrkadlovke, dobre. USB Dock mam tiez kupeny, ale nebudem ju "prerabat" na D7200.
Zdravím, takže ak namiesto setového 18-140, (mám D5300) kúpim Sigmu 18-35 Art môžem očakávať brilantnejšie a vykreslenejšie foto...?...a snáď bez obavy z nepresného ostrenia. Ten 18-140 sa mi na kratšom konci bohvieako nepozdáva, od 50 hore a zaclonení je to pre mňa ok.
Zdravím, takže ak namiesto setového 18-140, (mám D5300) kúpim Sigmu 18-35 Art môžem očakávať brilantnejšie a vykreslenejšie foto...?...a snáď bez obavy z nepresného ostrenia. Ten 18-140 sa mi na kratšom konci bohvieako nepozdáva, od 50 hore a zaclonení je to pre mňa ok.
Ahoj určite budeš poznať veľký rozdiel. Ja som teraz kupoval S 17-70 2.8-4 Contemporary a som neskutočne spokojný, Art je ešte o triedu či dve vyššie tak budeš veľmi spokojný. Inak taktiež je v manuáli napísané, že bola nastavená na D5300, ja som na D7000 zaznamenal len mierny FF, - 5 po doladení a je veľmi ostrá.
Kup si k tomu USB dock a mas po problemoch s FF a BF.
Moja skusenost je taka, ze ak je vacsi problem s BF/FF, tak sa neoplati trapit sa s USB (ako som to robil ja) ak je objektiv v zaruke. Mne ho bezplatne v Prahe nastavili tak, ze su vsetky hodnoty na nule a zaostruje brilantne. Je to naozaj vynikajuci objektiv a nechce sa mi ho ani zlozit z fotaka. (Sigma 18-35/f1.8 Art)
Mám BF/FF na Sigme?
začal som sa prednedávnom (4 mesiace dozadu cca) zaujímať o fotenie, kúpil som si 600D a 18-55 kit lens, teraz som chcel spraviť "upgrade" a kúpil som si Sigma 30mm f1.4, bokeh je krásny všetko no čítal som,že Sigma má často problém so BF/FF. Skúšal som fotiť kvapky vody na skle (niečo ako má iPhone 4 defaultné pozadie), objektív mi krásne zaostril na kvapku vody (síce to bol trochu menší problém ale podarilo sa) a odfotil som. Clona bola nastavená na 1.4 a kvapka vody nebola ostrá, pozadie tiež nie. Proste celá fotka nebola zaostrená/ostrá.
Druhý pokus som skúsil na jednom kvietku, pekne som si rozložil statív, zaostril manuálne na kvet a odfotil, potom som dal automatické zaostrenie a odfotil, pozrel som sa a tá čo som manuálne zaostril bola krásna ostrá, no tá čo bola zaostrená s automatickým zaostrením nebola taká ostrá. Všetko to bolo fotené v manuálnom režime na tom istom ISO,Uzavierke,Clone a pod.
Nevyznám sa až tak do toho tak by som sa vás chcel spýtať, či táto "závada" je BF/FF alebo niečo iné? Možem to vrátiť do 14 dní, dneska to mám prvý deň tak čím skorej bude odpoveď tým lepšie. Ďakujem
http://www.pentaxfriends.eu/viewtopic.php?f=4&t=4525&p=99739#p99739
takže ak namiesto setového 18-140, (mám D5300) kúpim Sigmu 18-35 Art môžem očakávať brilantnejšie a vykreslenejšie foto...?...a snáď bez obavy z nepresného ostrenia. Ten 18-140 sa mi na kratšom konci bohvieako nepozdáva, od 50 hore a zaclonení je to pre mňa ok.
takže ak namiesto setového 18-140, (mám D5300) kúpim Sigmu 18-35 Art môžem očakávať brilantnejšie a vykreslenejšie foto...?...a snáď bez obavy z nepresného ostrenia. Ten 18-140 sa mi na kratšom konci bohvieako nepozdáva, od 50 hore a zaclonení je to pre mňa ok.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa