Praskol mi UV filter na objekitve 70-200 canon, problem je ze sa neda vysrobovat.... neviem ci nahodou neposkocil na zavite. Prosim vas vedel by mi niekto poradit ako to spravit alebo pripadne kde to dat spravit. Som z Trencina a tu ziadny foto servis nieje. Vopred dakujem
vytoc von ten vnutorny kruzok co drzi sklo filtra, vacsinou je pravotocivy, teda do lava musis, sklo prec, potom sa mozno kruzok filtra bude dat vytocit-uvolni sa pnutie.akurat pozor pri manipulacii na prednu sosovku
Praskol mi UV filter na objekitve 70-200 canon, problem je ze sa neda vysrobovat.... neviem ci nahodou neposkocil na zavite. Prosim vas vedel by mi niekto poradit ako to spravit alebo pripadne kde to dat spravit. Som z Trencina a tu ziadny foto servis nieje. Vopred dakujem
... napiloval by som pilnikom dve drážky na čelnej obrube a kúskom pásoviny, alebo príborovým nožom sa do nich zaprel proti smeru hodinových ručičiek.
...ja na to používam "sťahovák", ktorý vyzerá ako objímka s dvom výčnelkami, ak je však filter silno dotiahnutý a nemá vrúbkovanie z vonkajšej strany dávam podto ešte gumičku, ktorá zvýši trenie a ochráni vonkajšiu stranu filtra. Ak si z Trnavy a okolia dám Ti ho dole, resp. tých zťahovákov mám viac kusov v prípade záujmu sa dohodneme. Sú dva druhy na menšie a väčšie filtre 70-200/4 má myslím že 67mm a 2,8 má 77mm ? Ak s tým veľmi ponáhľaš dobre poslúži aj "zúbkovaná plastová páska" , ktorá sa používa na zväzovanie káble. Bežne ich dostať v rôznych veľkostiach v elektre.
Prasknuty UV filter
neviem ci nahodou neposkocil na zavite. Prosim vas vedel by mi niekto poradit ako to spravit alebo pripadne kde to dat spravit. Som z Trencina a tu ziadny foto servis nieje.
Vopred dakujem
neviem ci nahodou neposkocil na zavite. Prosim vas vedel by mi niekto poradit ako to spravit alebo pripadne kde to dat spravit. Som z Trencina a tu ziadny foto servis nieje.
Vopred dakujem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa