Canon PowerShot SX70 HS

Canon dnes predstavil svoj nový bridge fotoaparát – PowerShot SX70 HS.

Najnovší model so 65-násobným optickým zoomom (rozsah ohniskových vzdialeností 21 až 1 365 mm) využíva špičkové technológie, vďaka ktorým sa môže pochváliť kvalitnými výstupmi vo vysokom rozlíšení. V prípade fotografií je k dispozícii 20,3 megapixelov a videá rozlíšení 4K Ultra HD. Canon PowerShot SX70 HS má vzhľad aj ergonómiu digitálnej zrkadlovky a predstavuje ideálny fotoaparát typu všetko v jednom. Ide o kompaktné a univerzálne zariadenie, ktoré je skvelým pomocníkom pri každej tvorivej situácii, a to bez nutnosti výmeny objektívu, ako je pri zrkadlovkách.

Hlavné vlastnosti fotoaparátu Canon PowerShot SX70 HS

• Vzhľad aj ergonómia univerzálnych digitálnych zrkadloviek pri zachovaní jednoduchého ovládania

• Vstavaný objektív so 65-násobným optickým zoomom a rozsahom ohniskových vzdialeností 21 až 1 365 mm

• Elektronický hľadáčik OLED s vysokým rozlíšením pre maximálnu kontrolu nad záberom

• Otočný LCD displej s uhlopriečkou 7,5 cm

• Rýchlosť snímania až 10 snímok za sekundu

• Automatické zaostrovanie, ktoré je veľmi rýchle a spoľahlivé aj pri zlých svetelných podmienkach

• Možnosť komunikácie so smartfónom alebo počítačom pomocou Bluetooth a Wi-Fi.

Najnovší fotoaparát z dielne spoločnosti Canon sa vďaka 65-násobnému optickému zoomu, doplnenému o technológiu ZoomPlus, môže pochváliť impozantnou ohniskovou vzdialenosťou až 2 730 mm. Canon PowerShot SX70 HS je tak ideálny pre zhotovovanie snímok z naozaj veľkej vzdialenosti, napríklad pri fotení spevákov na pódiu počas koncertov alebo absolventov v priebehu promócií. S fotením rýchlo sa pohybujúcich objektov, od divokej zveri až po profesionálnych športovcov, pomôže v prípade veľkého zoomu funkcia Zoom Frame Assist Lock, ktorá zjednodušuje udržanie objektu v zábere. Uvedená ohnisková vzdialenosť je užitočná aj v prípade, kedy je nutné z diaľky zachytiť veľmi jemné detaily.

Obdobnú pozornosť si zaslúži aj podpora makrofotografie – s novým modelom možno fotiť už od 0 cm. A povedzte sami, kto aspoň raz nezatúžil po zachytení zložitých detailov objektov, ktoré sa takmer dotýkajú objektívu? Ručičky v luxusných hodinkách, jedlo na tanieri, rozvíjajúci sa kvet...

Okrem vydarenej optiky stojí za kvalitnými výstupmi aj vylepšený snímač CMOS, ktorý pri veľkosti 1/2,3" ponúka rozlíšenie 20,3 megapixelov. Oproti svojmu predchodcovi PowerShot SX60 HS, ktorý mal k dispozícii 16,1 miliónov pixelov, tak najnovší fotoaparát prináša o štvrtinu viac obrazových bodov a teda aj novú mieru detailov a živého podania výstupov. Väčšie rozlíšenie ocenia tiež milovníci veľkých tlačených fotografií a nemusí ísť len o vzácne rodinné snímky vystavené na stene obývacej izby.

Pomyselným srdcom modelu Canon PowerShot SX70 HS je najmodernejší a výkonný obrazový procesor DIGIC 8, ktorý umožňuje kontinuálne snímanie rýchlosťou až 10 snímok za sekundu a má dostatočný výkon aj pre natáčanie videí v 4K Ultra HD rozlíšení. V 4K rozlíšení je možné vytvárať aj časozberné alebo jednotlivé statické snímky. Používatelia nového fotoaparátu tak môžu všetky úchvatné okamihy zachytiť v najvyššom rozlíšení a ešte viac si ich vychutnať pri neskoršom prezeraní. Prínosom je aj vysoko citlivé adaptívne automatické zaostrovanie, ktoré nemá problém ani so zlými svetelnými podmienkami a skvele ostrí aj pri kontinuálnom snímaní až do rýchlosti 5,7 snímok za sekundu.

Canon PowerShot SX70 HS podporuje nielen tradičný formát JPEG, ale tiež nekomprimovaný RAW a otvára tak svet profesionálnych úprav snímok aj fotografom, ktorí nemôžu alebo nechcú používať pokročilejšie zariadenia. Formát RAW ponúka vysokú mieru kontroly nad výslednými snímkami, ktorá je plne porovnateľná napríklad s možnosťami digitálnych zrkadloviek.

Nový fotoaparát výrazne zjednodušuje prenášanie snímok do smart zariadení a počítačov. V prípade mobilných telefónov a tabletov so systémami iOS alebo Android stačí pre automatický prenos a synchronizáciu použiť aplikáciu Canon Camera Connect, pre počítače je potom k dispozícii nástroj Image Transfer Utility 2. PowerShot SX70 HS podporuje aj diaľkové snímanie Live View, ktoré umožňuje urobiť snímky priamo pomocou smartfónu a už nikto nebude chýbať na žiadnej rodinnej fotografii.

Canon PowerShot SX70 HS bude v predaji od novembra 2018 a súčasťou štandardného balenia bude okrem samotného bridge fotoaparátu aj kompaktný napájací adaptér CA-DC30, nabíjačka CB-2LHE, Li-ion batéria NB-13L a prepojovací kábel IFC-600PCU. Ďalšie informácie o novom viacúčelovom modeli sú k dispozícii na stránkach www.canon.sk.

kwido
2018-09-21 15:29:04

pa10
2018-09-22 11:20:20
príspevok od: kwido
to uz sa tam ozaj nevosiel aspon 1" snimac ???
a naco? pre decka je toto bomba kseft, ma to "brutalnych" dvadsat megapixelov, 65x zoom, vyzera to ako skutocny fotak a bude to stat len ...cakam okolo troch stoviek, kto si nasetril na polievacke, moze mat doma nove "delo". pri 65x zoome rozhodne 1" snimac nechceme, lebo a) objektiv toho rozsahu musi byt opticky strasny shit, chvalabohu je tam maly snimac, a fotoaparat bude mat co robit aby z neho vyzehlil sum, takze to az tak vidiet nebude a b) jeho rozmery pri 1" snimaci by z fotoaparatu urobili monstrozitu

z80
2018-09-22 12:41:01
príspevok od: kwido
to uz sa tam ozaj nevosiel aspon 1" snimac ???
1" snimac by sa vosiel ale optika s rovnakym rozsahom a svetelnostou pre ten snimac uz nie.

acton
2018-09-22 19:50:12
Stavim sa s vami, ze tento fotak s tym co ma na sebe aj v sebe foti urcite lepsie ako toto...

www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/628750/melina-costi/?s=critics