Uvedenie INSTAX PAL

Prvý svojho druhu, digitálny fotoaparát veľkosti dlane od INSTAX. Nechajte malé mometty, stať sa veľkými. Nový digitálny fotoaparát umožňuje zachytávať okamžiky ako nikdy predtým.

Spoločnosť FUJIFILM Europe GmbH, divízia zobrazovacích riešení, dnes oznámila uvedenie svojho, vôbec prvého digitálneho fotoaparátu veľkosti dlane,  digitálny fotoaparát INSTAX Pal  ("INSTAX Pal"). Najnovší fotoaparát INSTAX umožňuje používateľom jednoducho zachytiť malé aj veľké životné okamihy. V spolupráci so   smartfónovými tlačiarňami série INSTAX Link ("séria INSTAX  Link") predstavuje INSTAX Pal vzrušujúci a nový spôsob fotografovania.

Spoločnosť FUJIFILM Holdings Corporation, Tokio, priniesla v roku  1998  systém okamžitej tlače fotografií a výrobky pod značkou INSTAX a tento rok (2023) oslavuje svoje 25. výročie ("INSTAX"). Doteraz rada INSTAX zahŕňala instantný fotoaparát s funkciou "shoot and print" (fotografuj a vytlač)  a tlačiarne pre smartfóny s funkciou "print" (tlač), ale dnes oznámený INSTAX Pal je prvým produktom zo série INSTAX iba s funkciou „shoot“ (fotografuj).

Nový kompaktný digitálny fotoaparát padne do dlane a odosiela fotografie priamo do vášho smartfónu cez Bluetooth do špeciálnej  aplikácie pre smartfóny INSTAX Pal. Keď sú používatelia pripravení, môžu si svoje obľúbené obrázky vytlačiť pomocou tlačiarne série  INSTAX Link* alebo instantných hybridných fotoaparátov  INSTAX mini EvoINSTAX mini LiPlay, čo znamená, že majú všestrannosť na tlač vo formátoch mini, SQUARE alebo WIDE. Dokáže tiež vytvárať digitálne obrázky  INSTAX, ktoré je možné uložiť do smartfónu a potom zdieľať na sociálnych sieťach.

* Kompatibilné  série  INSTAX Link: INSTAX mini Link, INSTAX mini Link2, INSTAX SQUARE Link a   INSTAX Link WIDE pre  smartfóny.

Vreckový digitálny fotoaparát umožňuje jednoduché fotografovanie jednou rukou a širokouhlý objektív je ideálny pre skupinové fotografie. Vzrušujúce funkcie tu však nekončia.

Diaľkové snímanie pomocou špeciálnej aplikácie pre smartfóny umožňuje používateľom byť súčasťou obrazu. Aplikácia umožňuje používateľom skontrolovať  kompozíciu obrazu prostredníctvom smartfónu pred zhotovením fotografie pomocou INSTAX Pal.

Intervalové snímanie umožňuje používateľovi snímať nepretržité zábery v 3-sekundových intervaloch, ktoré je potom možné upraviť v aplikácii a vybrať tak najlepší záber.

INSTAX Animation kombinuje viacero obrázkov do jedného videa podobného flipbooku. Ak si používateľ vytlačí animáciu INSTAX, stane sa  z  nej výtlačok INSTAX s QR kódom. Naskenujte QR kód a prehrajte video.

Režim L [Link] umožňuje používateľom pripojiť pal INSTAX priamo k tlačiarni série INSTAX Link cez Bluetooth. Potom,  rovnako ako naše ostatné instantné fotoaparáty,  sa obrázky automaticky vytlačia okamžite po ich zhotovení.

Viacúčelový odnímateľný krúžok možno použiť  ako praktický popruh, ako jednoduchý hľadáčik a ako stojan na fotoaparát pri snímaní na diaľku.

Okrem toho je možné nahrávať a nastaviť osobný zvuk ako zvuk uzávierky fotoaparátu, čo vytvára možnosť personalizácie fotoaparátu pre každého používateľa. INSTAX Pal je dostupný v 5 farbách: biela, ružová, pistáciová (zelená),  Levanduľovo modrá a metalicky čierna.  Pri uvedení na trh bude k dispozícii aj silikónové puzdro INSTAX Pal Design v piatich farbách a  nový mini film "Soft Lavender".

Ceny a dostupnosť:

Digitálny fotoaparát INSTAX Pal od spoločnosti Fujifilm  bude k dispozícii za výrobcom odporúčanú maloobchodnú cenu   99,99 EUR (s DPH) pre verzie: biela, ružová, pistáciová (zelená), levanduľovo modrá  a 119,99   EUR (s DPH) pre verziu metal čierna   . Očakáva sa, že bude k dispozícii na zakúpenie 5.  októbra 2023. Ďalšie informácie o produkte nájdete na stránke https://instax.co.uk/instax-pal/

Očakáva sa, že silikónové puzdro INSTAX Pal Design bude k dispozícii 5.  októbra 2023 za výrobcom odporúčanú maloobchodnú cenu  14,99 EUR (s DPH) pre  bielu, ružovú, zelenú a modrú verziu a  16,99 EUR pre čiernu verziu.

Očakáva sa, že instantná fólia INSTAX mini Soft Lavender bude  k dispozícii 5.  októbra 2023 za výrobcom odporúčanú maloobchodnú cenu 9,99 EUR (s DPH) za balenie (10 listov), viac informácií o tejto novej  odrode mini instantných filmov INSTAX nájdete na www.instax.co.uk/film/#film-selector

Paladin25
2023-09-26 13:22:52
Cool tak jediný dôvod na kúpu bola okamžitá tlač a túto vlastnosť odstránia toto už fakt len pre menšie decká ... teeneger a vyššie už má mobil, ktorý to odfotí lepšie...

gytheio
2023-09-26 18:03:19
Museli sa zblaznit, 10 rocne Gopro to odfoti v ovela lepsej kvalite mydlo za 100 eur tiez.. naco to posielat do mobilu ked ten to odfoti lepsie a s mobilom clovek vidi co foti.

Mgr. art.  Zdenko Dendis
2023-09-27 15:31:02
INSTAX PAL + smartfón + tlačiareň?! Koho mohla takáto volovina napadnúť? Chápem ale, že topiaci sa i slamky chytá. Dizajn ako z 90. rokov 20. storočia.

martinmlm
2023-09-27 17:58:45
príspevok od: Mgr. art. Zdenko Dendis
naopak...asi sú na tom dobre, keď si možu dovoliť takúto xxxxxxxx.

blahoslav J B Art
2023-09-27 18:58:45
kdesi som cital, ze Fuji ide stavat novu fabriku na Instax produkty, lebo sucasna kapacita nestaci, tak sa im asi v tomto relativne dari...
ja som zvazoval nejaku Instax tlaciarnicku, ale pred par dnami som kupil Canon Selphy CP740 za necelych 10 eur, mam uz podobnu CP760, ale potrebujem tlacit na 2 roznych miestach a nebude treba prenasat ... sice su na to ovladace len Win XP a 7, ale upravim fotky v laptope, nahram na SD kartu a z nej tlacim

Mgr. art.  Zdenko Dendis
2023-09-30 13:24:21
príspevok od: martinmlm
naopak...asi sú na tom dobre, keď si možu dovoliť takúto xxxxxxxx.
Možno máte pravdu, takto som sa na to nepozeral. Mne ten dizajn veľmi pripomína dizajn zbraní vo filme Terminátor 3: Vzbura strojov.