Hore

TO NAJHORŠIE Z ROKU 2014, Denis Vesely

Nuž, v roku 2014 som bol dosť neaktívny. Začal som dobre, na jar som sa snažil, ale potom v lete som totálne prokrastinoval a nejak som sa nevedel k ničomu dokopať. Začiatok roka sa niesol v znamení Malých Karpát. Bol nejaký sniežok, tak som si robil výlety do okolia. Komické na tom je, že veľakrát sa mi takéto fotky páčia omnoho viac ako gýčové lokality za ktorými cestujem stovky kilometrov. Asi to čo hľadáme je naozaj iba v nás, rovno pod nosom, netreba nikam cestovať.

Táto fotografia sa umiestnila na 2. mieste v prestížnej foto súťaži SONY PHOTOGRAPHIC WORLD AWARDS v kategórií Slovensko.

Tento krásny strom fotím už pár rokov. Tento rok už asi neprežije. Je kompletne dutý a dá sa vliezť dovnútra. Drží naozaj silou vôle. Popiera všetky zákony fyziky. To ráno som tam ráno došlapal sám a neuveriteľne fúkalo. Brať statív bol úplný nezmysel. Bolo zatiahnuté, ale na pár sekúnd vyliezlo slnko a nasvietilo mi túto krásnu zimnú scenériu.

Jar som mal v pláne zachytiť tu v okolí, takže som experimentoval s rôznymi ovocnými stromami. Toto sú marhuľe v Rakúsku.

Po ceste som vždy pozeral na tento motív, taký netradičný, neošlahaný z každej strany.

Fotenie polí ma niečím vždy priťahovalo…

Takéto krajinné tygre sú pastvou pre moje oči.

Niekde v Rakúskom letáku som sa dozvedel o Muštovej ceste. Bol som to tam čeknúť a je to veľmi zaujímavý región = barzo razovity. Spal som v aute, alebo kde a ráno ma totálne prekvapil sneh a kosa jak z nosa. Čakal som rozkvitnuté hrušky a ovocné stromy

Ako vidíte, počasie sa tam menilo naozaj rýchlo. V pozadí Ybbské Alpy.

Tož v Rakúsku všetko ladí. Stromy, trávniky, vrabce. Všetko podľa nejakých rovníc… Nepísaná sila to drží v geometrických útvaroch.

Boli sme s Michalom v Pieninách a priznám sa, že miestami som nevedel čo fotiť. Tento západ sám o sebe nebol nič svetoborné a podobné fotky z tejto lokality už som mal. Vtom kde sa vzal tu sa vzal poľský bača s hŕbou oviec. Nemal zuby a určite naložil cez deň aspoň desať kúskov. Hodne to  zanieslo naše komunikačné kanály. Noštek mu ihral všetkými farbami. Niečo mi stále hovoril. Usmieval som sa a prikyvoval. Poľštinu mám pritom vypilovanú z Anglicka. Ale aj tak som nezachytil ani slovo. Snažil som sa čítať aspoń body language, či mi nenatiahne tou palicou, alebo nepošle na mna psi.

Polia pri Lesníckom sedle.

Tatranská z Pienin.

Jesenná Malá Fatra.

Malú Fatru mám naozaj rád a je to asi jedno z najfotogenickejších pohorí na Slovensku. Inverzia zo Stohu.

Túto fotku by sa do výberu nedostala, ale žialbohu tento krásavec už nie je medzi nami. R.I.P

Monetovka. Táto fotografia je zajímavá naozaj iba tým, že je priamo z fotoaparátu bez výrazných úprav.

Za toto ráno v Súľove som bol vďačný. Kľud, na moje prekvapenie žiadny fotografi napriek tomu, že bol víkend..

Fotka vznikla pri náhodných potulkách na bicykli popri Morave z Rakúskej strany.

Karpatky ponúkajú tento typ fotiek skoro zdarma… Žiadne prespávanie medzi medveďmi, žiadne stanovanie, ani dlhé pochody.

Želám vám krásny Nový rok.

FACEBOOK

WEBSITE

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Jozef Macák
2016-02-14 00:16:14
stale neviem ako si sa k tomu stadu a polskemu bacovi dostal cez jeho slovenskeho cuvaca...ten mal zubov na rozdiel od bacu pozehnane a veru mi dal razne najavo ze tudy cesta nevede
 
seifi
2016-02-14 09:18:12
Muštová cesta je dobrá, ... ; a tomu Rakúsko by sme sa trocha priblížiť mohli; aspoň tými pokosenými lúkami a stráňami; na Gemeri nezamestnaných 20-30% a všetko zarastené, tie lúky pod horami čsi vezme príroda čoskoro späť, zarastá to briezkami, osikami a tŕním;
 
Azimut
2016-02-14 10:41:59
Príjemné fotočky..
 

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.