Na Slovensku najdes malo uzivatelov tejto znacky, preto sa tazsie zhanaju objektivy a prislusenstvo. Naviac je ZB plna elektroniky, takze ti ju tazko niekto opravi. Ja by som volil Mamyu 645 Pro TL je podstatne rozsirenejsia atym aj objektivy. Skor zozenies aj kazety alebo motor a pod.
Do ZB by som isiel len v pripade ze by som hned kupil celu zostavu s viacerymi objektivami v super cene.
Nuz ja som tu zenzu bronicu zakupil najprv s objektivom 75/2,8 a neskor som dokupil este 50/2,8 a 150/3,5 v celkovej sume 650 euro.Pouzivam ju aktivne asi rok a som velmi spokojny.Chcel som len vedeiet ake maju skusenosti s nou ludia tu.Pentax 67 som si uz tiez skusil.prikladam obrazok
V podstate je jedno co si pozhanas, vsetko su to fajn masiny. Idealne je kupit celu zostavu, ludia sa toho casto bezhlavo zbavuju a da sa kupit cela zostava za super cenu. Co sa tyka znacky-Pentax 67II asi najskor by som bral, toto je asi najrozsirenejsie a su aj dobre ceny-mal som taky, sikovne a pohotove na to, ze to je 6x7, super kresba, potom Mamiyu, ja som mal RB67, vyborne sa stym robilo, ale boli to o dost drahsie veci. Predtym som robil aj so Zenzou Bronicou, tiez velmi dobry stroj. Treba si uvedomit, ze stredny format, to uz nie su plasove lowendy za par korun, tak tam prevedenie je o inom, hlavne starsie masiny. Co je este zaujimave, mozno by si sa mal poohliadnut po takom strednom formate, na ktory pasuju aj digitalne steny, nie su to lacne spasy, ale mas aspon kompatibilne veci, malo by to ist aj na Mamiyu 645 novsie modely, aj na Pentax 645. Ja osobne snivam o Hasselblade z rady H2D, H3D, ale to si kupim az ked budem velky :))))
Ono, bronica sa hlada aj velmi tazko na ebay.Este by som rad zakupil jedno telo, v pripade, ze to sucastne zacne blbnut.Lebo cely problem je, ze Bronica ako znacka uz neexistuje a servis taktiez nie.
Tu je vysledok urobeny bronicou 645 ETRSi a 50tkovym objektivom.Fotene to bolo na Portru 400VC
V podstate je jedno co si pozhanas, vsetko su to fajn masiny. Idealne je kupit celu zostavu, ludia sa toho casto bezhlavo zbavuju a da sa kupit cela zostava za super cenu. Co sa tyka znacky-Pentax 67II asi najskor by som bral, toto je asi najrozsirenejsie a su aj dobre ceny-mal som taky, sikovne a pohotove na to, ze to je 6x7, super kresba, potom Mamiyu, ja som mal RB67, vyborne sa stym robilo, ale boli to o dost drahsie veci. Predtym som robil aj so Zenzou Bronicou, tiez velmi dobry stroj. Treba si uvedomit, ze stredny format, to uz nie su plasove lowendy za par korun, tak tam prevedenie je o inom, hlavne starsie masiny. Co je este zaujimave, mozno by si sa mal poohliadnut po takom strednom formate, na ktory pasuju aj digitalne steny, nie su to lacne spasy, ale mas aspon kompatibilne veci, malo by to ist aj na Mamiyu 645 novsie modely, aj na Pentax 645. Ja osobne snivam o Hasselblade z rady H2D, H3D, ale to si kupim az ked budem velky :))))
pre studiove zaletitosti pouzivam Mamyiu RZ 67, pre vlastne projekty ´on location´ pouzivam velmi rad bronicu.Pri Hasselblade je to zaujimave, ked mas produkciu, ktora akceptuje rozpocet s H3DII a samozrejme pre aky ucel to mas nafotit.
No ved, CR je dost blizko pre nas Slovakov, veci na paladixe a pod. ceskych bazaroch, su vacsinou z CR, a predsa tam je tych masiniek viac ako tu, bez osobneho odberu by som to ani neskusal. KUpoval som tak par veci, vacsinou objektivy. Predsa len musim uznat, ze cesi su fajnsmekri a drzia si vsetko v abs. poriadku, ako sa hovori, zanovne ale ako nove.
No ved, CR je dost blizko pre nas Slovakov, veci na paladixe a pod. ceskych bazaroch, su vacsinou z CR, a predsa tam je tych masiniek viac ako tu, bez osobneho odberu by som to ani neskusal. KUpoval som tak par veci, vacsinou objektivy. Predsa len musim uznat, ze cesi su fajnsmekri a drzia si vsetko v abs. poriadku, ako sa hovori, zanovne ale ako nove.
Zenzu so zakladnym objektivom som kupoval osobne od nemca a tie dva objektivy som kupoval cez ebay od jedneho slovaka z wiedne po prevedeni penazi.vsetko funguje super
Nedavno som kupil Nikona 18-35 bez toho aby som ho niekedy videl a skusal. Este som si aj dojednal zlavu(jendanie mailom). Objektiv je v super stave. To je moj 4 objektiv kupeny naslepo :D. Vsetko cez paladix, tam sa daju kupit veci. Asi to este zakoncim jazdenou D80 za 11 litrov ceskych :D.
STREDNY A VELKY FORMAT
Do ZB by som isiel len v pripade ze by som hned kupil celu zostavu s viacerymi objektivami v super cene.
a kua za 650 za tie 4 veci chcem aj ja :)
Tu je vysledok urobeny bronicou 645 ETRSi a 50tkovym objektivom.Fotene to bolo na Portru 400VC
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa