Fórum » O TECHNIKE

Problem s farbami v PS-ku

sankiakis
ocenenie redakciou 2008-09-21 22:06:19+02
Stala sa mi ista vec. Pri beznom pouzivani PS-ka som zrazu spozoroval ze farby su akosi nevyraznejsie a bledsie. Ajked obrazok vyzera tak ako ma v programe Bridge Irfan aj winovskom prehliadaci. Iba fotosop ich zobrazuje nejako inak. Neviem o tom ze by som nieco prestavil, niekde som sa nevrtal ani nic podobne. Je to chyba a mam to resit reinstalom alebo som napr stlacil nejaky hotkey alebo nieco take? dakujem

sankiakis
ocenenie redakciou 2008-10-01 21:37:05+02
Nikto sa s niecim takym nestretol??? Neviem si s tym rady.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-10-01 21:56:26+02
PS ma na rozdiel od Irfanu a Exploreru Colormanagement, ciza vyuziva farebne profily, ak to mas zle nastavene, bude ti to zle ukazovat. Na Irfan a Win by som sa nespoliehal. Jedine program z CM moze spravne zobrazit fotografiu.
Skontroluj v Color Settings pracovny priestor RGB. Otvor si nejaku forku a len tak pre zaujimavost si prepinaj rozne profily, uvidis ako to vyrazne vpyva na zobrazenie. Ak nemas kalibrovany monitor, tak si to nastav na AdobeRGB.

sankiakis
ocenenie redakciou 2008-10-01 22:30:30+02
Jej dakujem Karol tam bol problem. Ajked nechapem ako vznikol pretoze color managment som nikdy nemenil len som raz zapol psko a videl som rozdiel? Co sa mohlo stat ze sa to tak same od seba pomenilo?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-10-01 22:52:51+02
Standartne PS ma nastaveny sRGB a kazdy skusenejsi uzivatekl si tam po instalaci hodi aspon ten AdobeRGB, este lepsie profil z kalibracnej sondy.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()