zdravim vas, pred par dnami som si kupil prvu zrkadlovku a teraz by som potreboval poradit trochu ohladom prislusenstva...konkretne teda s filtrami...mam predstavu ze si kupiv UV ako ochranny, skylight, polarizacny a po vcerajsku este aj nejaky ND filter, co sa znacky tyka tak som poskuloval po hoya filtroch, maju ich za rozumnu cenu...aparat mam 450d so setakmi 18-55 a 55-250...fotit budem hlavne krajinky a prirodu...a ted otazky...ci mi budu spominane filtre stacit, ci nepotrebujem este nejaky a tak dalej...dik :)
ja riesim canon f4 s IS...uvidim, ci sa mi to podari...vecer budem nudrejsi...neviem, preco f4-ka je 67mmm...skusam najst jej uhol zaberu, no nejak sa mi nedari...
chcete filre chodte na ebay.com je ich tam koooopa a postovne je zdarma na slovensko.. taka HOYA co u nas stoji aj 4000tis tam kupite o polovicu lacnejsie.. a ten vyber.... ja som si uz kupil a spokojnost velka nove zabalene nepouzite a postovne free :D
Keď už sme pri filtroch nechcel som rozvijat nove vlakno ta sa pitam tu, ze aky sa oplati kupit na kompaktny fotak (samozrejme ultrazoomovy), ja mam konkretne fuji s8000fd. Nechcem nic slabe lacne ani profi drahe. Najlepsie asi 55 mm, lebo iny konvertny kruzok som na s8000 zatial nenasie. Konkretne sa mi jedna o polarizak.
Keď už sme pri filtroch nechcel som rozvijat nove vlakno ta sa pitam tu, ze aky sa oplati kupit na kompaktny fotak (samozrejme ultrazoomovy), ja mam konkretne fuji s8000fd. Nechcem nic slabe lacne ani profi drahe. Najlepsie asi 55 mm, lebo iny konvertny kruzok som na s8000 zatial nenasie. Konkretne sa mi jedna o polarizak.
Na tomto dlhociznom odkaze som nasiel strasne lacne a zrejme strasne nekvalitne makropredsadky, na moj s8000, z ktorých by som vyuzil asi len 4d a 10d. Ide mi vsak najma o ten redukcny kruzok oplati sa to? Toto je starsia aukcia cez eBay, nasiel som aj platnu.
osvedcene znacky - Hoya,B+W...napr. HOYA HMC okolo 1000Sk na SVK...na ebay alebo v Cechach stoji menje, to zavisi od toho, ci sa ti to oplati s dopravou resp. ake mas moznosti dovozu...vseobecne je znacka Hoya dost oblubena...podla mna je ti zbytocne kupovat Pro1 alebo S-HMC...mozno Pro1 este ale vyssie by som nesiel...a myslim ze i HMC splni svoju ulohu znamenite...
osvedcene znacky - Hoya,B+W...napr. HOYA HMC okolo 1000Sk na SVK...na ebay alebo v Cechach stoji menje, to zavisi od toho, ci sa ti to oplati s dopravou resp. ake mas moznosti dovozu...vseobecne je znacka Hoya dost oblubena...podla mna je ti zbytocne kupovat Pro1 alebo S-HMC...mozno Pro1 este ale vyssie by som nesiel...a myslim ze i HMC splni svoju ulohu znamenite...
no sak o to mi ide. zrkadlovku asi tak skoro mat takze sa mi neoplati kupovat uplnne profi. Cez ebay by som mal celkom dobru moznost poslat to ujovy do anglicka a ten by mi to mohol doniest, koniec koncov aj ten redukcny tak kupim, tak by mi to doniesol na raz. A z ciech by tiez nebol problem...
inac to su linky co som celu noc hladal a porovnaval a dospel k tomu nazoru ze to co je v tych linkoch sa oplati kupit(ja som si to kupil) :D noo uz len si vybrat priemer filtra..
filtre
Zorný uhol 34°-12°
Na tomto dlhociznom odkaze som nasiel strasne lacne a zrejme strasne nekvalitne makropredsadky, na moj s8000, z ktorých by som vyuzil asi len 4d a 10d. Ide mi vsak najma o ten redukcny kruzok oplati sa to? Toto je starsia aukcia cez eBay, nasiel som aj platnu.
UV - http://cgi.ebay.com/Hoya-77mm-Super-HMC-Multi-Coated-UV-Filter-F29_W0QQitemZ160290376300QQcmdZViewItem?hash=item160290376300&_trkparms=72%3A1205|39%3A1|66%3A2|65%3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
polarizacny filter Kenko http://cgi.ebay.com/Kenko-Circular-Polarizer-Filter-LPF-Pro1-for-Lens-77mm_W0QQitemZ330276523577QQcmdZViewItem?hash=item330276523577&_trkparms=39%3A1|66%3A2|65%3A15|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
staci trocha pozriet a pomer kvalita/cena je na nezaplatenie :DDDD
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa