Mozete mi poradit? mal som Nikon N65 a chcem digital. D40 stoji okolo 12tis a 350D okolo 16tis. stoja tie 4tis za to? 6mexapixelov mi uplne staci, ale neviem v com je este rozdiel. ide mi o to, ze by som si kupil to najlacnejsie, ale ak by som par korun priplatil a dostal za to nieco zaujimave tak by som nad tym rozmyslal.
Pozri, Nikonaci ti tu poradia Nikon a Canonaci Canon. . . skus si sam vybrat, porovnat tieto dva fotaky a prides na to, ci sa ti vyplati ist do canonu, alebo do Nikonu :-)))))
takychto podobnych otazok je mrte na nete a vzdy kazdy radi to svoje
chod do obchodu, osahaj si oba pristroje a rozhodni sa podla toho, ktory ti lepsie padne do ruky, pripadne podla moznosti zakupenia objektivov, ktore chces za ceny, ktore sa ti zdaju prijatelne.
canonaci ti povedia canon, nikonaci nikon, ja ti vravim - odskusaj a vyber si sam ;)
ps: porozmyslaj nad pentaxom ak fotis s tele. prave vydavaju velmi velmi zaujimavy objektiv 60-250/4!!!! mnamka, len nie pre mna :(
mal som nikon tak chcem nikon, a je aj lacnejsi, len som zvedavy za co su tie 4tis naviac. ci tam nie je navyse nieco zaujimave o com neviem a hodi sa to. predpokladam, ze asi nic, ale nevyznam sa tak preto sa pytam.
ak by som sa mal teraz rozhodnut tak urcite. nikon d40 a dva objektivy 18-55 a 55-200 dokopy to je za 16tis.
. podla toho co pisete medzi nimi ziadny vyrazny rozdiel nie je?
obe ceny co si uviedol sa mi zdaju dost vysoke. To su nove fotaky aj s objektivom?
Telo Nikon D40 maju napriklad v prolaike v second hande za 5500, k tomu ked si kusok doplatis a kupis napriklad objektiv Tamron 17-50/2.8, to je uz celkom slusny zaklad za dobru cenu.
http://prolaika.inshop.sk/inshop/scripts/show.asp?file=_secondhand.html
fotograf77: lebo ked som sa spytal tak si mi odpovedal ze nikonaci poradia nikon a canonaci canon. ako keby medzi tymi fotakmi nebol ziaden rozdiel.
bear: su to nove aj s objektivom 18-55, second hand sa mi zda dost riziko, nikdy nevies kolko vydrzi a ako s nim zachadzali predtym
quintes: d40
vyrazny rozdiel medzi nimi nie je:
oba modely patria do low-endu, maju plastove telo, su oproti vyssim modelom podstatne osekane a sluzia na zaucenie sa do fotenia pomocou D-SLR. vypisovat tu teraz vsetky parametre a porovnavat kazdy jeden nema zmysel...
chod do obchodu a odskusaj. ak ti sadne jeden do ruk, budes mat jasne :)
redhawk: vidim ze si velmi mudry, nepytam sa ci canon alebo nikon, pytam sa kvoli cenovemu rozdielu, 4tis a jediny rozdiel co vidim je 6alebo10megapix. pytal som sa uplne jasne, ak nerozumies liec si komplexy inde.
afkaa: dik, tak to teda tak aj spravim.
pozeral som aj ten, no ale prave tych viac Mpix ma nelaka, na vytlacenie A4 mi to staci a viac aj tak nechcem. a okrem novsieho tela tam iny rozdiel nie je? teda viem ze je :) ale taky aby som ho vedel aj ocenit.
a naco je dobre to cistenie cipu, aby bol cisty, ale predpokladam ze sa to da dat aj do servisu raz za cas nech to vycistia. neviem co si mam pod tym predstavit.
Usudzujem že si totálne ucho a pravdepodobne sku..víš väčšinu záberov kompozične.
V takomto prípade to možeš ešte stale orezať na 6Mpx a vytlačiť na A4 , veď aj tak viac nechceš...ZATIÁÁÁL....
nie som si isty ci aj u nikona, ale malo by to byt ultrazvukove otriasanie cipu od prachu a necistot, cize servis nemusis navstevovat tak casto;-) dalsim rozdielom medti d40 a d60 okrem tych MPx je rychlost serioveho snimania, z 2,5 na 3/s, d60 ma uz procesor exspeed do sa nemylim tam d40 ho nema a ak by si to bral so setakom, tak 60 na VR..40 nie....co asi zamrzi na tej 60 je len 3 bodovy AF system....preto je lepsi canon...ten ich ma 9, a jedina taka mala nevyhoda co mi napada pri tom canone tak su pouzite CF karty...
EOS350D alebo NIKON D40
ospravedlnujem sa
takychto podobnych otazok je mrte na nete a vzdy kazdy radi to svoje
canonaci ti povedia canon, nikonaci nikon, ja ti vravim - odskusaj a vyber si sam ;)
ps: porozmyslaj nad pentaxom ak fotis s tele. prave vydavaju velmi velmi zaujimavy objektiv 60-250/4!!!! mnamka, len nie pre mna :(
ak by som sa mal teraz rozhodnut tak urcite. nikon d40 a dva objektivy 18-55 a 55-200 dokopy to je za 16tis.
. podla toho co pisete medzi nimi ziadny vyrazny rozdiel nie je?
Telo Nikon D40 maju napriklad v prolaike v second hande za 5500, k tomu ked si kusok doplatis a kupis napriklad objektiv Tamron 17-50/2.8, to je uz celkom slusny zaklad za dobru cenu.
http://prolaika.inshop.sk/inshop/scripts/show.asp?file=_secondhand.html
bear: su to nove aj s objektivom 18-55, second hand sa mi zda dost riziko, nikdy nevies kolko vydrzi a ako s nim zachadzali predtym
quintes: d40
oba modely patria do low-endu, maju plastove telo, su oproti vyssim modelom podstatne osekane a sluzia na zaucenie sa do fotenia pomocou D-SLR. vypisovat tu teraz vsetky parametre a porovnavat kazdy jeden nema zmysel...
chod do obchodu a odskusaj. ak ti sadne jeden do ruk, budes mat jasne :)
afkaa: dik, tak to teda tak aj spravim.
V takomto prípade to možeš ešte stale orezať na 6Mpx a vytlačiť na A4 , veď aj tak viac nechceš...ZATIÁÁÁL....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa