Fórum » O TECHNIKE

Manfrotto 055 X PROB

Filip114
2008-09-26 22:27:58+02
Zdravím všetkých nadšencov, prosím o pomoc pri výbere statívu a zatiaľ je u mňa najlepší favorit 055 X PROB od Talianov,tak by ma zaujímalo čo naň hovoríte poprípade iné tipy ĎAKUJEM VÁM !!!!!!!!!!!!!

Filip114
2008-09-26 22:34:07+02
joj a som zabudol dodať že sem tam odfotím aj čosi za svetla ináč výhradne po tme takže ani hnúť...mal som už jednu 055 doma ťažká ako Halina ale keď sa rozloží vyzerá ako teepe a drží vynikajúco, bohu žiaľ s ničím iným nemám skúsenosti....

cambo
2008-09-27 09:31:53+02
myslim ze o stativoch je tu dost tem a vybornych.
takze skus pohladat temy a precitat.

Juraj Gavura
2008-09-27 14:51:51+02
Ak chceš aby Ti niekto naozaj poradil, mal by si napísať, na čo konkrétne statív potrebuješ. Mal som viacero statívov, od plastových cez hliníkové a drevené som sa dostal až k Manfrottu 055 PRO B. Je síce ťažší, ale dostatočne stabilný (čo je veľmi dôležité- radšej žiadny statív ako labilný). Taktiež je variabilný. Dá sa vysunúť dostatočne vysoko ( s hlavou je výška cez 200cm) čo využiješ pri fotografovaní objektov veľmi rozmerných ( stroje a pod.) a taktiež sa dostaneš až úplne k zemi. Možnosť nastavenia stredovej tyče do vodorovnej polohy, Ti umožní jednoduchšie fotografovanie predmetov na zemi (reprodukcie kníh a pod.) Taktiež oceníš rýchle, plynulé a intuitívne ovládanie statívových nôh, keď si v teréne a nemáš veľa času. Mám tento statív už 7 rokov a som veľmi spokojný. Záleží na tom, čo je pre Teba dôležité a podľa toho si zvážiš sám aký statív potrebuješ.

Filip114
2008-09-27 22:04:46+02
príspevok od: Juraj Gavura
Ak chceš aby Ti niekto naozaj poradil, mal by si napísať, na čo konkrétne statív potrebuješ. Mal som viacero statívov, od plastových cez hliníkové a drevené som sa dostal až k Manfrottu 055 PRO B. Je síce ťažší, ale dostatočne stabilný (čo je veľmi dôležité- radšej žiadny statív ako labilný). Taktiež je variabilný. Dá sa vysunúť dostatočne vysoko ( s hlavou je výška cez 200cm) čo využiješ pri fotografovaní objektov veľmi rozmerných ( stroje a pod.) a taktiež sa dostaneš až úplne k zemi. Možnosť nastavenia stredovej tyče do vodorovnej polohy, Ti umožní jednoduchšie fotografovanie predmetov na zemi (reprodukcie kníh a pod.) Taktiež oceníš rýchle, plynulé a intuitívne ovládanie statívových nôh, keď si v teréne a nemáš veľa času. Mám tento statív už 7 rokov a som veľmi spokojný. Záleží na tom, čo je pre Teba dôležité a podľa toho si zvážiš sám aký statív potrebuješ.
Ďakujem za radu ak by som sa smel ešte spýtať akú máš k tomu hlavu?Najprv som chcel len klasickú trojcestnú ale veľa ľudí používa radšej guľové hlavy, lenže s tým som ešte nemal skúsenosť takže sa toho trocha bojím...

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-09-27 22:27:25+02
príspevok od: Filip114
Ďakujem za radu ak by som sa smel ešte spýtať akú máš k tomu hlavu?Najprv som chcel len klasickú trojcestnú ale veľa ľudí používa radšej guľové hlavy, lenže s tým som ešte nemal skúsenosť takže sa toho trocha bojím...
K tomuto stativu sa najcastejsie predava 804RC2 alebo 808RC4 pre stredny format. V poslednom case som skusal rozne hlavy z hladiska presnosti nastavenia a najlepsie mi sadla 410 JUnior Geared Head

Juraj Gavura
2008-09-29 16:37:55+02
Ahoj Filip 114. Ja som si zámerne vybral 3- cestnú hlavu, ale bez upínacej doštičky. ktorá zostáva upevnená na tele fotoaprátu. Značka, Hama, presné označenie neviem, mám ju už 7 rokov, a aj dnes by som si ju kúpil...je celokovová jemné posuny sú možné a celková tuhosť je dobrá. Plocha na upevnenie fotoaparátu je o niečo väčšia (pogumovaná). Je na nej rýchlo upínacia páčka, telo len jemne našrobuješ na doštičku a páčkou napevno dotiahneš. Vybral som si ju zámerne, keď používam viac tiel, nepotrebujem viac doštičiek, alebo ju stále odmontovávať a taktiež odpadol ďalší pohyblivý prvok na statíve. Mne to takto vyhovuje...

Juraj Gavura
2008-09-29 16:38:40+02
S guľovou hlavou skúsenosti nemám, takže neviem či je lepšia...

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()