Zdravim, uz dlhsie zvazujemkupu externeho monitora k notasu a najradsej by som xcel Eizo ale je tak trochu mimo moj budget. Existuju nujeke lacnejsie alternativy ktore dostacuju pokrocilemu hobby fotografovi??Pocul som chvali na LG L246WH a Nec LCD2470WNX. Ma zmysel vymyslat nehradu alebo pockat a dosetrit na Eizo???
Odporucam tento http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/561548/lg/lg-l2000cp-sf/, je to IPS-ko a je zhruba o polovicu lacnejsi ako adekvatne Eizá, po vytvoreni ICC profilu pomocou sondy som s nim zatial spokojny.(Ked nasetris na lepsi tento ti este dobre posluzi do tandemu)
k EIZU by som povedal len tolko ze ho mam (S2231W) a dost ma vytaca obcasnym prebliknutim kedy na zlomok sekundy odide cely obraz a sa tak nejak zatrasie.....mozno to subisi nejak z grafickou kartou a pocitacom a mozno je ot kvoli bitom.... a je jedno ci ho mam napojeny na digit. alebo analog....
Nazdar, nemam sice eizo mam AOC 19´ CRT a mam ten isty problem s blikanim. Vobec netusim co to je, chcelo by to skusit na inej grafike. Mne sa ale obraz netrasie, iba ked zapnem v menu monitora odmagnetizovanie. S LCD nemam velmi skusenosti, tie sa asi neodmagnetizuvaju, ze?
Tiez by som rad nejake LCD ale Eizo je na mna moc drahe, velkost by som uvital 22´ - 24´.
Samsung XL20 (iba 20´, 5ms, 178/178, 1600x1200, VGA-DVI, LED backlight, no pivot, no HDMI) za 48.200SKK
-Sirokouhly 20´ monitor je podla mna malo, cena novej LED technologie j emomentalne vysoka.
Lepsia volba:
Samsung 245T (24´, 6ms, 160/160, 97% Gamut, 1920x1200, Pivot, VGA-DVI-HDMI) za cca 24.500SK
kukol som cenu toho samsungu XL20 v jednom nemenovanom obchode a bol zlacneny z cca 42 000 na 21 000 + dodava sa s nim aj kalibracna sonda x-rite Eye One Display 2...to len tak na okraj:)
Z lacnejsich monitorov, velmi dobry pomer cena a kvalita su monitory Samsung, maju ostry a kontrastny obraz oproti lacnym znackam typu Acer a pod. daju sa aj pomerne dobre nastavit, aby odpovedali realite, samozrejme nie je to co Eizo, mal som taky a to bola pohadka, s kalibraciou, s rezimom sRGB, atd. bola to 17-tka cca 14700sk. Cenovo dostupna alternativa je este NEC, da sa vybrat podl a parametrov uspokojivy model.
Ja tiez pozeram po novom monitore, okrem Eizo sa mi celkom pozdavaju aj NEC-LCD2470WNX (S-PVA) a NEC-LCD2690WUXI (A-TW-IPS). Len sa obavam ci nebude robit problemy rozlisenie 1920x1200 cez DVI, chcelo by to skor HDMI.
Ja tiez pozeram po novom monitore, okrem Eizo sa mi celkom pozdavaju aj NEC-LCD2470WNX (S-PVA) a NEC-LCD2690WUXI (A-TW-IPS). Len sa obavam ci nebude robit problemy rozlisenie 1920x1200 cez DVI, chcelo by to skor HDMI.
Rozlisenie nerobi problem,ide v pohode na dvi. Inac u tychto monitorov vacsinou mas redukciu pribalenu HDMI-DVI, a keby aj, tak vymena karty za kartu s hdmi je oproti investicii do monitora, ´iba´ 1/8 . Ja osobne planujem vymenit monitor, ale vidim to iba na Eizo, napr. 2231-tku, ked si pozries ceny Nec a Eizo v priblizne rovnakej kvalite, tak si na tom istom cenovo.
Aky monitor ked nie Eizo???
Tiez by som rad nejake LCD ale Eizo je na mna moc drahe, velkost by som uvital 22´ - 24´.
-Sirokouhly 20´ monitor je podla mna malo, cena novej LED technologie j emomentalne vysoka.
Lepsia volba:
Samsung 245T (24´, 6ms, 160/160, 97% Gamut, 1920x1200, Pivot, VGA-DVI-HDMI) za cca 24.500SK
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa