Zdravim vas... uvazujem o kupe medzi tymito dvoma aparatmi, viem ze L1 nie je niekomu po chuti kvoli dizajnu, ale je az tak skareda az je pekna :-) Pri A200-ke ma odradza jeho "hrackarske" prevedenie... podotykam kupovat budem urcite cez e-bay! Doteraz fotim s FZ50-kou...
sorry, ale z tej dvojice by som radsej ani jeden.
nikon, canon, pentax, toto su pre mna znacky hodne mojich investicii do fototechniky.
ak chces predsalen jeden z tychto, bez a osahaj si ich. co ti padne do ruk viac, to ber. alebo co maju tvoji kamarati, lebo ti budu moct pozicat objektivy...
Od nich mozno telku alebo nejaku hifi vezu, ale fotak nie :) Pri A200 ta odradza hrackarske prevedenie, no L1 tiez nevyzera na fotak, ktory by ruky chceli rady drzat. Oba fotaky su rozdialnych systemov L1 je 4:3 a A200 3:2. Este sa rozhodni, ktory system chces, mozno zmenis vyber. Mas FZ50, to je 4:3, aby si sa potom necudoval, ked nahodou kupis A200, preco su fotky tak velmi obdlznikove :).
L1 je zaujimavy fotoaparat, niektore veci sa mi na nom velmi pacili, ale hladacik a stary senzor su podpriemerne s neistymi vyhliadkami na upgrade, kedze olympus a panasonic sa pustili do micro 4/3. Vid recenzia:
http://www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/panasonic_lumix_DMC-L1/
Radsej skus pozerat po niecom od Canon/Nikon/Pentax. Na sony preplatis prislusenstvo.
napr. bateria do a200 2400 skk hmmm riadna pecka a druhovyrobcu zatial nemas ja som kupil do pentaxu od druhovyrobcu za 583 skk aj s postovnym trosku rozdiel vsak
L1 je zaujimavy fotoaparat, niektore veci sa mi na nom velmi pacili, ale hladacik a stary senzor su podpriemerne s neistymi vyhliadkami na upgrade, kedze olympus a panasonic sa pustili do micro 4/3. Vid recenzia:
www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/panasonic_lumix_DMC-L1/
Radsej skus pozerat po niecom od Canon/Nikon/Pentax. Na sony preplatis prislusenstvo.
pravda je to veľká, a keď príjde na nákup objektívov, zistíš, že v ponuke je pomerne úzka škála a sú riadne drahé. Myslím, že tu sa Panasonic s Leikou zakopol.
Pochopil som to tak že ten snímač mení svoje rozmery do určitého pomeru, alebo je to len výrez z povodného formátu do požadovaného pomeru strán ???? Ja som presvedčený že to druhé a potom je to blbosť jak rampa na Bajkonúre, pretože si to orežem podla potreby v PC ....Nedaj sa odradit ...kup SONY a poplač si....
Pochopil som to tak že ten snímač mení svoje rozmery do určitého pomeru, alebo je to len výrez z povodného formátu do požadovaného pomeru strán ???? Ja som presvedčený že to druhé a potom je to blbosť jak rampa na Bajkonúre, pretože si to orežem podla potreby v PC ....Nedaj sa odradit ...kup SONY a poplač si....
Tak sa asi radsej poobzeram po bazaroch....Nikon, Canon...
L1 alebo A200
nikon, canon, pentax, toto su pre mna znacky hodne mojich investicii do fototechniky.
ak chces predsalen jeden z tychto, bez a osahaj si ich. co ti padne do ruk viac, to ber. alebo co maju tvoji kamarati, lebo ti budu moct pozicat objektivy...
FZ50 foti do 4:3,3:2,16:9 ako JPG tak aj RAW... ale dik za radu
http://www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/panasonic_lumix_DMC-L1/
www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/panasonic_lumix_DMC-L1/
pravda je to veľká, a keď príjde na nákup objektívov, zistíš, že v ponuke je pomerne úzka škála a sú riadne drahé. Myslím, že tu sa Panasonic s Leikou zakopol.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa