Caute chcem sa spytat je nejaky sposob ako vypocitat zvacsenie pri pouziti rozne dlhych medzikruzkov na objektive? zaujima ma dosiahnute zvacsenie pri pouziti makro objektivov 100mm a 180mm ktore maju bez medzikruzkov max zvacsenie 1:1 vdaka za rady :)
potom mozme zrusit cele forum lebo diskusie o tom ci je lepsi canon 400d alebo nikon d80 sa riesia tiez vsade na internete... mozme zavies jedno velke globalne celosvetove forum a vsetky otazky sa budu pisat len tam a na ziadnej inej stranke forum nebude lebo by sa ludia len opakovali mam hrozne rad takychto mudrych pomocnikov ako si ty radsej si nemusel reagovat ak ta moj dotaz natolko znechutil...
hej napisal a nenasiel som nikde zvacsenie ktore mi poskytne plna sada medzikruzkou na canon 100 macro podlsa vypoctu vychadza 1,68:1 podla skusenosti ludi z for im to vychadza cez 2:1 teraz si tento suhrn informacii nahod do googlu ty a rad;)
Mozes to vyskusat tak, ze zlozis objektiv z bajonetu a budes ho posuvat dopredu, akoby si pridaval tubusy. Nie je to exaktne, ale pomerne slusne uvidis, co spravia medzikruzky. Ak sa da, tak si pridrz otvorenu clonu. Kludne si urub tubus z tvrdeho papiera.
medzikruzky a zvacsenie
Ešte stále si mi neodpovedal - už si si to napísal do google?!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa