Ahojte, akurat sa chystam kupit vyssie spominane sklo. Cital som o nom rozne recenzie, ale zaujimali by ma konkretne skusenosti s pouzivanim a jeho pouzitelnost pri exterierovej sportovej fotografii, pri portretoch, dalej rychlost a presnost ostrenia, bokeh, atd.
Budem vdacny za akekolvek info. Alebo by ste mi v tejto cen. relacii poradili nejake ine sklo?
a pokiaľ chceš fotiť šport - vonku - asi sa stretneš s umelým osvetlením a tak .. Skús preto pouvažovať o svetlejšej verzií 70-200/2.8 - rozdiel je hodne veľký .-)
a pokiaľ chceš fotiť šport - vonku - asi sa stretneš s umelým osvetlením a tak .. Skús preto pouvažovať o svetlejšej verzií 70-200/2.8 - rozdiel je hodne veľký .-)
jasné svetelnosť, no ten je priblizne raz tak drahý...15 600 vs.31 000...autor uviedol f4 alebo niečo v tej cenovej relácii...f2,8 je už iná liga...a cenová zvlášť...
granko: a 2.8L IS je este vyssia (hlavne cenova) liga :)
však ja viem...50 tisic a 16 je dosť veľký rozdiel...len neviem, kam smeruje táto diskusia...autor jasne napísal Canon 70-200 f4 alebo niečo v tej cenovej relácii...tzn. 16000 +-...a riešia sa tu 2,8-ove sklá...keby chcel kúpiť objektív za 30 000, tak nepoviem nič...ale cenové rozpätie je dané...
Človek tu nájde kopec rád, ako kúpiť to, čo nechce...
konečne nejaký normálny príspevok k veci...po dlhej dobe...v cene okolo 19 000 je to veľmi dobrá voľba...samozrejme je tu stále dilema váha/svetelnosť...
19tis. 23tis. Je to velky rozdiel ? mesiac posetri a ma nieco lepsie. si myslim
a rozmýšľal si nad tým, prečo sa autor pýtal asi na f4 za cca 16 tisíc a nie na niečo za 23? takto sa človek nakoniec dopracuje aj k 2,8-čke za 50 tisíc...
jedna otázka: čítal si druhú vetu?
´Cital som o nom rozne recenzie, ale zaujimali by ma konkretne skusenosti s pouzivanim a jeho pouzitelnost pri exterierovej sportovej fotografii, pri portretoch, dalej rychlost a presnost ostrenia, bokeh, atd.´
Ak máš s ním reálne skúsenosti, myslím, že to autorovi len pomôže...
Ja môžem len súhlasiť s BEAR-om...pod 2m je ostrosť slabá...aspoň pri verzii s IS...je to perfektné sklo a môžem ho len doporučiť...
Canon 70-200 f4,0 USM
http://www.fotoaparat.cz/article/10603/1
Myslim ze ked si vyberies jeden z nich, tak neolutujes..
Človek tu nájde kopec rád, ako kúpiť to, čo nechce...
jedna otázka: čítal si druhú vetu?
´Cital som o nom rozne recenzie, ale zaujimali by ma konkretne skusenosti s pouzivanim a jeho pouzitelnost pri exterierovej sportovej fotografii, pri portretoch, dalej rychlost a presnost ostrenia, bokeh, atd.´
Ak máš s ním reálne skúsenosti, myslím, že to autorovi len pomôže...
Ja môžem len súhlasiť s BEAR-om...pod 2m je ostrosť slabá...aspoň pri verzii s IS...je to perfektné sklo a môžem ho len doporučiť...
Ked mas link kde sa predava za 16, posli mi pls.
http://www.bestcena.sk/canon-ef-70200mm-f4l-usm-objektiv-Slovensko-BestCena-To-je-dobre-NAJlacnejsie-p-207.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa