Fórum » O TECHNIKE

sken starých diapozitivov

brko
2008-10-24 15:53:59+02

Duny
2008-10-24 16:04:33+02
Urcite skenerom ;).

brko
2008-10-24 16:11:07+02
zdravim. chcel by som vas poprosit o radu. zdedil som niekolko starých diapozitivov po starých rodičoch a chcel by som ich dat preskenovat, samozrejme v dobrej kvalite, ale problem je, ze su v sklach a tazko sa to rozobera a neviem ci by sa mi ich potom podarilo zasa dat dohromady. neviete teda niekto o firme ktora by to dokazala kvalitne urobit? diky za odpovede

Duny
2008-10-24 16:17:48+02
aaa, tak tu je dokoncenie. Skus v Prolaike, maju Nikon 9000ED a naskenuju ti to aj v ramcekoch. Ja som bol sice s ich roboty sklamany a lepsie som si to naskenoval na plochom Epsone. Ale skusit mozes. Inak aj tu na portali su ludia, ktory maju skenery a mozno by to naskenovali.

brko
2008-10-24 18:51:03+02
príspevok od: Duny
aaa, tak tu je dokoncenie. Skus v Prolaike, maju Nikon 9000ED a naskenuju ti to aj v ramcekoch. Ja som bol sice s ich roboty sklamany a lepsie som si to naskenoval na plochom Epsone. Ale skusit mozes. Inak aj tu na portali su ludia, ktory maju skenery a mozno by to naskenovali.
hmm, ja tiez nemam moc dobre skusenosti ale skusit to mozem. a este jedna vec. je lepsie to naskenovat a potom vytlačit alebo klasickou cestou vo fotokomore????

Duny
2008-10-25 16:03:51+02
príspevok od: brko
hmm, ja tiez nemam moc dobre skusenosti ale skusit to mozem. a este jedna vec. je lepsie to naskenovat a potom vytlačit alebo klasickou cestou vo fotokomore????
Ak mas cas a peniaze na klasicku cestu vo fotokomore tak hura do toho. Pre pozitivny proces sa pouziva ina chemia ako pre negativ. Papiere a chemia su drahsie. Nemam s tym skusenosti.
Kamos patra po nejakom labaku kto robi fotky s diakov osvitom, zatial nikoho nenasiel ale vedel nejake ceny s pred dvoch rokov s nejakej fotosluzby. Fotka 13x18 s diaku nejakych 90SK. Ktovie ci to vobec niekto osvitom robi.
Ked chces tlacit, tak si to naskenuj a potom daj do labu, lebo vsade sa uz robi na digitalnych laboch. Skenery, ktore su pri labovym skenoch skenuju diaky strasne. robim tiez v labaku, mam s tym skusenosti. Takze radsej kvalitny stolny filmovy skener a potom uz len digitalne fotky na vyrobu.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-10-26 18:20:25+01
príspevok od: Duny
Duny, dal si to skutocne skenovat kolegovi na NIkone, alebo to islo cez CEWE zbernu?

stevonoz
2008-10-26 19:15:08+01
ja by som potreboval trocha poradiť, ak naskenujem negatív na klasickom skeneri ako dostanem z toho pozitív. (ako sa to dá softwerovo previesť)ak sa dačo také dá spraviť na klasickom stolnom skeneri.

Duny
2008-10-27 10:45:47+01
príspevok od: Karol Srnec
Duny, dal si to skutocne skenovat kolegovi na NIkone, alebo to islo cez CEWE zbernu?
Ano dal som to kolegovy, aj niekolkokrat sme spolu telefonovali. Do CEWE by som to nedal. Mna sklamala trosku ostrost skenu, hlave na krajoch fotky. To mohlo byt sposobene samozrejme prehnutim, ale ked som ja skenoval na Epsone tak som s tym problem nemal. Ved aj ten Nikon ma urcite drziak na stredny format nie alebo to spredu ten film vtiahne a je to nejak volne, ze sa to tam moze prehnut? No a na jednej fotke bola taka ciara hrubky asi 4 pixelov cez celu fotku. To vyzeralo akoby niekto buchol do skeneru pocas skenovania, ze to nachvilu vypadne alebo sa posunie senzor. Inac skener je dobry, denzita je super, to vidiet ale slo by to naskenovat lepsie. Teraz mi to je uz jedno, ani vtedy ma to nejak extremne netrapilo lebo som to chcel len pre seba, vidiet hlavne kvality toho skeneru nie na ziadnu tlac ani nic podobne.
Tym co zamyslaju si dat k vam, skenovat nech tak kludne urobia a sami posudia, pretoze odsudit niekoho na zaklade zopar skenov je blbost, mozno mal zly den ;)
No a viete aky su zakaznici :D

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()