Dobrý deň. Potreboval by som pomôcť z problémom ohladne fotenia do raw. Tu je môj problém: Mam conon 1000d a keď odfotím snímku do raw a snímku si priblížim na maximum detaily su rozmazané, ako keby som pohol z foťákom, ale ak fotím z rovnakými nastaveniami do jpeg_u tak pri priblížení snímky sú detaily zobrazené kvalitne bez rozmazania. Ale keď som to raw_ko ktoré bolo na displeji "rozmazané" otvoril napr.: v camera raw a pozrel si detaily tak boli kvalitné bez rozmazania.
Takže otázka: Prečo my raw na foťáku ukazuje detaily "rozmazane" ale v PC je to v poriadku a tak isto aj jpeg vo foťáku ukazuje detaily kvalitne.
Za rady vopred veľmi pekne ďakujem.
je to znama chyba digic2 a digic3 procesorov, pri prehliadani RAW na LCD fotaku pozeras len JPG vo stvrtinovom rozliseni, ktory je ulozeny v tom RAW pre rychly nahlad. Vraj to uz je na digic4 OK, ale zatial som fotak s digic4 osobne nemal v rukach, tak neviem na 100%.
je to znama chyba digic2 a digic3 procesorov, pri prehliadani RAW na LCD fotaku pozeras len JPG vo stvrtinovom rozliseni, ktory je ulozeny v tom RAW pre rychly nahlad. Vraj to uz je na digic4 OK, ale zatial som fotak s digic4 osobne nemal v rukach, tak neviem na 100%.
Neviem ci by som to nazval chybou. Potom takou chybou trpia aj Nikony D80, D40, D40x, D60, D90, D300 nielen Canon. Myslim, ze tak to je aj na D700 a D3. Podla mna je to kvoli rychlosti prehliadania.
To ci sa to nazve chyba, alebo barlicka je uz vec slovnika. Hlavne je, ze koli tomu sa neda dobre posudit ostrost v terene. Stacilo by pouzit RAW data az pri poslednom kroku priblizenia, kede uz JPG nestaci, tam by som si tu sekundu na spracovanie rad pockal. Bolo by to rychle, aj by tam boli detaily.
ja na VGA dipleji (Nikon D300) rozlisujem ostrost pomerne spolahlivo, fotim len RAW. Ono to sice nie je dtto co kvalitny 19´-20´ monitor ale pri zvacsovani na vstavanom LCD 50%-100%-200% je to uplne v pohode bez nedostatkov.
Neostrý RAW na displeji
Dobrá správa!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie