Dobry den,poprosim o radu.vcera som fotil a pri naslednom pozerani obrazkov som zistil ze na kazdom obrazku mam necistotu.myslel som ze je to zrejme neaka necistota na objektive,tak som skusil fotit s inym,ale necistota bola aj pri pouziti druheho objektivu.skusal som ocistit zrkadlo ofukovacim balonikom,ale nepomohlo.mozte mi neako pomoct?popripade by som pripojil aj fotografiu,len momentalne nemam fotoaparat pri sebe..vopred dakujem
Precitaj si toto:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/starostlivost-o-fotovybavu/prach-nepriatel-fotoaparatov/
Zrkadlo ofuknut nepomoze, musis dat fotak do rezimu cistenia senzoru, ked sa sklopi zrkadlo a otvori uzavierka, potom mozes skusit ofuknut senzor (najlepsie s bajonetom dole aby ten prach vypadol, ked sa posununie)
tak to mozes skusit sam mechanicky (predavaju sa na to nejake jednorazove metlicky) nasadky na vysavac, sensor loupe ..., alebo ak sa bojis, ze senzor poskriabes, fot pri mensej clone, alebo si to nechaj vycistit v servise.
tak to mozes skusit sam mechanicky (predavaju sa na to nejake jednorazove metlicky) nasadky na vysavac, sensor loupe ..., alebo ak sa bojis, ze senzor poskriabes, fot pri mensej clone, alebo si to nechaj vycistit v servise.
skusim pozriet neake tie metlicky na vysavac..do clony F2.5 nie je nic vidiet ;)
ked nepomozu tie metlicky skusim ten servis.dakujem pekne za pomoc bear !!
Otvor závieku, posviet diodovým bielym svetlom, a pravdepodobne to zbadáš volným okom....odstráń jemným priložením detského čističa nosa a uší,(to je tá farebná tyčinka s vatou).Prachový vlasok sa na nu prilne.
Ja to tak robím bez problémov----
No a k veci. Uz som zacal cistit aj ja. Mam lenspen 3in1 stetec, stierka na objektiv a balonik. S tym balonikom to paradne ofuknem a co je prilepene ta s tou tycinkou ako javelin.
kúp si klistýr, daj dole objektív a pri sklopenom zrkadle to dole dierou poriadne a popctivo vyfúkaj .. chip nečisti žiadnou metličkou, ani žiadnou chémiou pokiaľ naozaj nevieš čo robíš .-)
Pri priclonení sa mi na fotkách objaví táto, síce nevýrazná ale aj tak dosť strašidelná vec. Neviem, či je to nejaký kus prachu alebo iného bordelu, no otrasením snímača to nejde dole, a preto som dospel k najhoršej variante; môže to byť škrabanec? Snímač bol čistený len raz, pred čistením to na ňom nebolo. Dával som to čistiť k človeku, ktorý je na nikonáckej stránke uvedený ako autorizovaný čistič. Ak to je škrabanec musel by som si výmenu čipu cvakať z vlastného vrecka, alebo môžem žiadať o náhradu?
Pri priclonení sa mi na fotkách objaví táto, síce nevýrazná ale aj tak dosť strašidelná vec. Neviem, či je to nejaký kus prachu alebo iného bordelu, no otrasením snímača to nejde dole, a preto som dospel k najhoršej variante; môže to byť škrabanec? Snímač bol čistený len raz, pred čistením to na ňom nebolo. Dával som to čistiť k človeku, ktorý je na nikonáckej stránke uvedený ako autorizovaný čistič. Ak to je škrabanec musel by som si výmenu čipu cvakať z vlastného vrecka, alebo môžem žiadať o náhradu?
daj s to niekam vypucovat....bordelu tam mas pozehnane
Nečistota na senzore
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/starostlivost-o-fotovybavu/prach-nepriatel-fotoaparatov/
Zrkadlo ofuknut nepomoze, musis dat fotak do rezimu cistenia senzoru, ked sa sklopi zrkadlo a otvori uzavierka, potom mozes skusit ofuknut senzor (najlepsie s bajonetom dole aby ten prach vypadol, ked sa posununie)
ked nepomozu tie metlicky skusim ten servis.dakujem pekne za pomoc bear !!
Ja to tak robím bez problémov----
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa