:) No kym si niekto tot ovlakno vsimne a ukamenuju ta, tak ti poradim ja. Precitaj si predosle temy a najdes asi miliontristo diskusii a polarizacnych filtroch... skus sa tu len pohrabat.. a tiez skus google.sk co to spravi:)
HOYA PRO 1 DIGITAL su OK, B+W MRC maju kusok odolnejsi povrch a lahsie sa cistia, co moze byt pri makre vyhoda, kedze s makro objektivom hrozi, ze sa filter zaspini
Ja pri macre nepoužívam NIČ - ani UV, ani polarizér .. Som zásady ( a mám pravdu ) že každé pridané sklo, každá vrstva sa prejavuje na obraze jeho čiastkovou ( aj keď len malý podiel ) degradáciou.. Osobne som zažil keď naozaj dobrý a kvalitný polarizák mi posral záber - mám rád aj experimenty s ´ťažším´ svetlom a protisvetlom...
ja mám hama proclass, ale čo ja viem, mne sa zdá akoby tie fotky boli nafotené v dákej hmle alebo dačo podobné. O Cokin filtroch ani nehovorím sú to plastové sra..y
ja mám hama proclass, ale čo ja viem, mne sa zdá akoby tie fotky boli nafotené v dákej hmle alebo dačo podobné. O Cokin filtroch ani nehovorím sú to plastové sra..y
Ja som si vzdy myslel ze tie Cokin systemy su fajn...
:))))) DIK ZA RADU! :)))) Ja už mam vsetko prejdene.Chcel som vediet aj Vas nazor!Co tak HOYA PRO 1 DIGITAL?
HOYA PRO 1 DIGITAL je fakt dobra volba. Mam tento filter na objektive Canon 100mm f/2.8 MACRO tiez a maximalna spokojnost. Este ti odporucam dokupit slnecnu clonu.
HOYA PRO 1 DIGITAL je fakt dobra volba. Mam tento filter na objektive Canon 100mm f/2.8 MACRO tiez a maximalna spokojnost. Este ti odporucam dokupit slnecnu clonu.
ehm....slnecna clona by sa s polarizacnym nemala pouzivat ;-)
Slnecna clona neuskodi, moze len pomoct, ale obcas je pouzitie s polarizacnym filtrom velmi neprakticke.
to hej...hlavne pri telezoomoch...napr. Canon 70-200 f4 IS nemá clonu v tvare kvetiny, ale plnú a blbo sa potom s ním robí...pri Tamrone 17-50 je to fajn...
videl som uz aj slnecnu clonu pre telezoom, co mala na boku male otvaracie (slide) okienko, pre pristup k polarizacnemu filtru, len si uz nespominam u koho som to videl:-(
kto by vedel nejaký link kde vidno rozdiely z cpl a bez neho a aký cpl by ste odporučili na nikon D2OO z objektívom nikor 18-70
Je úplne jedno, na aký foťák to chceš, podstatná je veľkosť závitu na objektíve. Ten nikkor 18-70 má tuším 67mm, ale každopádne to na ňom budeš mať niekde napísané.
Obrázkov na porovnanie s/bez je nainternete plno. Mne pán google poradil napr. túto stránku.
Polarizačny filter
Obrázkov na porovnanie s/bez je nainternete plno. Mne pán google poradil napr. túto stránku.
http://www.camerafilters.com/pages/cpl.aspx
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa