riesim teraz dilemu, chcem si kupit canon 450d set s 18 - 55 + 55 - 250 obidva IS, ale neviem ci nebude lepsie kupit radsej len telo a k tomu Tamron AF 18-200mm F/3.5-6.3 Di II XR LD Asp. (IF) Macro Pre Canon alebo http://www.megafoto.sk/Sigma/18-200mm-f3,5-6,3-dc-canon, neviem si teraz predstavit ako by mi vadilo menit objektivy keby som nahodou potreboval dlhsie ohnisko a ako casto by som takto menil ohniska pri kupe setu, + ak su tie setaky kvalitnejsie ako spominana sigma or tamron tak zoberiem radsej tie, neviem ci to IS mi nebude chybat lebo pri kompakte to spravilo celkom dost /canon powershot a710is)
Urcite ber radsej setaky. IS sa zide a objektivy v tak sirokom rozsahu ako tamron alebo sigma, ktore tu uvadzas nie su moc kvalitne, co sa tyka kvality snimkov.
no to som myslel aj ja ze budu menej kvalitne, takze idem do setu nevymyslam a casom kupim drahsie objektivy...
a teda fotit budem vylety do prirody, obcas nejaky ten sport (auto), a jasne ze vylety po mestach :)
makro ma sice zaujalo ale kym sa clovek nauci fotit kvalitne tak to trva, a portrety tak iba ak tak rodinne oslavy cize setak staci myslim a dokupovat sa bude urco pevne ohndisko 50/1.8
hore som sa pytal preto, ci nahodou nechces miesto tych setovych ISiek kupit len napr. (hypoteticky) Tamron SP AF 17-50/2,8 XR LD Asp. Di II
a potom uvidis, ci potrebujes aj dlhsie sklo a ake
pisal som co budem fotit v prispevku pred tymto, a dlhsie ohnisko chcem mat hned, takze tie setaky budu teraz vyhodna kupa mna ako tak fakt uvazujem, mna skor stvalo to menenie skiel pri zmene ohniska pod a nad 55
no tak na mna uz aj teraz nadvaju ze ako dlho sa zdrzujem pri danej veci ked fotim a vsimam co kde je zaujimave, takze sa mam pripravit na to ze budem zabity super :-D ale tesim sa uz :)
no tak na mna uz aj teraz nadvaju ze ako dlho sa zdrzujem pri danej veci ked fotim a vsimam co kde je zaujimave, takze sa mam pripravit na to ze budem zabity super :-D ale tesim sa uz :)
nebudes zabity, len zacnes chodit sam :) alebo vo dvojici s niekym, kto Ti to bude tolerovat
no ja dam tak.. mam 450 a setak 18-55 je parada za ten peniaz..s tym druhym skusenost nemam. setak sa ti este moze zist ci uz len ako nahrada ,ked sa ti pokazi iny objektyv ktory kupis v buducnosti..atd..jednoznacne ber setak....!!!
Ohniska, rada pred kupou
a teda fotit budem vylety do prirody, obcas nejaky ten sport (auto), a jasne ze vylety po mestach :)
makro ma sice zaujalo ale kym sa clovek nauci fotit kvalitne tak to trva, a portrety tak iba ak tak rodinne oslavy cize setak staci myslim a dokupovat sa bude urco pevne ohndisko 50/1.8
a potom uvidis, ci potrebujes aj dlhsie sklo a ake
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa