poradte prosím, chcem manželke kúpiť na vianoce foťák, o zrkadlovke nechce ani počuť, kto by to vláčil. Neviete o nejakom malom kompakte, nemusí byť ani prešpikovaný modernou technikou, ani s velkým priblížením, len keby ukladal do RAW formátu, mal pamäťovú kartu a ked tak ešťe nabíjateľný akumulátor. Dakujem
ked manzelka nafoti do rawu fotky, je predpoklad, ze ich bude mat kto ´vyvolavat´? alebo inak, co ocakavas od toho fotoaparatu, ked nemusi byt ako hovoris ´prespikovany modernou technikou, ani s velkym priblizenim´?
rada chodí na poznávacie výlety a môj CANON 40D sa jej nechce vláčiť, minule chodila 3 dni po Paríži, dosť toho nafotila a nedá s toho moc vytiahnúť, chápeš, pohrať sa..
Tak ako Ti poradil Karol, myslím si, že u Panasonica je výhodou vyššia svetelnosť objektívu, trochu nižšia cena, je ľahší, taký ženskejší. Canon zasa naopak, taký komplexnejší, taký dospelejší.
Tak ako Ti poradil Karol, myslím si, že u Panasonica je výhodou vyššia svetelnosť objektívu, trochu nižšia cena, je ľahší, taký ženskejší. Canon zasa naopak, taký komplexnejší, taký dospelejší.
Neviem ako je na tom Canon G10, ale ja mam predchodcu LX3 (LX1) a je to velmi schopny kompakt, je postaveny dost odolne (uz prezil 2 velmi tvrde pady). Ovladanie a kvalita snimkov su velmi dobre (pri dobrom svetle). Zrkadlovka to nie je, ale kompakt je to skvely.
tak som ho teda kúpil,(Canon G10) myslím si že je celkom dobrý, čoho som sa bál najviac je velkosť a váha a to prešlo. Manželka si chváli jednoduchosť ovládania,to som naozaj rád. Len niečomu nerozumiem, či nastavím ukladanie do RAW a JPG, alebo len do JPG, stále mi ponúka rovnaké miesto na karte a v jednom programe čo používam na RAW to ani neotvorím. je to Able RAWer. Kedže k nemu nebol návod a v recenziách, čo som našiel o tom nepíšu, skúšam sa spýtať. Ď.
tak som ho teda kúpil,(Canon G10) myslím si že je celkom dobrý, čoho som sa bál najviac je velkosť a váha a to prešlo. Manželka si chváli jednoduchosť ovládania,to som naozaj rád. Len niečomu nerozumiem, či nastavím ukladanie do RAW a JPG, alebo len do JPG, stále mi ponúka rovnaké miesto na karte a v jednom programe čo používam na RAW to ani neotvorím. je to Able RAWer. Kedže k nemu nebol návod a v recenziách, čo som našiel o tom nepíšu, skúšam sa spýtať. Ď.
To bude asi tým, že G10 je relatívne nový foťák a ten soft ho ešte nepodporuje.
Asi ťa prekvapím jednou informáciou, že na web stránke toho softu je zoznam podporovaných foťákov. Ale koho by to tak napadlo, že by to tam mohlo byť, však áno.
Skompaktom do RAW
http://www.adobe.com/products/photoshop/cameraraw.html
Asi ťa prekvapím jednou informáciou, že na web stránke toho softu je zoznam podporovaných foťákov. Ale koho by to tak napadlo, že by to tam mohlo byť, však áno.
http://www.graphicregion.com/ablerawer.htm G10 tam naozaj nie je...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa