Fórum » O TECHNIKE

fotak v mobile - zaujima ma Vas nazor

rozum
2008-11-27 22:48:52+01
Dobry den/ahoj v ramci svojej diplomovej prace robim prieskum medzi pokrocilimi fotografmi ake funkie/ vlastnosti by pozadovali od fotoaparatu v mobile, tak aby ho pouzivali ako doplnkovy fotoaparat. Ak by ste sa chceli podelit o svoj nazor, tak prosim vyplnte dotaznik na adrese http://spreadsheets.google.com/viewform?key=pHa6XZQxHMF0GubcS9yWgFw vyplnenie dotaznika zaberie max. 10 minut a po jeho vyplneni mozete mat hrejivy pocit na dusi, ze ste podporili slovensku vedu:-) Svoje odpovede prosim piste do dotaznika a nie do fora, je to z toho dovodu, aby vase odpovede neovplivnovali dalsich respondentov. Vdaka.

javelin
2008-11-28 09:27:20+01
Prepáč ale pokročilý fotograf a vlastnosti fotoaparatu s rybou šupinou namiesto objektívu , to nezlúčiš ...........................................

javelin
2008-11-28 09:36:35+01
Prepáč až teraz som sa pozrel na dotazník....je bohužial pre mna nevyplnitelný....mobil s fotoaparátom ktorý by som chcel vážnejšie použit je pri cene napr. 5 Mpx compaktu za cca 3000 sk , vyhodená investícia.......
Je to len šikovný tah výrobcu, ktorý namotava odrastených adolescentov pred vianocami...:))))....

2008-11-28 09:39:01+01
tiež som sa kukal na ten dotazník, vyplnil som rozlíšenie a ďalej som sa nedostal, lebo tie ďalšie otázky sa nedajú normálne vyplniť...

ivalko
2008-11-28 09:43:32+01
prepac, rozum, ale do mobilu nic kvalitne nedostanes, a este dlho tomu tak bude. vyssie rozlisenie nema zmysel, akurat vacsie grcky z toho lezu. pouzivam zasadne akciovy telefon, ktory nevymenim kym ho nezoderiem a fotim nim maximalne cestovne poriadky alebo otvaracie hodiny. ostatne pokusy na zaciatku boli prilis velkym sklamanim

rozum
2008-11-28 10:29:17+01
Asi som sa nevyjadril v prvom prispevku uplne presne, jasne ze dnes su tie fotomobily take ake su, pre velku cast skusenych fotografov prilis nepouzitelne. Ten prieskum je o tom, ako by to malo byt v idealnom pripade z pohladu zakaznika, teda mozu tam byt napisane aj veci, ktore sa nam vzhladok k dnesnej ponuke na trhu, mozu zdat ako hudba dalekej buducnosti. A cena je tiez myslena z pohladu zakaznika, teda nie ze kolko by to asi tak stalo na trhu, ale kolko som ochotny za to dat.

javelin
2008-11-28 10:29:29+01
Písat na tému ,pokročilý fotograf a mobil foto je scestné, kontraproduktívne a utopistické......uplatnenie takéhoto zariadenia je hlavne na základných a stredných školách , kde si deti fotia a filmujú čokolvek , potom to zavesia na siet a nakoniec majú ešte problém so zákonom pre nedovolený sex a týranie zvierat....

javelin
2008-11-28 10:32:19+01
príspevok od: rozum
Asi som sa nevyjadril v prvom prispevku uplne presne, jasne ze dnes su tie fotomobily take ake su, pre velku cast skusenych fotografov prilis nepouzitelne. Ten prieskum je o tom, ako by to malo byt v idealnom pripade z pohladu zakaznika, teda mozu tam byt napisane aj veci, ktore sa nam vzhladok k dnesnej ponuke na trhu, mozu zdat ako hudba dalekej buducnosti. A cena je tiez myslena z pohladu zakaznika, teda nie ze kolko by to asi tak stalo na trhu, ale kolko som ochotny za to dat.
Potom je to pre nás použitelné v takomto poradí....ZRKADLOVKA A MOBIL V NEJ a kolko som ochotný za takýto mobil dať

bear
- moderator
2008-11-28 10:46:33+01
príspevok od: rozum
na fotografiu potrebujes zachytit pre jednotlive body dostatok svetla. Ak by bol napriklad na mobile dole magnet na klbe (ako mini stativ), krajinka, kde je potrebna velka hlbka ostrosti by sa dala odfotit aj mobilom (zlozenim viacerych expozicii koli redukcii sumu a zvyseniu dynamickeho rozsahu). Ale vo vseobecnosti plati, ze pouzitelny fotak by spravil nepouzitelny (velky, tazky, alebo krehky) mobil.

ivalko
2008-11-28 10:48:51+01
Ja sa obavam, ze tu nenajdes dobru vzorku respondentov. Skus AZET :)

2008-11-28 10:52:38+01
príspevok od: javelin
Potom je to pre nás použitelné v takomto poradí....ZRKADLOVKA A MOBIL V NEJ a kolko som ochotný za takýto mobil dať
toto ma napadlo pri to dotazníku...ale neviem si predstaviť, aké by to bolo veľké a ťažké...muselo by to mať asi handsfree, lebo držať to v ruke 1-2 hodiny pri uchu by sa nedalo...

maciakba
2008-11-28 10:55:01+01
rozum, robis diplomovku a taketo blbe otazky tam mas umh trosku na tom popracuj...

ivalko
2008-11-28 10:57:00+01
Vyrobit mobil s pouzitelnym fotakom je asi tak tazke ako vyrobit zoom objektiv 18-200 so svetelnostou f2, kresbou pevneho skla v celom rozsahu a vahou do 500g.
NEDA SA TO A NIKDY SA TO DAT NEBUDE.

rozum
2008-11-28 10:59:14+01
príspevok od: javelin
Písat na tému ,pokročilý fotograf a mobil foto je scestné, kontraproduktívne a utopistické......uplatnenie takéhoto zariadenia je hlavne na základných a stredných školách , kde si deti fotia a filmujú čokolvek , potom to zavesia na siet a nakoniec majú ešte problém so zákonom pre nedovolený sex a týranie zvierat....
ked zacinali digitalne fotoaparaty, tak im vela ludi sancu nedavalo, boli pomale, drahe, mali male rozlisenie a dnes klasicke fotoaparaty uplne prevalcovali
Je jasne, ze mobil nedosiahne kvality zrkadlovky, ale imho klasicky kompakt vykonom aj cenou dobehne za relativne kratku dobu

javelin
2008-11-28 11:22:48+01
Nemaš pavdu....potvrdí ti to hystoria a niečo čomu sa vraví optika....elektronika problém nie je , no dostat do mobilu svetelnost napr.2,8 a 16X zoom (kompakty ho bežne majú aj ked su to sračky) je posledných sto rokov nemožné. Pokial sa budú objektívy vyrabať zo skla , tak s rozmerom a hmotnostou sa pohnut nebude dať...:))))

marianz
2008-11-28 12:30:39+01
tak toto ma uz polozilo. Kto takuto kravinu vymysli a este dokaze o tom pisat diplomovku ... ani pravopis poriadne neovlada. To pekne nase skolstvo dopadlo, uz sa desim toho co dnesni studenti budu uplatnovat v praxi.

2008-11-28 14:10:02+01
pozeram na ten nick a nedava mi rozum :-D :-D :-D
pokial bude optika riesena sklom a idiotizmus bude tlacit 12mpix do mobilov, kompakty preziju. zmena moze prist len pri pouziti gelovej optiky a bud znizenia mpix, alebo novej technologie namiesto standardneho bayera.
pokrocily fotograf nikdy nebude akceptovat mobil ako nahradu za svoj nastroj.

ps: ak toto je slovenska veda, tak ide zlym smerom ;) :-D :-D :-D

Albedo
2008-11-28 16:13:32+01
Citaj ´študent Fakulty elektrotechnickej ČVUT´ , takze nie slovenska veda.

2008-11-28 16:23:24+01
no jo :-D :-D :-D

quintes
2008-11-29 07:57:57+01
nedá mi nezareagovať. Tak radšej nedám, a nezareagujem..

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()