Mam v plane zaobstarat si zrkadlovku na fotenie doma von a oslavy domace , kto mi poradi aku by som si mal zaobstarat a ktora je aj fakt dobra aj pre zaciatocnika som ochotni investovat okolo 15000,-sk
ZA RADY DOPREDU DAKUJEM
moja D50 (velmi malo nabehane, stav ako novy) + 2GB sd + nahradna bateria + 18-55 af-s g2 + nejake low-end filtre ako bonus za 9500Sk.
k tomu dokup sb-600 blesk, neskor 50/1.8 do 4000Sk a 70-300g (nie ED, nie AF-S) do 3000Sk a mas na zaciatok dokonalo pokryty siroky rozsah na hranie sa a zistovanie, co chces fotit ;)
moja D50 (velmi malo nabehane, stav ako novy) + 2GB sd + nahradna bateria + 18-55 af-s g2 + nejake low-end filtre ako bonus za 9500Sk.
k tomu dokup sb-600 blesk, neskor 50/1.8 do 4000Sk a 70-300g (nie ED, nie AF-S) do 3000Sk a mas na zaciatok dokonalo pokryty siroky rozsah na hranie sa a zistovanie, co chces fotit ;)
riesim podobnu ´dilemu´ zatial som si vyhliadol sony a200 so s DZ kitom za okolo 15k co sa da celkom... velmi sa mi paci obrazovy vystup zrkadlovky, len ma kus serie ze k nej treba vela objektivov, prislusenstva a penazi... canon 1000D je zaujimavy, ale nema v tele stabilizaciu a podla recenzii vie zaostrovat len na stred tusim, je to odlahcena 450D co som cital... to potom riesit ci je lepsi o necelych 2000 korun 450D miesto 1000D a k 450D nejaky lepsi tamron atd a zrazu mam 25k v cudu :)
a taky offtopic, nemate po ruke nejaku galeriu co vsetko sa da fotit so setakmi ?
1000D vie zaostrovať na všetkých sedem zaostrovacích bodov, ktoré má, ale len stredový je krížový.
Ak Ťa trápi veľa príslušenstva kúp si ultrazoom. :-)
Panasonic G1 je pre zaciatocnika super. Nie je to sice zrkadlovka, ale kvalitou vystupu sa zrkadlovkam vyrovna a automatikou je este lepsi ako najlepsie kompakty.
Ano, mam vyhliadnuty aj FZ28 od Panasonicu... ako amater by som si vystacil s DZ kitom nejaky ten polrok - rok urcite, ved kym sa s tym naucim fotit... Mozno som uz zblbnuty z tych parametrov, ale ten sum kompaktov pri 400 ISO, je fakt trochu strasiak, vidim to tak zeby to chcelo vytlacit niekolko 10x15 fotiek... Uz som si daval tlacit 10x15 fotky x 3.2 MPx mobilu k810i a bola to pohoda (priatelkina neter a synovec do kvazi-rodinneho albumu :) )
A co sa tyka G1, vyzera to slubne, akurat uvadzacia cena je pomerne vysoka vzhladom na moznosti...
Riesim podobnu dilemu, chcem si kupit nejaky kvalitny fotak ( zrkadlovku / ultrazoom ). Vie tu niekto dat jednoznacnejsie stanovisko co teda odporucate na zaciatok ? Mam vybraty Nikon D60, co na to hovorite ?
Dakujem za odpovede a aj na vase nazory co by som si mal kupit, cena do 15 000 !
DAKUJEM
Akou zrkadlovkou mam zacat .......??
za 15litrov sa musi rozhodnut:
pre kvalitu, no vahu
pre lahky stroj, no nekvalitnu fotku pri zhorsenych podmienkach
a taky offtopic, nemate po ruke nejaku galeriu co vsetko sa da fotit so setakmi ?
Ak Ťa trápi veľa príslušenstva kúp si ultrazoom. :-)
A co sa tyka G1, vyzera to slubne, akurat uvadzacia cena je pomerne vysoka vzhladom na moznosti...
Dakujem za odpovede a aj na vase nazory co by som si mal kupit, cena do 15 000 !
DAKUJEM
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa