Ano, urcite sa to oplati. Cez tu matnicu vidis dva obrazy. Jeden ostry a druhy rozostreny a ten rozstreny sa ti pohybom ostriaceho prstenca zaostruje a ak sa Ti bude zdat rovnako ostry s druhy obrazom, vtedy exponujes. Velmi zjednodusene napisane. Taktiez sa lepsie ostri aj s viacej priclonenymi objektivmi.
Dik.este otazka.Pri man.ostreni je mozne nastavit funkciu kedy automatika exponuje pri dosiahnuti focusu na stredovy bod.zostane tato funkcia zachovana?nerad by som prisiel o zabavu panningu s man.sklami
Vsetky funkcie fotaku ostanu nezmenene. Akurat tebe sa bude lahsie ostrit s MF sklami. Este by som k tomu odporucil kupit aj zvacsovaciu ocnicu OME53, hlavne ak mas K200D a nenosis okuliare. Potom to uz bude pohoda-lahoda ostrit s akymkolvek sklom.
Nie je zac.. s tou matnicou od Katz Eye aj presnejsie meria expoziciu pri pouziti MF objektivu. Proste je cela matnica navrhnuta na MF. A aku si chces kupit? Aj s OptiBrite upravou povrchu alebo bez?
Este ma napadlo, ze pri pouziti tejto matnice a bodovom merani expozicie budes musiet kompenzovat EV cca o 1/3 stopy. Jedina funkcia fotaku, ktora je ovplyvnena.
Este ma napadlo, ze pri pouziti tejto matnice a bodovom merani expozicie budes musiet kompenzovat EV cca o 1/3 stopy. Jedina funkcia fotaku, ktora je ovplyvnena.
Nechcem otravovať a ani zakladať nové vlákno a keď sa tu už o tom hovorí tak sa spýtam či keby som používal katz eye tak by mi fungovalo AF na setových objektívoch a aj teleobjektívoch ?
Nechcem otravovať a ani zakladať nové vlákno a keď sa tu už o tom hovorí tak sa spýtam či keby som používal katz eye tak by mi fungovalo AF na setových objektívoch a aj teleobjektívoch ?
Čo myslíš, aký vplyv má použitá matnica na fungovanie AF ?
ziaden :) ostriace body su dole v sachte akoby na dne fotaka..svetlo prejde cast polopriepuste zrkadlo...za nim je dalsie male a to to svetlo nasmeruje dole na AF senzor...to co vidis v matnici je hore...o AF sa neboj...jediny problem by mohol nastat v tom ze ak matnica bude tmavsia ako doterajsia a nejako otm fotak nebude vediet...tak ti bude asi preexponovavat foto...bude mozno nutna trvala korekcia expozicie..ale nic strasne to nie je :)
matnica ma vplyv len na meranie expozicie, kedze 99% SLR ma meracie cidla v hranole. AF je v sachte pod zrkadlom, na to matnica vplyv nema.
ziaden :) ostriace body su dole v sachte akoby na dne fotaka..svetlo prejde cast polopriepuste zrkadlo...za nim je dalsie male a to to svetlo nasmeruje dole na AF senzor...to co vidis v matnici je hore...o AF sa neboj...jediny problem by mohol nastat v tom ze ak matnica bude tmavsia ako doterajsia a nejako otm fotak nebude vediet...tak ti bude asi preexponovavat foto...bude mozno nutna trvala korekcia expozicie..ale nic strasne to nie je :)
Katz eye optics
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa