Fórum » O TECHNIKE

Štúdiové blesky Fomei alebo DM?

2008-12-06 19:21:52+01
Ježiško mi pravdepodobne prinesie nejakú minisadu štúdiových bleskov, len mu musím ešte poradiť, ktorú vybrať. Dáva mi na výber medzi Fomei Basic 200 KIT http://eshop.fomei.com/Files/SLS/LetakSLS_Basic200kit_A4_screen.pdf a medzi setom DM 250 soft http://www.blacklight.sk/_04-150002s2.htm Skúste mi prosím niekto poradiť, čo je lepšie. Mám olympus E-510 + blesk 36, nemám žiadne odpalovacie zariadenie. To svetelné čídlo na blesku urobí to, že keď odpálim svoj blesk (napr. o strop) tak odpáli tie veľké? Nie je pri tých fomei ten čas nabitia dosť slabý (keď to porvnám s DM)? Hodlám fotiť portréty aj celé postavy, klasické "domáce" "štúdio" (veľké úvodzovky všade :-)) Nerád by som vyhodil peniaze zbytočne, je to len hobby (už mám doma 3 zbytočne kúpené halogény a nechcem kupovať nejaké bouncery na ten malý blesk). ďakujem za fundované rady. Posledná poznámka - viac peňazí ako stojí ten fomei basic neminiem určite, takže nič drahšie neraďte, ani nejaké nákupy cez e-bay, bazáre pod. Proste si vyberiem jedno z tých dvoch. Ďakujem.

Cohen
2008-12-06 20:04:48+01
No ja to vidim jednoznačne na tie Fomei. Ale najprv k tej otázke toho čidla ... hej presne si to pochopil, ale musíš dávať pozor aby ti ´odpalovací´ blesk na fotáku nezasahoval do svetelných pomerov na scéne ...
Takže konkretne tie DM nepoznám ale Fomei má digitálne nastavenie výkonu po 1/10 kroku čo ti pomôže pri presnom nastavovaní (ked je nastavenie pomocou potenciomera, tak nedosiahneš poakovane vzdy rovnaké nastavenie výkonu) ... Fomei má chladenie čo je tiež dobrá vec .... Fomei máš zastúpenuie na slovensku a v prípade potreby nebudeš mať problemy zo servisom ... to iste platí aj pre príslušenstvo ak budeš chcieť dokupovať ... čo sa týka času nabitia tak aj profesionalne Fomei DIGITAL PLUS majú čas nabitia 0,3 - 2s, takže to nieje až také hrozné ... máj k nim aj tašku ...

2008-12-06 20:45:59+01
http://www.blacklight.sk/index.html?pod=/_04-150002s2.htm - ak ti jezisko trosku priplati ;) Jednoznacne tu nie je nic :-D Aj Fomei, aj tie druhe su rovnake cinske vyrobky len inak zabalene a olepene. to, ze jedno ma digitalny potenciometer a druhe analogovy je bezpredmetne. hocjaky fotograf si dokaze nastavit svetla. vcera som fotil asi 5. krat v atelieri a vobec som nemal problem s nastavenim. staci trosku precitat literatury, pozriet nejake videa na youtube a trenovat. Prislusenstvo je standardne, tusim Bowens zavit (12cm).

cohen, asi vela v atelieri nefotis, ked ´musíš dávať pozor aby ti ´odpalovací´ blesk na fotáku nezasahoval do svetelných pomerov na scéne´ :-D :-D :-D
mam 300ky z blacklight.sk, blesk na 1/128 vykonu hlavu nastavenu dozadu a vzdy mi to odpalilo a nikdy mi to nezasiahlo do ´svetelnych pomerov na scene´, ani ked boli zablesky na najnizsom vykone :-D :-D :-D
blacklight.sk zjavne zastupenie na slovensku nema :-D :-D :-D aha, oni nepotrebuju, je to slovenska firma :-D

Inak je tvoja rada cisto amaterska a zaujata tym, ze si asi nikdy nefotil nicim inym, nez Fomei, alebo ze si ich zamestnanec. Ak by som bol profik, do Fomei by som NIKDY nesiel! Kvalita je niekde inde (Bowens, Elinchrom, ...).

Jozef, ci Photony, alebo Fomei, je to jedno, ak sedi cena setu ;)

Cohen
2008-12-06 21:58:10+01
ja blesk na odpalovanie nepoužívam mam radiový odpalovač ... a nepreferujem Fomei ale jozef.m sa pýtal na porovnanie týchto dvoch a ja som dal svoj názor ... ak sa ti nepáči daj svoj a neutoč

2008-12-06 22:06:24+01
príspevok od: Cohen
ja blesk na odpalovanie nepoužívam mam radiový odpalovač ... a nepreferujem Fomei ale jozef.m sa pýtal na porovnanie týchto dvoch a ja som dal svoj názor ... ak sa ti nepáči daj svoj a neutoč
sa bojis konfrontacie?
reagoval som na tvoje vyroky, ktore si strelil od brucha, ako si pred chvilou dopisal, bez realnych skusenosti. a o strielanie tu nikomu nejde, skor o fotenie a skusenosti, alebo? ;)

ps: na webstranke v sekcii ´o mne´ si oprav chybu (fotogrfického) a bud tam nieco dopis, alebo ´ocenenia´ a ´vystavy´ zmaz. posobi to ako keby si nemal co povedat a predsa otvaral usta...

2008-12-06 22:16:01+01
ps: mam pocit, ze sa ludia odnaucili hovorit si do oci pravdu a vsetci si lezu do zadku. ja s tym lezenim mam problem a preto ked si myslim, ze je niekto amater, aj mu to poviem. nebudem mu vychvalovat par fotiek z 2-3 workshopov a 1 akcie, ktorymi sa snazi zaposobit ako profik...

Cohen
2008-12-06 22:57:34+01
príspevok od:
ps: mam pocit, ze sa ludia odnaucili hovorit si do oci pravdu a vsetci si lezu do zadku. ja s tym lezenim mam problem a preto ked si myslim, ze je niekto amater, aj mu to poviem. nebudem mu vychvalovat par fotiek z 2-3 workshopov a 1 akcie, ktorymi sa snazi zaposobit ako profik...
Nikdy som nehovoril na tomto portale, že som profik tak neviem odkial to berieš, proste som vyjadril svoj názor na otázku a moje porovnanie
Ja teba tiež nehodnotim aky si fotograf...

2008-12-06 23:08:27+01
svoj nazor si vsak nicim nepodlozil, ziadne osobne skusenosti (co sa tyka toho interferovania) a preto sa nemozes cudovat.
na webstranke mas fotky aj z atelieru, jej nazov je: www.peterchanasphotography.com. automaticky evokuje pocit, ze by si mal tomu rozumiet, lebo sa profesionalne prezentujes, ale realita je ina. cize som ta automaticky zaradil medzi ludi, ktori sa hraju na nieco, co nie su a tak ta budem aj dalej brat. je vas tu uz celkom slusna zbierka, som zvedavy, co pride skor: moj odchod, alebo uvedomenie sa, ze webstranka a par fotiek este profika nerobi.

kazdy hodnoti. preto tu sme, nie? aby sme hodnotili a boli hodnoteni. alebo mas pocit, ze nikto nechce pocut nazor toho druheho? aha, vy chcete pocut len chvalu. hmmm... divny to dnesny svet...

Ultra TXF
2008-12-06 23:14:27+01
..tiež by si nemusel každému povedať natvrdo,čo si myslíš...jednak je to netaktné,jednak aj neúčelné na takomto fóre....tu by sme mali byť na seba dobrí,o nič nejde,pokiaľ sa ti niečo nazdá,treba poopraviť,alebo povedať svoj názor primerane ....aj keby si mal prehltnúť horkú slinu ....
...frštést dú ?...... :)

Cohen
2008-12-06 23:14:27+01
Prečo by som nemohol poradiť, nejaké skúseností mám, niečo som preštudoval, tak poradím čo viem na nič sa tu nehrám
Neviem či jozef používal odpalovanie pomocou fotoclena, tak preto som to poznamenal ... nikto sa múdri nenarodil tak prečo nepovedať základnú vec, nemusí každý vedieť ako odpáliť záblesky dalsim bleskom bez toho aby si nezasiahol do scény

2008-12-06 23:16:01+01
ps: domena .com = commercial (komercny) = reprezentuje profesionalov a firmy ;)

Ultra TXF
2008-12-06 23:21:15+01
príspevok od:
...hej ...du jú andrsténd ?...nerýp už ...

2008-12-06 23:21:27+01
co ta viac preberie z iluzie, ze si najlepsi? ked ti niekto povie do oci, ze si nula a zistis, ze ma nanestastie pravdu. ale mas stastie, ak sa dostanes k tomu bodu zistenia, lebo len potom mas moznost sa dat na cestu, ktora ta privedie k tomu byt aspon dobry.

ak ti budu liezt vsetci do zadku, tak sa nicomu nenaucis, nikam sa neposunies a neskor ta vsetci vysmeju, lebo im zacnes hovorit, ze fotis uz dlho a vysledky tomu neodpovedaju...

moj manager mi dakoval, ked som odchadzal :-D :-D :-D cesta je to drsna, ale posunie to kazdeho. pamatam si, ked som bol u Lendela na workshope. nic som sa nenaucil, lebo vsetky fotky boli podla neho umenie. potom som dosiel ako vitaz toho workshopu k Banovi a ten mi z 500 nafotenych fotiek vybral asi 10, ktore boli ok a asi 4, ktore sa mu pacili...

2008-12-06 23:23:47+01
príspevok od: Ultra TXF
...hej ...du jú andrsténd ?...nerýp už ...
nebud nedockavy a nechaj ma chlapcovi vysvetlit, ze to s nim myslim dobre.
keby som to s nim dobre nemyslel, tak nereagujem a necham ho neskor padnut na nos.
hlboke myslienky potrebuju dlhsi cas, aby boli absorbovane ;)

Ultra TXF
2008-12-06 23:28:07+01
Máš úplnú pravdu...ale aj tá sa dá povedať taktne a s citom a nemusí sa to naniesť konfrontačne... o tom som hovoril......o forme...
Ja sa priznám,že aj ja mám občas chuť byť ´stručný a jasný´ ,ale v podstate je to zbytočné .....
Je predsa len lepšie adeptovi na fotografovanie hodnotiť fotku s tým,že je treba ešte to a to,tamto trochu inak.....,ako mu povedať rovno,že tá fotka je nahovno.....
Sú ale ľudia s ktorými sa inak nedá ...:)Len to treba odfiltrovať :)

duroslav
2008-12-06 23:32:55+01
príspevok od:
Doména .com je v prvom rade cool :-)

Cohen
2008-12-06 23:36:40+01
Ak my chceš teda ´pomôcť´ tak sa nebavme o takýchto blbostiach a bavme sa o fotení ... napiš na rovinu ktorý set by si si vybral keď si taký profík (nech ostaneme u témy)

2008-12-06 23:37:13+01
ale to robim aj ja ;) mam len par prispevkov k fotkam tu v galerii, no vzdy som sa snazil pomahat.

ako som uz pisal, vadi mi, ked niekto radi bez realnych skusenosti a tvari sa ako profik. toto totiz nie je adept, ale ´externy redaktor´ a zaroven clovek, ktory sa prezentuje ako profik. nieco ako hasti1, amater, ktory ma reklamu na webe, ze foti svadby a ked mu vytknes, ze je to hrozna praca, tak povie, ze to on nevyberal...

spat k teme:
Jozef, pokial nemas zaujem byt profik a v Jeziskovej penazenke aspon 100tis na vybavu, zober co ti najviac vyhovuje. jedno, aj druhe je vyrobene v cine. jedno, aj druhe ti posluzi rovnako. ci photon, alebo fomei je na tebe a na predvianocnej ponuke. ja som dostal poradene photon, tak som vybral a som spokojny a verim, ze este dlho budem. ale to nik nevie :-D

2008-12-06 23:40:14+01
to cohen a afkaa.j: obom ďakujem za názor a zároveň prosím - debatu o tom, kto by si čo vybral keby bol profi, kto je aký, kto aký nie je, o čom je .com doména a pod. presuňte niekam inam, ja čakám, že sa ozvú ešte ostatní s odpoveďou na to čo som sa pýtal a nie že tu budú reagovať na iné veci. ďakujem.

2008-12-06 23:43:54+01
ja by som mu poradil najprv prestudovat co najviac literatury, pozriet rozne videa na youtube (niekde som sem daval aj odkaz na par super) a potom zisti aj sam, co potrebuje ;) ako uz pisal, ma doma 3 zbytocne halogeny, cize chciet chce, len asi malo studoval.

taktiez si musi uvedomit, ze nakupom zableskov to nekonci. pozadie bude potrebovat tiez (ak papierove, ktore sa nici celkom rychlo, tak nech si pripravi tak 200-250sk/meter, resp. 2500+ za rolku), alebo latkove (cca 1500 + za kus), uchytenie pozadia, ND filtre na objektivy, lebo v domacom studiu mu budu vychadzat casy F5.6 a viac vacsinou, ...

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()