Fórum » O TECHNIKE

polarizačný filter

kodak
2008-12-10 19:21:54+01
prosim vas mam canon 450d a kitovy objektiv aky si mam prosim vas kupit polarizačný filter ??? a aky je medzi nimi rozdiel napriklas 55mm a 67mm?

bear
- moderator
2008-12-10 19:26:48+01
rozdiel je vo velkosti, na kitovom objektive mas napisane, ze ma priemer 58mm, takze potrebujes 58mm filter. Na kitovy objektiv je zbytocne kupovat kvalitny filter (HOYA Pro1, alebo B+W MRC), bude stacit aj HAMA (lepsie je kupit HTMC verziu s antireflexnymi upravami).

javelin
2008-12-10 19:29:51+01
No kym si niekto tot ovlakno vsimne a ukamenuju ta, tak ti poradim ja. Precitaj si predosle temy a najdes asi miliontristo diskusii a polarizacnych filtroch... skus sa tu len pohrabat.. a tiez skus google.sk co to spravi:)

reagovať vilo1105 - 05.11.2008 - 09:46

:))))) DIK ZA RADU! :)))) Ja už mam vsetko prejdene.Chcel som vediet aj Vas nazor!Co tak HOYA PRO 1 DIGITAL?

reagovať bear - 05.11.2008 - 09:48

HOYA PRO 1 DIGITAL su OK, B+W MRC maju kusok odolnejsi povrch a lahsie sa cistia, co moze byt pri makre vyhoda, kedze s makro objektivom hrozi, ze sa filter zaspini

reagovať - 05.11.2008 - 09:56

Ja pri macre nepoužívam NIČ - ani UV, ani polarizér .. Som zásady ( a mám pravdu ) že každé pridané sklo, každá vrstva sa prejavuje na obraze jeho čiastkovou ( aj keď len malý podiel ) degradáciou.. Osobne som zažil keď naozaj dobrý a kvalitný polarizák mi posral záber - mám rád aj experimenty s ´ťažším´ svetlom a protisvetlom...

reagovať viking81 - 05.11.2008 - 16:40

to hoyu som si kupil nedavno aj ja....zatial spokojnost i ked nemam moc s nu este nafotene...

reagovať stevonoz - 05.11.2008 - 19:39

ja mám hama proclass, ale čo ja viem, mne sa zdá akoby tie fotky boli nafotené v dákej hmle alebo dačo podobné. O Cokin filtroch ani nehovorím sú to plastové sra..y

reagovať redhawk5 - 05.11.2008 - 19:58

Ja mam Hoyu tiez ale vzhladom na to, ze ju mam asi 4 hodiny tak som nestihol otestovat skusal som ju len trochu ale zatial som spokojny

reagovať Sachtikus - 05.11.2008 - 20:50

príspevok od: stevonoz
ja mám hama proclass, ale čo ja viem, mne sa zdá akoby tie fotky boli nafotené v dákej hmle alebo dačo podobné. O Cokin filtroch ani nehovorím sú to plastové sra..y
Ja som si vzdy myslel ze tie Cokin systemy su fajn...

reagovať stevonoz - 05.11.2008 - 21:03

príspevok od: Sachtikus
Ja som si vzdy myslel ze tie Cokin systemy su fajn...
mne osobne sa nepáčia, aj ja som si myslel že je to fajn kým som to nevyskúšal. Ale možno druhý majú nato iný názor.

reagovať SHoDaN - 07.11.2008 - 10:24

príspevok od: vilo1105
:))))) DIK ZA RADU! :)))) Ja už mam vsetko prejdene.Chcel som vediet aj Vas nazor!Co tak HOYA PRO 1 DIGITAL?
HOYA PRO 1 DIGITAL je fakt dobra volba. Mam tento filter na objektive Canon 100mm f/2.8 MACRO tiez a maximalna spokojnost. Este ti odporucam dokupit slnecnu clonu.

reagovať viking81 - 07.11.2008 - 22:29

príspevok od: SHoDaN
HOYA PRO 1 DIGITAL je fakt dobra volba. Mam tento filter na objektive Canon 100mm f/2.8 MACRO tiez a maximalna spokojnost. Este ti odporucam dokupit slnecnu clonu.
ehm....slnecna clona by sa s polarizacnym nemala pouzivat ;-)

reagovať bear - 07.11.2008 - 22:49

príspevok od: viking81
ehm....slnecna clona by sa s polarizacnym nemala pouzivat ;-)
Slnecna clona neuskodi, moze len pomoct, ale obcas je pouzitie s polarizacnym filtrom velmi neprakticke.

reagovať DjGranko - 08.11.2008 - 05:34

príspevok od: bear
Slnecna clona neuskodi, moze len pomoct, ale obcas je pouzitie s polarizacnym filtrom velmi neprakticke.
to hej...hlavne pri telezoomoch...napr. Canon 70-200 f4 IS nemá clonu v tvare kvetiny, ale plnú a blbo sa potom s ním robí...pri Tamrone 17-50 je to fajn...

reagovať bear - 08.11.2008 - 08:56

videl som uz aj slnecnu clonu pre telezoom, co mala na boku male otvaracie (slide) okienko, pre pristup k polarizacnemu filtru, len si uz nespominam u koho som to videl:-(

reagovať Spiker - 08.11.2008 - 09:55

Pentax mava na slnecnych clonach vybranie pre manipulaciu s dvojobruckovymi filtrami.

reagovať quintes - 08.11.2008 - 11:03

príspevok od: bear
videl som uz aj slnecnu clonu pre telezoom, co mala na boku male otvaracie (slide) okienko, pre pristup k polarizacnemu filtru, len si uz nespominam u koho som to videl:-(
ved to staci na spravnom mieste vyrezat

reagovať xerion - 09.12.2008 - 14:07

kto by vedel nejaký link kde vidno rozdiely z cpl a bez neho a aký cpl by ste odporučili na nikon D2OO z objektívom nikor 18-70

reagovať duroslav - 09.12.2008 - 14:14

príspevok od: xerion
kto by vedel nejaký link kde vidno rozdiely z cpl a bez neho a aký cpl by ste odporučili na nikon D2OO z objektívom nikor 18-70
Je úplne jedno, na aký foťák to chceš, podstatná je veľkosť závitu na objektíve. Ten nikkor 18-70 má tuším 67mm, ale každopádne to na ňom budeš mať niekde napísané.
Obrázkov na porovnanie s/bez je nainternete plno. Mne pán google poradil napr. túto stránku.

www.camerafilters.com/pages/cpl.aspx

reagovať xerion - 09.12.2008 - 14:18

príspevok od: duroslav
Je úplne jedno, na aký foťák to chceš, podstatná je veľkosť závitu na objektíve. Ten nikkor 18-70 má tuším 67mm, ale každopádne to na ňom budeš mať niekde napísané.
Obrázkov na porovnanie s/bez je nainternete plno. Mne pán google poradil napr. túto stránku.

www.camerafilters.com/pages/cpl.aspx
ďakujem za odkaz. ten nikkor má 67 mm a oplatí sa ísť do drahšieho alebo to je jedno?

reagovať SHoDaN - 09.12.2008 - 22:45

cim kvalitnejsi, tym viac vidiet rozdiel nielen v efekte ale aj v mensom skresleni (kvalitnejsie sklo)

reagovať xerion - 09.12.2008 - 22:47

príspevok od: SHoDaN
cim kvalitnejsi, tym viac vidiet rozdiel nielen v efekte ale aj v mensom skresleni (kvalitnejsie sklo)
a čím by sa dale ešte fotka ovplivniť?? keď mám polarizér nejaká skúsenosť z praxe

reagovať dedo Milan - 10.12.2008 - 09:15

Vhodným svetlom a najma výberom a dobrou kompozíciou obrazu.

reagovať dedo Milan - 10.12.2008 - 09:15

Hlava a jej činnosť vo fotografii je nezastupiteľná.

reagovať Ultra TXF - 10.12.2008 - 09:29

príspevok od: dedo Milan
Hlava a jej činnosť vo fotografii je nezastupiteľná.

:)

javelin
2008-12-10 19:32:11+01
Stačilo alebo ti to mam ešte predčítavat.....si uplne vymletý jak mlynek na orechy.....šak tu toho maš mega a ty sa opýtaš ešče raz...............

duroslav
2008-12-10 19:42:38+01
Zakladateľ vlákna nám chcel inými slovami odkázať nasledovné:

Som lenivý nájsť si takúto jednoduchú vec tu, alebo na googli, urobte to niekto za mňa.

Pre autora: Pokiaľ si si kúpil zrkadlovku a nevieš takéto veci, tak budeš z tej zrkadlovky čoskoro smutný. Počúvaj smäd, imidž je na nič.

kodak
2008-12-10 19:45:06+01
príspevok od: javelin
Stačilo alebo ti to mam ešte predčítavat.....si uplne vymletý jak mlynek na orechy.....šak tu toho maš mega a ty sa opýtaš ešče raz...............
pocuj ti dblbecek uz sa schlad furt vsedkym len nadavas teba som sa nic nepisal .
ja som chcel vediet to co my napisal bear tak ty mi tu nenadavaj lebo vyzeras potom ako primitiv

kodak
2008-12-10 19:49:05+01
nemudruj dobre ja som sa pekne opital a som tu novy takze neviem vsetko ako vy.
a este daco ja mam zrkadlovku a nemozem vediet vsetko , lebo ty si urcite vedel vsetko hned. si sa narodil najmudrejsi vsak?
a taky ako vy my neodpisujte dobre ja som sa normalne pital tak taky primitiviv mi nemusia odpisovat co by sa ti stalo keby si mi nenapisal ze som ,,debil,, ale napisal by si mi odpovedat ? ale vas asi bavi urazat ostatnich vsak?

javelin
2008-12-10 19:49:18+01
Primitív ta robil:)))

javelin
2008-12-10 19:52:15+01
Ty spotené hovno adolescentné ,opýtal je s tvrdým ý....

maciakba
2008-12-10 19:55:48+01
džisus krist toto je hrozneee, chce to adminov a blokovat taketo pixloviny, kedze si novy tak by som nevyskakoval zjavne si sa ani len neunuval zistit si co to v starsich diskusiach a ked nevies ze kady objektiv ma iny priemer zavitu tak to je dost ohovne, ja nemam zkrkadlo ale takuto vec clovek vie....

ach pripomina mi to nase forum ked tam zacali chodit vyrastkovia 15 a menej

duroslav
2008-12-10 19:59:29+01
Ja si z princípu nekupujem veci, ktorým nerozumiem. Kupujem si veci ktoré ma zaujímajú a svoj záujem okrem iného prejavujem aj tým, že sa z vlastnej iniciatívy snažím nájsť maximum dostupných informácií týkajúcich sa danej témy. Nie inak tomu bolo, keď som si kupoval zrkadlovku. Zrkadlovky boli (žiaľ teraz už asi nie) určené fotografom, ktorí sú pokročilejší a takéto primitívnosti typu veľkosť filtrového závitu by mali a priori vedieť.
Konkrétne ohľadom toho filtra som dnes doobeda odpovedal jednomu diskutujúcemu, ktorý síce dal podobnú primitívnu otázku, ale aspoň si dal tú námahu, že si pozrel staršie existujúce témy a nezakladal nové vlákno. Ale ty si lenivý prezrieť staršie témy, rovnako ako si lenivý prečítať si v návode k foťáku, čo vlastne znamená tých xxx milimetrov.
Tebe je zrkadlovka úplne na nič. Ak si ju kupoval v internetovom obchode, môžeš ju do 14 dní vrátiť bez udania dôvodu.

javelin
2008-12-10 20:08:31+01
Ty spotené hovno adolescentné ,opýtal je s tvrdým ý....
Až teraz mi došlo aka to lubozvučná reč a slovná zásoba a kult písaného prejavu....určité frustrovaný štvorkár nevábneho zjavu .....

xerion
2008-12-10 20:12:57+01
nebolo by lepšie v tomto vlákne rozoberať polarizačný filter??

dedo Milan
2008-12-10 20:16:19+01
Tak toto je jedna z možností, kam to skĺzne, keď nie je záujem ADMINA, aby túto a podomným situáciám riešil. Nič sa nerieši, tak to potom tak aj vyzerá. ADMIN zamysli sa a pouvažuj. Príde sem nový človek a myslí si, že sme tu všetci zo zemľanky, jeme potkanov, pijeme riečnu vodu a obliekame sa do vriec a ondíme ovce. Ako u drbnutých. Preboha rozmýšľaj, čo chceš ešte tretiu svetovú?

duroslav
2008-12-10 20:19:15+01
príspevok od: xerion
nebolo by lepšie v tomto vlákne rozoberať polarizačný filter??
To je nápad. To by nás teda nenapadlo :-)))

javelin
2008-12-10 20:30:02+01
príspevok od: dedo Milan
Tak toto je jedna z možností, kam to skĺzne, keď nie je záujem ADMINA, aby túto a podomným situáciám riešil. Nič sa nerieši, tak to potom tak aj vyzerá. ADMIN zamysli sa a pouvažuj. Príde sem nový človek a myslí si, že sme tu všetci zo zemľanky, jeme potkanov, pijeme riečnu vodu a obliekame sa do vriec a ondíme ovce. Ako u drbnutých. Preboha rozmýšľaj, čo chceš ešte tretiu svetovú?
Admina som dva krat prosil aby dal do výberu objektívov pri zadávani fotografií Tamron 70-200 /2,8....schválne myslíte že dal ???? keby tam bolo aspom volné pole kde sa da objektív vpísat, alebo tuto možnost vynechat....to však nejde bez objektívu mi foto nevezme a tak tam musím zadat nejakú blbost....

Marcel Rebro
2008-12-10 20:40:20+01
Admina som dva krat prosil aby dal do výberu objektívov pri zadávani fotografií Tamron 70-200 /2,8....schválne myslíte že dal ???? keby tam bolo aspom volné pole kde sa da objektív vpísat, alebo tuto možnost vynechat....to však nejde bez objektívu mi foto nevezme a tak tam musím zadat nejakú blbost....
nemusis zadat ziaden objektiv. ani moj Nikkor 24-70/2.8 tam nie je, tak nevyplnam nic a fotku mi to prida ...

kodak
2008-12-10 21:30:42+01
ste obicajny primitivovia .
ktori vedia len urazat druhych a ohovarat a flustrovat
ste najmudrejsi a sklanam sa pred vasou osobnostou aky ste profesionaly a mate profesionalny pristup k tim kdruhym !!! a dalje ziadam nech sem nepisu taky blbci ja som toto vlakno nerobil aby sa tu nadavalo ale mal som konkretnu otazku a dakujem tim ktory mi odpovedali

Ultra TXF
2008-12-10 22:13:34+01
Jediný primitív si tu ty,pokiaľ nevieš aký je rozdiel medzi 55mm a 67mm.
Tak sa tu nerozdrapuj.Keby si si bol prečítal čo i len jeden fotografický časopis , tak by si sa nepýtal takú kravinu.Strašne rád by som vedel načo ti je ten Canon.....a to myslím úplne vážne.

kodak
2008-12-10 22:17:25+01
na fotenie vies.
mne fotenie nahodou ide ale neviem tie veci okolo a fotenie mi ide .
a ja niesom primitiv chcem sa dozvediet nieco viac vies a ked si zacal o casopisoch citam digifoto. a kazdy kto sa nieco spita je primitiv ale nehnevaj sa ked ma ty tu urazas a nadavas mi tak potom ja uz neviem ........

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()