zdravim mam v plane prejst z ultrazoomu a zacat nejakou zrkadlovkou,co poradite?(chcem sa aj so setom zmestit cenovo do cca 15tis.)mam v hladaciku nikon D60,canon eos1000d, pentax k200d no najnovsie ma celkom zaujal pentax K-m(len od neho neviem najst nejaku tu recenziu aj s fotkami kedze je to novinka)skuste poradit
Ja Ti teraz poradím dosť neobvyklú kombináciu, ale treba zvážiť, možno to nie je až taká blbosť. Keďže si fotil na ultrazoom a chceš preisť na zrkadlovku, tak to máš so záujmom o fotografiu vyriešené. Každý fotograf má techniku v rámci svojich finančných možností a do budúcnosti veľká vačšina z nich potajme poškuje po FF. Takže ak som dobre čítal, tak finančne si to neobmedzil a teda moja rada znie kombinácia lacného, ale nového tela čo je napr. Canon EOS1000D a veľmi slušný objektív Canon EF 4/17-40L. Po prechode na FF Ti ostáva super sklo teraz ako zákl. zoom, a potom širokoúhly. A telo ostane ako záložné.
a ja ti poradim este neobvyklejsiu kombinaciu:
Nikon D40 + 14-24/2.8 ;) Najostrejsi sirokouhly zoom na svete pouzitelny aj na FF a zrkadlovka, ktora vazi asi 40% vahy objektivu :-D :-D :-D :-D :-D
ale zase budes mat sirokac vyrieseny pokym nepride nova technologia, ktora zmeni vsetko :-D :-D :-D :-D :-D
ps: kup co chces, co ti najviac vyhovuje a co sa ti najlepsie ovlada. takze sup sup do kamenneho obchodu ;)
caute, nechcem zakladat nove vlakno a mam otazku, mam 40D a chcem taky plastovy co je priesvitny chranic na display, videl som len take velke aj s tienidlami ale to nechcem, viete kde nieco take najdem? diki alebo myslite este ze folia postaci?
strasne sa mi paci ja tu su vsetci zaujati na nikon a canon...svet sa netoci len okolo tych dvoch znaciek... ja mam napr tiez sony ako Juro92 a zatial mi staci a som s nou spokojny tak ako nemoze mat kazdy mercedes tak ani kazdy nemoze mat nikon za 100 tisic... a ked uz sme pri tom dobry sofer posle mercedes do riti a s octaviou ked ju vie obladat takze laskavo tu vsetci nemachrujte hej??? tak ako ma jeden pan na jednej stranke napisane: kupou fotoaparatu sa nestanes fotografom ale iba jeho majitelom... takze len tolko som chcel...
strasne sa mi paci ja tu su vsetci zaujati na nikon a canon...svet sa netoci len okolo tych dvoch znaciek... ja mam napr tiez sony ako Juro92 a zatial mi staci a som s nou spokojny tak ako nemoze mat kazdy mercedes tak ani kazdy nemoze mat nikon za 100 tisic... a ked uz sme pri tom dobry sofer posle mercedes do riti a s octaviou ked ju vie obladat takze laskavo tu vsetci nemachrujte hej??? tak ako ma jeden pan na jednej stranke napisane: kupou fotoaparatu sa nestanes fotografom ale iba jeho majitelom... takze len tolko som chcel...
ako mne povedal raz jeden kolega v praci urobiť dobrú fotku je vačšinou rukami
fotografa......ale vhľadom na to , že mám digitál, tak môžem sa niekedy aj rozkrájať , ale nikdy nedokážem určité veci čo kvalitné zrkadlo.... a ten drahy nikon? pre niekoho je priorita auto pre mna zrkadlo:-)
quintes, uz prestan byt cynicky, a takto odveci ludom radit. Ked nevedia co chcu... uz ma to fakt nebavi, a mal by si aspon ludom linku poslat.
napriklad moje prve zrkadlo.
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/40047883
Sak da sa aj konkretne pomoct, a nie ludi posielat po letiskach.... :-))))
Kup si Pentax K-m. Idealne ´zrkadlo´ pre zaciatocnikov a prechod z EVF. Mas tam kopec digitalnych filtrov, CCD stabilizaciu a kvalitny senzor. Lezu z toho super fotky a mozes si ich dodatocne vo fotaku aj upravovat ako si len zmyslis.
quintes, uz prestan byt cynicky, a takto odveci ludom radit. Ked nevedia co chcu... uz ma to fakt nebavi, a mal by si aspon ludom linku poslat.
ty si tu buď strašne krátko alebo si santa claus :-) ináč by si vedel, že nemá zmysel opakovať stale to isté dookola. Ja nie som google :-)
...to,že sú najviac odporúčané značky canon a nikon nie je žiadna samoľúbosť:)........fotosvet sa viacmenej točí práve okolo týchto značiek z dôvodu najotimálnejšej a najširšej ponuky príslušenstva (samozrejme aj kvality)...a to je alfou a omegou pri rozhodovaní sa pred vstupom ani nie tak do značky,ako do systému...
...koniec koncov...koľko z nás malo v začiatkoch (najmä z toho finančného hladiska) podobný názor na dslr iných výrobcov?,.......kúpili si ich.......neskôr sa ich zbavili (mnohokrát s ťažkosťami)......a v súčastnosti používa práve canona alebo nikona (neekonomické,avšak poučné...že?)...
...nakoniec.....poznám mnoho ´popálených´....a ja sám som tiež toho príkladom:)))...
Neviem ako ty, ale ja mam Pentax K10D a k nemu blesk a 2 profi objektivy a neplanujem tento system opustit. Fotil som aj s Canon 30D, Canon 400D, Canon 350D(mal som pozicane na ist dobu) a Nikon D70, Nikon D80, Sony A100 a aj tak mam stale Pentax K10D a som s nim velmi spokojny. Este by som mozno uvazoval o Nikone, ten mi sadol lepsie ako Pentax. Nemam pocit, ze som sa popalil, aj ked Pentax ma lacnejsie tela.
Neviem ako ty, ale ja mam Pentax K10D a k nemu blesk a 2 profi objektivy a neplanujem tento system opustit. Fotil som aj s Canon 30D, Canon 400D, Canon 350D(mal som pozicane na ist dobu) a Nikon D70, Nikon D80, Sony A100 a aj tak mam stale Pentax K10D a som s nim velmi spokojny. Este by som mozno uvazoval o Nikone, ten mi sadol lepsie ako Pentax. Nemam pocit, ze som sa popalil, aj ked Pentax ma lacnejsie tela.
U mna je poradie asi takéto...Nikon = Canon a tretia možnost Pentax......ostatné ma v podstate nezajíma..:))) Mal som Pentax ist DL...bolo to to najlacnejšie na trhu ked som začinal s digi a bol perfektný....bohužial spadol mi aj s pevnou 300-kou :))) a nestihlimi dat vyjadrenie v zaruke do 30 dni , tak mi v Nay vratili peniaze a kedže som prišiel o to najcennejšie sklo (300) , tak som skúsil Nikon....Síce nelutujem, ale na Pentax nenadávam.....bola to ta najlacnejšia 6 Mpx rada, no mám dojem že lepšia ako Nikon D40 a D60....(kovový rám tela, náhladový display, dobré ovládanie..). Aj s odstupom času si trúfam tvrdit že Pentax robí dobré telá.....Vyššie triedy som však nemal možnost odskúšat ::::Túto značku by som nezavrhoval...určite nie pri amatérskom fotení pre radost.....
prve zrkadlo..
Nikon D40 + 14-24/2.8 ;) Najostrejsi sirokouhly zoom na svete pouzitelny aj na FF a zrkadlovka, ktora vazi asi 40% vahy objektivu :-D :-D :-D :-D :-D
ale zase budes mat sirokac vyrieseny pokym nepride nova technologia, ktora zmeni vsetko :-D :-D :-D :-D :-D
ps: kup co chces, co ti najviac vyhovuje a co sa ti najlepsie ovlada. takze sup sup do kamenneho obchodu ;)
fotografa......ale vhľadom na to , že mám digitál, tak môžem sa niekedy aj rozkrájať , ale nikdy nedokážem určité veci čo kvalitné zrkadlo.... a ten drahy nikon? pre niekoho je priorita auto pre mna zrkadlo:-)
Naviac v porovnaní s lietadlom nízka vstupná investícia a nulové prevádzkové náklady :-)
...koniec koncov...koľko z nás malo v začiatkoch (najmä z toho finančného hladiska) podobný názor na dslr iných výrobcov?,.......kúpili si ich.......neskôr sa ich zbavili (mnohokrát s ťažkosťami)......a v súčastnosti používa práve canona alebo nikona (neekonomické,avšak poučné...že?)...
...nakoniec.....poznám mnoho ´popálených´....a ja sám som tiež toho príkladom:)))...
...a to som ešte nespomenul aktuálne trendy......a to,že sa stáva dslr (v AUTOmatike) módnym doplnkom:))...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa