Fórum » O TECHNIKE

fotolab

hempel
hempel 2008-12-16 22:25:27+01
Ahojte všetci, chcel by som sa spýtať na názor, či sa nieko stretol s tým, že by mu v labe urobili fotky "do ružova, s ružovým závojom". Čím sa to môže stať. Bolo mi povedané, že sa vraj jedná o spracovanie amaterskych fotiek a vraj je tak nastavený lab. Nejedná sa o chybu labu?

hempel
2008-12-18 18:29:57+01
farba - original

hempel
2008-12-18 18:31:22+01
neviem, ale cena za 1 fotku v labe 5sk sa mi nezdá nejaká malá

attik2
2008-12-19 07:54:54+01
Nič v zlom, si mimo! Keď niekto má nastavený WB na 3000 K a zábery nafotené na pláži pri mori, potom je jasné, že to bude farebne posunuté. Alebo ak si nastaví WB na luminiscenčné
trubice. Nebavím sa teraz o automatike WB vo foťáku - je jasné, že ani tá nezvládne všetko.
Čo sa týka tohoto tvojho výroku:
´ak je aj fotka zle farebne vyvazena, automatikou nastavenou na stroji by sa mali farby zľadit, je pravda ze nie vzdy automatické korekcie fotku vylepsia´
- Na túto tému s tebou bude asi ťažká debata, lebo o spracovávaní na minilaboch pravdepodobne nič nevieš, nevieš o automatických a ručných korekciách personálu, colormanagemante atď - táto téma tu i inde už bola preberaná v minulosti x-krát, skús si to nalistovať. Čo sa týka tebou doporučovaných stredísk na spracovávanie v Ba - nemám nič proti, akurát som prekvapený, že si si ešte nevšimol rozdiel medzi spracovaním predlôh rôznymi osvitovými jednotkami /A:Cerrefour + Frant. nám - B:Everest/ K tým spracovávateľom dodám ešte toľko, že ja osobne som už videl dobré fotky aj Fotolabu - CEWE, alebo Happyf.,
za 2 Sk, naopak - videl som zlé od tebou uvedených. Je to všetko vec názoru a náhľadu, že čo je dobré. Keď porovnáš spracované množstvo kvalitných fotiek a tých pokazených u veĺkospracovávateľa s množstvom dobrých a zlých fotiek z malovýroby - zistíš, že malovýroba má podstatne vačšie množstvo nepodarkov a odpadu, ktoré tiež potrebujú predať - potom sa kľudne stane, že im niekto niečo vyreklamuje a občas nepochodí.

attik2
2008-12-19 08:07:32+01
príspevok od: hempel
teraz farba - lab
Ty si na spracovanie dodal skeny analógových fotiek???
Nemuselo to sadnúť do kanálu v ktorom to exponovali. Tie pôvodné sa mi zdajú modrozelené, ale pozerám na tom v práci na notebooku, tu sa mi zdá, že aj tie pôvodné sú mimo, ale z druhého konca. Pošli mi to do mailu, aby som to pozrel na normálnom monitore - tu sa to tuším nedá stiahnuť.

attik2
2008-12-19 08:16:37+01
príspevok od: dusan1973
Nechce sa mi tu rozpisovať podrobnosti ale prvotne sa ma snažili presvedčiť že to je na tých fotkách a nieje to chyba labu. Až keď si prezreli zdrojové jpg tak to prerobili. Takže nejdem tam preto že sa snažili nájsť chybu u mňa aj keď jasne museli vedieť že je u nich.
Možno teraz, keď Ťa už poznajú by si dali vačší pozor a snažili by sa spraviť fotky podľa Tvojho gusta. Neveril by si koľko hovadín si ľudia povymýšlajú, žiaľ niekedy nemajú pravdu. Niekomu sa páčia červené, inému zelené fotky. Mnohokrát na farebne presne zľadené - takmer dokonalé fotky vyhlásia, že sú bez farby, alebo maopak - neprirodzene farebné.....NO JO !

hempel
2008-12-19 09:07:52+01
ako som už písal, tak fotky sú z digitálu. v labe som dal dvd s orig.fotkami nezmenšované ani inak neupravované. to čo je tu v prílohe lab, je sken, tie originály sú z pc len zmenšené. neviem, ale to asi nie je poriadne vidieť, ono ten nádych spôsobil, že všetky fotky sú akoby bez života, žiadna detailná kresba. Ked som si dal na porovnanie urobiť tú čb fotku tak sa to nedalo porovnať, bolo ta prekreslené všetko detailne ako má byť.

bear
- moderator
2008-12-19 10:20:23+01
vacsinou je v labe moznost vytlacit fotku ´bez uprav´ (v kioskoch je tato moznost je standardne vypnuta, ale je ju mozne zapnut). Pokial mam fotky dobre exponovane a so spravnym vyvazenim bielej nemam dovod nechat upravy na automat.

Fotograf77
2008-12-19 11:37:05+01
Mam dojem ze s tebou tu akurat stracam cas. . . jasne ze neviem absolutne nic o colormanagemente, o tom ze personal vie rucne urobit korekcie na fotkach, neviem ani ako sa zapina PC, uz vobec nechapem ako som sa dostal na ephoto a podobne. . . proste Ty si najmudrejsi a mas vzdy pravdu, takato debata ja ne dve veci...

Nikde som nespomenul ze nevidim rozdiel medzi osvitom vo fujifoto a everestfoto, tueto Laby som len doporucil, pretoze viem ze maju vysledky viac ako uspokojive a nemaju problem ked daco reklamujem, u nich je maximalna ochota. . . ale ved prekrucaj ako chces a ako je to tebe vyhovujuce. . .
tu som dohovoril - Howgh!

attik2
2008-12-20 07:03:18+01
Každopádne vďaka za tvoj čas! Určite si pomohol HEMPELovi s jeho problémom.

quintes
2008-12-21 10:28:13+01
už se perou?

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()