ten heliso pouzivam s medzikruzkami na marko aj ja z podobnych dovodov:) pozeral som foto a su velmi fajn, chelo by to aj exif, lebo mne sa taka dofka asi nikdy nepodarila a tiez paradna kresba. aku clnu zvycajne pouzivas a ktore medzikruzky?
Ja pri väčšiene fotiek používam clonu 8 len výnimočné inú napr. 16 keď potrebujem väčšiu DOF. Ale pod 8 idem málo kedy (horšie svetlo a pod.)
redukcia existuje, ale na nikon existuju 2 nedokonale riesenie: adapter bez optickeho clenu, a obj nasladne nezaostri na nekonecno, alebo adapter s optickym clenom ktory stoji viac, a degraduje opticku kvalitu :)
ale, ale :-) , prave vcera som upravoval Industar 50 na Nikon a ostri do nekonecna :o) je tu rec o konkretnom objektive a to o Heliose 44 - x , a ten upravit ide !! ale ´nevratne aj ked nic vazne´ po rozobrati tubusu treba opilovat ´dorazovy kolicek´, v pripade Industaru treba kolicky vyhodit uplne viac http://forum.manualfocus.org/viewtopic.php?id=12363 este som to nerobil aje je to v poradi .hm, nikon a m42 zalezi od konstrukcie objektivu - ci sa da upravit skoda tych cca 1.5 - 2 mm .. kua kua
helios 44M
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa