no, ... kedze uz poznam reakcie mnohych, tak prva otazka, na ktoru ak chces dostat radu skus nejak odpovedat:
1. Co fotis? (studio, portrety, akty, prirodu, reportaze, divu zver, ..apd)
2. Aky mas rozpocet
3. Ake uz mas prislusenstvo k sovjej D80
4. Chces zostat u Nikonu alebo ti to je jedno
... no a potom sleduj forum, myslimk, ze mozno korektnu radu najdes
tak potom by som uprednostnil canon 50D, vynikajuci fotoaparat, dobre rozlisenie a hlavne lacnejsie a kvalitne prislusenstvo, v polsku kupis telo oklo 25 -28 tis.SK a s objektivmi tiez nie je problem. kvalita je na urovni napr. nikona D300, ale nie je tak spickovo utesneny do tazkeho terenu, avsak bezu horu ci les bez problemov. Ma dobru rychlost fotenia 6,3 fps, takze staci aj na reportaz. Canon ma velmi dobre skla ale popripade sa hodi aj sigma ci tamron. mrkni sa na www.digineff.cz, je tam slusna recenzia cloveka, ktory vie aj fotit.
NEviem ci cchem ist zatial tak vysoko. Planoval som povodne Nikon D8O ale na www.86photovideo.com som nasiel aj dobru cenu canon 40D. To spochybnilo moje rozhodnutie vziat Nikon. Chcem sa zbavit D40, kvoli absencii zaostr. mot.
NEviem ci cchem ist zatial tak vysoko. Planoval som povodne Nikon D8O ale na www.86photovideo.com som nasiel aj dobru cenu canon 40D. To spochybnilo moje rozhodnutie vziat Nikon. Chcem sa zbavit D40, kvoli absencii zaostr. mot.
ideme kupovat do polska, www.fotojoker.pl alebo fotoplus.pl, tam si vyber kym je polsky zloty uplne v prdeli, padol o 30% takze smiesne ceny.... zaruku dostanes euro - vypises v predajni, platna aj u nas v autorizovanych servisoch, s tou 50D by som nevahal, excelentny fotak
Ked som dobre preratal tak na www.e-fotojoker.pl, je Canon 40D za cca 15.000,-. V USA je to na 86photovideo. com po 489$, to je cca 10.000,-. Nieviem sice ako by to bolo so zarukou, ak by som kupil v USA.
jednoznacne canon 40D, to je podstatne lepsi fotoaparat a v oblasti APS-C zrkadloviek legenda, vychytane muchy, velmi dobre foti. Ked kupis s USA, treba zaplatit clo a dopravu. Ak ti to niekto donesie, treba si pri predaji kupit world garantee. ja som si prvy canon kupil na Canarskych ostrovoch a nebol s tym problem. Inac D80 a 50D su rozdielne kategorie, preto tu niet vlastne co porovnavat.
No ak by si chcel radu odo mňa, tak si kúp staršiu NIKON D200. Je to úroveň rovnaká a možno vyššia ako 40D, lepšia ako D80 a dvestovky sa predávajú už pod 20 000,-. Dnes už nikto nedokáže telo opotrebovať, dvestovka má závierku na tuším 100000 snímkov, v bazáre sú v predaji 1 - 2 ročné, vyfotené možno 20 000 záberov. Každý prechádza na nové telo oveľa skôr, ako ojazdí staršie... Je tu riziko poruchy, ale riziko je vždy :-)))
canon 40D je novsi model ano nikon D200, tiez ked som kupoval rozmyslal som medzi nimi bolo mi z viacerych stran dokonca myslim ze aj tu poradene ze 40D je novsi a lepsi..
Ja mam D80 a som s nim velmi spokojny,vela funkcii ani nevyuzijem.Jedine co mi chyba su kvalitnejsie objektivy a rozne doplnky,ktore si pomalicky dokupujem.Ak mas uz nejaku vybavu od Nikonu,tak chod do D80-moj nazor.
Nikon D80 vs. Canon 40D
1. Co fotis? (studio, portrety, akty, prirodu, reportaze, divu zver, ..apd)
2. Aky mas rozpocet
3. Ake uz mas prislusenstvo k sovjej D80
4. Chces zostat u Nikonu alebo ti to je jedno
... no a potom sleduj forum, myslimk, ze mozno korektnu radu najdes
...alebo do Nikona D-90......ten je na tom veľmi dobre,čo sa kvality výstupov v danej kategórii týka....
Bud Nikon D80 alebo CANON 40D. Ktory z tychto dvoch by si poradil?
Myslim, ze ruky prec od nich :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa